INKOOPRUIMERS

 

Is een professionele inboedel opkoper en ontruimingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het kopen van inboedel in combinatie met ontruimen van woningen en bedrijfspanden. Door onze grote klantenkring in Afrika kunnen we bijna alles inkopen om te exporteren en bent u bij ons altijd het voordeligst uit daarom gaan we vakkundig en zorgvuldig voor u te werk.

 

We zijn actief in heel Nederland en komen vrijblijvend langs voor een persoonlijk gesprek om de wensen en de werkzaamheden door te nemen. In de meeste gevallen kopen we de complete inboedel. Deze waarde wordt verrekend met de kosten voor de ontruiming of verhuizing. Op deze manier wordt er een offerte op maat voor u opgesteld.

 

We nemen de verhuizing of ontruiming volledig uit handen en ontzorgen van A tot Z. U hoeft zich nergens zorgen over te maken en leveren de woning of zakelijke ruimte op geheel naar uw wensen. Indien we voor u aan de slag mogen, gaan we respectvol met de inboedel om. Alle herbruikbare producten worden Geëxporteerd of krijgen een eindbestemming via diverse goede doelen waar we een samenwerking mee hebben. De spullen die niet meer bruikbaar zijn voeren we netjes af bij de vuilstort.

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een vriendelijk, gepassioneerd team. Het team van Inkoopruimers staat voor u klaar om aan de slag te gaan!

 

Wij zijn trots op onze klantgerichte benadering en bieden op maat gemaakte oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Met jarenlange ervaring in de sector begrijpen onze professionals de unieke behoeften van elke klant. Of je nu een hele woning wilt ontruimen of  uw inboedel ( deels ) wilt verkopen, wij staan voor je klaar. Duurzaamheid staat centraal in onze aanpak; wij zorgen ervoor dat afval op een verantwoorde manier wordt afgevoerd. Bij InkoOpruimers streven wij naar kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid.


Wat kost een woningontruiming? Prijsinfo & Uitleg 2025

 

 

Een woningontruiming ophanden? Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen, omdat je deze zware klus wil uitbesteden. Je wilt uiteraard ook weten wat een woningontruiming kost.

De kosten voor het leegruimen van een huis verschilt per geval. Zo is de prijs van een woningontruiming voor een studio een stuk lager dan een grote vrijstaande woning.

De kosten voor het leegmaken van een woning begint bij 125,- en kan oplopen tot 2600,-. De kosten verschillen echter per geval. Zo zijn de gemiddelde kosten voor het ontruimen van een tussenwoning 1250,-.

Bekijk het kostenoverzicht per type woningontruiming 2025 om te zien wat de gemiddelde kosten in jouw situatie zijn.

 

 

Belangrijke factoren die de ontruimingskosten bepalen zijn: De omvang van de inboedel en de toegankelijkheid en ligging van een woning.

In sommige gevallen zijn er spullen die enige waarde vertegenwoordigen. Soms kan een woningontruimer daar een vergoeding voor geven. De vergoeding wordt dan verrekend met de kosten voor het leeghalen van het huis.

In veel gevallen worden er ook extra werkzaamheden aan een woningontruimer uitbesteedt. Dit ten behoeve van het bezemschoon opleveren van een huurwoning bij beëindiging van de huur.

De kosten van het bezemschoon opleveren van de woning gaan daardoor omhoog.

Om zo goedkoop mogelijk een woning te laten ontruimen kun je het best offertes van ontruimers vergelijken:

 

 

 

 

Waaruit zijn de kosten van een woningontruiming opgebouwd

 

 

De totale kosten van een woningontruiming zijn opgebouwd uit een aantal soorten kosten. Deze verschillende kostensoorten van de totale kosten voor het leegruimen van een woning is hetzelfde. De hoogte per kostensoort verschilt wel.

Als voorbeeld: Des te meer afval verwijderd moet worden, des te hoger de kosten voor afvalverwerking zijn.

De belangrijkste kostensoorten die bij het leeghalen van een woning voorkomen vind je hieronder:

 

 

  • Omvang inboedel
  • Type woning of pand
  • De toegankelijkheid en ligging van de woning
  • Afvoer- en recyclingkosten
  • Compensatieregeling: inboedel opkopen
  • Regionaal kostenverschil
  • Extra werkzaamheden: optioneel
  • Extra wensen: sleuteloverdracht

 

 

De omvang van de inboedel

 

 

De omvang van de inboedel is een kostensoort die impact heeft op de totale kosten voor het leegruimen van een woning. Des te meer inboedel er in een woning staat des te hoger de ontruimingskosten in de regel uitvallen.

De soort inboedel is ook van belang. Soms heeft een deel van de inboedel waarde en kan hiervoor een vergoeding verwacht worden. In de meeste gevallen heeft het grootste deel van de inboedel weinig tot geen waarde en is deze zeer lastig te af te zetten.

Woningontruimers scheiden inboedel in verkoopbaar en niet verkoopbaar. Niet verkoopbare inboedel wordt gescheiden in afval en mogelijk herbruikbaar. Herbruikbare inboedel wordt gedoneerd of een andere manier van hergebruik wordt bevorderd.

Het bevorderen van hergebruik van inboedel is een maatschappelijk doel en onderdeel van de circulaire economie, waarin de meeste ontruimers tegemoet komen.

De kosten voor het bevorderen van hergebruik van inboedel zijn in de regel niet goedkoper dan het afvoeren naar een afvalverwerker.

 

 

Type woning of pand

 

 

Doordat er verschillende type woningen zijn kan het ontruimen van de ene woning lastiger zijn dan de andere.

Zo is een galerijflat op de 10de verdieping lastiger leeg te maken dan een vrijstaand huis met een oprit.

Dit kan van invloed zijn op de kosten voor het ontruimen van de woning. Dit geldt overigens ook voor de kosten van een bedrijfsontruiming. Het ene bedrijfspand is het andere niet.

Soms zijn er ook ruimtes in een woning die je erg lastig kunt leeghalen.

In oude woningen komt het regelmatig voor dat de toegankelijkheid van met name een kelder of zolder erg lastig is. Als hier veel inboedel staat die ontruimt moet worden dan zal dat van invloed zijn op de kosten voor het bezemschoon opleveren van de woning.

 

 

 

De toegankelijkheid en ligging van de woning

 

 

De toegankelijkheid tot de woning heeft ook invloed op de kosten voor het leegmaken van een woning.

Als een verhuiswagen niet dicht bij een woning geparkeerd kan worden dan kost dat meer werkuren. De ontruimers moeten namelijk meer meters afleggen van de woning naar de verhuiswagen om de inboedel te ontruimen. Dit kost meer tijd.

Slechte toegankelijkheid van een woning komt bijvoorbeeld vaak voor bij woningen die in het centrum van een stad liggen.

De ligging van een woning kan in sommige gevallen ook betekenen dat je een parkeervergunning nodig hebt om dicht bij de te ontruimen woning te parkeren.

Woningontruimers houden rekening met toegankelijkheid van de woning. Ze zullen altijd de situatie vooraf bekijken om te zien of de ligging van een woning een probleem is. Indien nodig zal een woningontruimer ook zorgen voor een parkeervergunning.

Woningontruimers houden rekening met toegankelijkheid van de woning. Ze zullen altijd vooraf bekijken of er bij de woning dicht genoeg geparkeerd mag worden. Indien nodig zal een woningontruimer ook zorgen voor een ontheffing.

 

 

 

Afval- en recyclingkosten

 

 

Een woningontruimer maakt de gehele woning leeg. Daaronder bevinden zich ook spullen die als afval gezien kunnen worden. Afval moeten afgevoerd worden naar een afvalverwerker die de spullen op een verantwoorde manier recycled. Dit kan met een verhuiswagen of een afvalcontainer.

De hoogte van de afvalkosten zijn afhankelijk van het type en het volume van het  afval. Als er een grote hoeveelheid van een bepaald type afval is wordt deze mogelijk gescheiden afgevoerd om de afvalkosten te verlagen.

Er is inboedel die waarde heeft en er is inboedel die als verloren gezien wordt. Inboedel en huisraad die als verloren gezien wordt is afval.

Er is ook inboedel bij een huisontruiming dat er tussenin valt. Deze spullen probeert men meestal een tweede leven te gunnen door deze o.a. te doneren. Hiervoor gelden geen recyclingkosten. Toch zijn er opslag-, verwerking- en herplaatsingskosten die hiermee gepaard gaan. Deze kosten zijn niet minder dan afvalstortkosten.

Afval- en recyclingkosten maakt meestal een relatief groot deel uit van de woningontruiming kosten. Des te meer gedateerde en beschadigde inboedel er is des te meer afval er is. Een woningontruimer kan dit goed inschatten en zal dit meenemen in het tot stand komen van de totale prijs voor het ontruimen van de woning.

 

 

Lijst van extra werkzaamheden:

 

 

Vaak voorkomend:

 

 

  • Spijkers en schroeven verwijderen uit muren en plafonds
  • Dichten van gaten in muren en plafonds
  • Lampen verwijderen
  • Kleine reparaties van pleisterwerk
  • Gordijnen en gordijnrail verwijderen
  • Raamvitrage verwijderen
  • Wandrekken verwijderen
  • Vloerbedekking verwijderen: tapijt, parket, linoleum, kurkzeil, balatum
  • Schoonmaken van een deel of de gehele woning

 

 

Sporadisch voorkomend:

 

 

  • Behang verwijderen
  • Nicotine verwijdering
  • Verven muren en plafonds
  • Verven van deuren en kozijnen
  • Bijwerken van deuren en kozijnen
  • Slopen van bijgebouwtjes: tuinhuisje, hondenren, etc.
  • Verwijderen rolluiken of zonnewering
  • Verwijderen kleine aanpassingen: gordijnkoof, douchecabine, etc.
  • Deelverhuizing
  • Inboedelopslag

 

 

Er zijn bepaalde werkzaamheden die specialistisch zijn en niet altijd uitgevoerd kunnen worden door een woningontruimer. Neem bijvoorbeeld: een astbest vloerbedekking. Astbest mag niet verwijderd worden door een woningontruimer. De meeste bedrijven hebben daar geen vergunning voor.

De aard en de omvang van de extra werkzaamheden bepalen de hoogte van de extra kosten.

Een woningontruimer kan ook enkel een bepaalde extra werkzaamheden voor je uitvoeren. De meeste woningontruimers bieden deze diensten ook afzonderlijk aan. Je kunt zelf een keuze maken wat je wel en wat je niet wil uitbesteden. Zo kun je besparen op de woningontruiming kosten.

 

 

 

 

Compensatie regeling: inboedel opkopen

 

 

Sommige woningontruimers doen ook inboedel opkopen. Ze verrekenen de waarde met de totale kosten voor het ontruimen van de woning.

Deze compensatie regeling is een extra service. Welke inboedel men opkoopt wordt duidelijk als men weet waaruit het inventaris bestaat.

Het voordeel van deze service is dat je zelf geen gedoe hebt met het verkopen van waardevolle inboedel. Ook heb je te maken met één partij die het huis doet leeghalen en tevens opkoper is.

Wil je besparen op wat een woningontruiming kost dan is het verstandig goed te overwegen welke inboedel je wel en niet zelf wil houden.

Ben je van plan om spullen waarvan je vermoedt dat deze een redelijk waarde vertegenwoordigen buiten de familie om af te geven? Overweeg ook dan goed of je ze wel afgeeft. Een wasmachine afgeven aan aardige buur is wel aardig, maar kan je mogelijk geld kosten.

Biedt ze in elk geval aan de woningontruimer ofwel opkoper aan, voordat je verdere stappen onderneemt.

Het zou zomaar kunnen zijn dat een woningontruimer relatief veel inboedel van je opkoopt en je aanzienlijk kunt besparen op de ontruimingskosten van de woning.

 

 

Regionaal kostenverschil

 

 

Een ontruimingsbedrijf uit de regio is goedkoper dan een die ver af gevestigd is. Met name de rijkosten en extra tijd zorgen ervoor dat de kosten voor het leegruimen van een huis omhoog schieten.

Soms gaat dit echter niet op.

Doordat in delen van Nederland de loonkosten hoger zijn dan elders kan het voorkomen dat een woningontruimer uit de randstad duurder is dan een uit de provincie. Het is daardoor mogelijk dat de totale prijs van een woningontruiming lager is als je een bedrijf inhuurt uit een andere regio.

De oplossing hiervoor is het opvragen van meerdere offertes. Door offertes te vergelijken kun je aanzienlijk besparen op de kosten van een woningontruiming.

 

 

 

Extra werkzaamheden: optioneel

 

 

Enkel de boedel ruimen is niet het enige wat een woningontruimer kan doen. Naast het leeghalen van een woning kunnen ook extra werkzaamheden gedaan worden. Deze werkzaamheden zijn optioneel en komen bovenop de kosten van de boedelruiming.

Deze aan boedelruiming verwante diensten zijn gericht op het bezemschoon opleveren van een woning. Met name huurwoningen moeten bezemschoon en leeg opgeleverd worden aan het einde van de huur.

Dat wil zeggen dat de huurwoning schoon en in originele staat terugbracht moet worden, voordat deze wordt overhandigd aan de verhuurder.

“Vraag de verhuurder om kort na het beëindigen van de huur een voorinspectie te laten doen. Je weet dan precies wat er gedaan moet worden om de huurwoning oplever gereed te maken”

Koopwoningen moeten vaak ook in nette staat te koop aangeboden worden. Naast de huisontruiming worden er dan werkzaamheden verricht die de woning in waarde verhogen of sneller laat verkopen.

Ontruimingsbedrijven kunnen extra diensten aanleveren. Er zijn ook varianten van woningontruimingen, zoals een spoedontruiming. Om meer te weten te komen over varianten of andere zaken omtrent woningontruiming kun je ons overzicht over alles over woningontruiming eens bekijken.

 

 

Extra wensen: sleuteloverdracht, deelverhuizing, inboedelopslag

 

 

Heb je extra wensen die normaal gesproken door jezelf worden uitgevoerd, zoals de sleuteloverdracht aan de verhuurder dan is dat meestal mogelijk. Een woningontruimer kan tegen extra betaling de sleuteloverdracht voor je uitvoeren. Bij de sleuteloverdracht doet de woningontruimer de eindoplevering afhandelen met de verhuurder.

Naast het ontruimen van een woning moet soms ook een deel van de inboedel verhuisd worden. Dit komt vaak voor bij een seniorenverhuizing. Een seniorenverhuizing is in de regel een opzichzelfstaande service waar veel rekening wordt gehouden met het verloop van de verhuizing. Dit doet men om degene die verhuisd van groot naar klein zo veel mogelijk te ontlasten.

Als je waardevolle inboedel wil bewaren dan heb je de mogelijkheid om het vervoer en de opslag uit te besteden. Inboedelopslag geschiedt ofwel bij het ontruimingsbedrijf zelf of bij een professioneel opslagbedrijf.

Extra wensen zijn altijd bespreekbaar en kunnen voor nog meer gemak zorgen. Let wel op dat extra werk de prijs van een huisontruiming verhoogd.

 

 

 

Besparen op woningontruimingskosten

 

 

Met de tips uit dit hoofdstuk kun je besparen op de woningontruimingskosten. De kosten zijn voornamelijk gebaseerd op de werkuren, transportkosten en het volume van de inboedel. Door er mede voor te zorgen dat het volume van de inboedel minder wordt zullen de kosten van het ontruimen van de woning omlaag gaan.

 

 

Voorbereiding

 

 

Door voor te bereiden bespaar je onder andere tijd, waardoor je voorkomt dat je te maken krijgt met een spoedontruiming. Bij een huurwoning is het belangrijk dat je precies weet wat er moet gebeuren voor de oplevering.

Maak bij het opzeggen van de huur direct een afspraak voor een voorinspectie. Na de voorinspectie weet je precies wat er moet gebeuren en waar je aan toe bent. Je kunt dan beslissen wat zelf doet en wat je uitbesteedt.

 

 

Inboedel volume reduceren

 

 

Reduceer het volume van de inboedel door zelf een deel van de boedelruiming te doen.

Inboedel met amper of geen waarde kun je afgeven, doneren of weggooien. Vraag familie, vrienden of kennissen of ze iets kunnen gebruiken

Spullen die jezelf kunt vervoeren kun je soms bij de lokale milieustraat inleveren. Onderzoek welke spullen je gratis kunt afleveren en/of wat de kosten zijn voor de afvalverwerking. Daarna kun je gemakkelijker beslissen wat je doet.

Er zijn ook inleverpunten in de buurt van het huis waar je glas, textiel en elektronica kwijt kunt.

Waardevolle inboedel kun je eventueel aanbieden aan de woningontruimer of je verkoopt deze zelf.

 

 

 

 

Inboedel zelf verkopen

 

 

Door inboedel zelf te verkopen reduceer je het volume van de inboedel. Daarnaast ontvang je ook geld dat je eventueel kunt gebruiken om de kosten van de woningontruiming te betalen.

Houdt er rekening mee dat inboedel verkopen tijd kost. Doordat een huurwoning een opleverdatum heeft moet je hier rekening mee houden, zodat je niet in een spoedontruiming belandt. Als je vanaf de leegstaande woning verkoopt neem dan in acht dat je daar ook vreemde mensen over de vloer krijgt.

Moet je een huis leegmaken na een overlijden dan moet je rekening houden met het erfrecht. Je kunt niet zomaar inboedel verkopen of wegnemen zonder dat je weet wat ermee moet gebeuren.

Als je mogelijkheden hebt om waardevolle inboedel te vervoeren en op te slaan dan is dat mogelijk een goede oplossing. Zodoende staat de inboedel niet meer in de weg in de te ontruimen woning en kun je deze op je gemak verkopen.

Inboedel zelf verkopen kost tijd en neemt risico’s met zich mee. Overweeg daarom goed wat je doet.

Wij hebben onderzoek gedaan naar potentiële opkopers van allerhande spullen, waaronder complete inboedels. In de regel heb je echter meerdere type opkopers nodig om zaken te slijten. Het is geen garantie tot succes. Gedateerde en gebruikte spullen hebben namelijk vaak te weinig of zelfs geen waarde om ze te kunnen verkopen. Wil je weten wie er inboedels opkoopt lees dan: Wie koopt er inboedels op?

 

 

Voorsorteren

 

 

Door inboedel en andere roerende zaken te bundelen, sorteren en scheiden zorg je ervoor dat een woningontruimer minder werkuren nodig heeft om de woning leeg te maken. Je kunt kleine spullen gescheiden in zakken of dozen doen.

Staan er spullen in slecht toegankelijke ruimtes dan kun je deze eventueel verplaatsen naar een meer toegankelijke plek. Dit laatste is vaak waarom een woningontruiming wordt uitbesteedt, vanwege het gemak. Hier kun je wel kosten mee besparen, omdat er minder manuren nodig zijn voor de woningontruimer om de spullen te verplaatsen naar de verhuiswagen.

 

 

Zelf een woning ontruimen: let op de kosten & mogelijkheden

 

 

Als jezelf een woning wil ontruimen dan moet je rekening houden met de kosten die je maakt en de mogelijkheden die je hebt. Je moet namelijk de mogelijkheid hebben om een huisontruiming uit te voeren. Zo heb je in de meeste gevallen hulp nodig van mensen bij het leeghalen van een huis. Veel inboedel moet namelijk met minimaal twee personen verplaatst worden. De tijdsfactor is ook van belang. Jij en je hulp moeten genoeg tijd hebben om het huis tijdig leeg te maken voor de oplevering.

Daarnaast heb je ook vervoer nodig om de inboedel en andere roerende zaken te kunnen vervoeren naar een afvalverwerker of milieustation.

De belangrijkste vereisten om een woning zelf te ontruimen zijn dus mankracht en vervoer. Als je hierover beschikt kun je in principe zelf een gehele woning ontruimen.

Daarnaast moet je rekening houden dat je ook kosten maak als jezelf een huis leeghaalt. Het idee van een huis gratis ontruimen gaat niet op. Je zult altijd kosten maken. Wel zou je kosten kunnen opvangen door waardevolle inboedel te verkopen, waardoor de kosten sterk reduceert.

Als je hier inzicht in krijgt kun je bepalen of je de woning zelf leeghaalt of uitbesteedt aan een woningontruimer. Uitbesteden van een woning ontruimen zorgt ervoor dat je het werk niet zelf hoeft te doen. Daarnaast geeft het rust en gemak. Uitbesteden betekent ook tijdwinst. Je kunt je richten op andere zaken. Vooral bij een woningontruiming na overlijden kan dit wenselijk zijn.

Als je weet wat de kosten van zelf doen zijn kun je deze vergelijken met de offertes van woningontruimers.

Om zelf een woning leeg te maken moet je ook weten hoe je een huis leeghaalt. Je moet namelijk met allerhande factoren rekening houden en wij hebben dat allemaal voor je beschreven. Je krijgt informatie, inzichten en ook tips die je helpen bij zelf een woning te ontruimen.

Veel mensen willen een afvalcontainer of containers huren om de inboedel kwijt te raken.

Is een afvalcontainer huren een geschikte oplossing?

 

 

 

 

Afvalcontainer huren: zelf huis ontruimen

 

 

Wil je zelf een huis ontruimen om kosten te besparen door alles weg te gooien in een container? Dit idee hebben veel mensen die te maken krijgen met een woningontruiming. Het is in sommige gevallen ook geen gek idee. Vooral als de gehele inboedel verouderd, kapot en geheel onderkomen is. Met andere woorden de inboedel kun je als verloren beschouwen en is enkel nog afval.

De kosten van een afvalcontainer zijn echter wel hoog. Als je een woning leegruimt heb je namelijk te maken met veel materiaalsoorten, waardoor je een container nodig hebt waar alles in mag. Een dergelijke afvalcontainer noemt men een restafvalcontainer of een bouwafvalcontainer.

De kosten voor een eengezinswoning liggen tussen de 550 en 1200 euro.

In veel gevallen kun je voor hetzelfde bedrag een professionele ontruimer inhuren. Je hoeft dan zelf niks te doen. De spullen worden gescheiden afgevoerd, waardoor de meeste materiaalsoorten weer halffabricaat worden. Dit is tevens beter voor mens en milieu.

 

 

Kostenoverzicht afvalcontainers voor restafval:

 

 

Voor het ontruimen van een eengezinswoning heb je een restafvalcontainer nodig die tussen de 10 of 20m3 groot is.

Als je een restafvalcontainer huurt moet deze voor 50% gevuld worden met recyclebaar afval.

Recyclebaar afval is: hout, kunststof, metalen, papier, steenpuin.

Je mag een restafvalcontainer niet gebruiken voor één afvalsoort, zoals bijvoorbeeld alleen hout. In dit geval zou je een houtafvalcontainer moeten bestellen.

Wat mag er absoluut niet in een restafvalcontainer belanden: chemicaliën (o.a. verf, spuitbussen), glasflessen, elektronica, banden, asbesthoudende materialen, accu’s, batterijen en matrassen.

 

De gemiddelde kosten restafvalcontainers:

  • 1 m3 – € 150,-
  • 5 m3 – € 400,-
  • 10 m3 – € 550,-
  • 15 m3 – € 1050,-
  • 20 m3 – € 1200,-
  • 40 m3 – € 1850,-

 

 

 

 

Hoe gaat een woningontruiming in zijn werk?

 

 

Als je een woningontruimer hebt ingehuurd zal deze op een afgesproken datum beginnen met de werkzaamheden. Je hoeft het team van ontruimers enkel toe te laten tot de woning, waarna zij volgens afspraken alles uit de woning halen. De werkzaamheden duren voort tot dat de woning leeg is.

In de tussentijd worden eventuele extra werkzaamheden ook uitgevoerd. Extra werkzaamheden worden uitgevoerd om de woning gereed te maken voor oplevering. Hierover zijn vooraf heldere afspraken met je gemaakt.

Een voorbeeld van een dergelijke klus is het verwijderen van spijkers, schroeven en pluggen uit de muur, waarna de gaatjes met muurvuller worden gedicht.

Tijdens de werkzaamheden staat de woningontruimer met je in contact als dat nodig is. Meestal worden telefoonnummers uitgewisseld, tenzij jezelf in de buurt van de woning bent.

Betreft het een woningontruiming, waarbij de woningontruimer de woning ook doet schoonmaken dan zal dat als laatste volgen.

Nadat alle werkzaamheden zijn verricht levert de woningontruimer de woning aan je op volgens de afspraken die zijn gemaakt. De woningontruimers loopt met jou door de woning om alles te controleren. Mogelijk vergeten werkzaamheden kunnen dan geconstateerd en opgelost worden.

Als je tevreden bent vertrekt de ontruimingsploeg.

 

 

Hoe lang duurt het om een woning te ontruimen?

 

 

In de regel is het de bedoeling om een woning binnen 1 dag te ontruimen. Soms komt het echter voor dat de klus groter is dan normaal. In dat geval zal de woningontruimer 2 of zelfs meer dagen nodig hebben om de woningontruiming af te ronden.

In de meeste gevallen is vooraf bekend dat een woningontruiming langer duurt dan 1 dag. Als het de bedoeling was dat een woningontruimer de woning binnen 1 dag zou leeghalen dan worden er geen extra kosten berekent voor de woningontruiming.

Wel kunnen er onvoorziene & onredelijke situaties ontstaan, waardoor men 1 dag langer moet werken. Dit heeft wel invloed op de huisontruiming kosten.

 

 

Wanneer vindt er normaal gesproken een huisontruiming plaats?

 

 

Als een dierbare wegvalt die alleen woonde dan moeten nabestaanden de woningontruiming na overlijden uitvoeren. Dit is een van de vele redenen wanneer een huisontruiming plaatsvindt.

 

 

Er zijn ook andere situaties waarbij u een woning moet leegmaken:

 

 

  • Verhuizing: vaak gaat iemand verhuizen en laat een deel van de inboedel echter. Dit komt het vaakst voor bij een seniorenverhuizing. Een oudere persoon verhuist dan van groot naar klein, waardoor er spullen overblijven die weg moeten.
  • Emigratie: als mensen gaan immigreren worden vaak veel spullen achtergelaten. Vaak zal een woningontruimer ingehuurd worden om het huis leeg te halen.
  • Na overlijden: een van de meest voorkomende situaties is een woningontruiming na overlijden. Nabestaanden huren van een ontruimingsbedrijf in de woning van hun dierbare leeg te ruimen.
  • Van groot naar klein verhuizen: mensen gaan op latere leeftijd vaak verhuizen naar een levensbestendige woning. Overtollig inboedel uit de oude woning moeten dan ontruimt worden.
  • Bedrijfsontruiming: bedrijven worden dagelijks opgeheven of moeten vanwege faillissement sluiten. Soms moet ook alleen een deel ontruimt worden dat achterblijft vanwege een bedrijfsverhuizing. Denk bijvoorbeeld aan een kantoorontruiming. Vaak kiest de bedrijfseigenaar om de bedrijfsontruiming uit te besteden aan een woningontruimer.

 

 

 

 

Wat kost een huis leeghalen na overlijden?

 

 

Als een dierbare overlijdt komt er veel op de nabestaanden af. Niet alleen is het emotioneel zware periode, maar er moeten ook zaken geregeld worden.

Om vele reden is het is het ook uiterst belangrijk om de financiële situatie te beoordelen.

Zo worden de nabestaanden onder andere eigenaar van de inboedel. Na een overlijden moeten de nabestaanden ook het huis van de overledene leeghalen.

Als je van plan bent om de huisontruiming uit te besteden, moet je nagaan wat het leeghalen van een huis na overlijden kost. Naast de kosten van de uitvaart zijn extra kosten namelijk niet aftrekbaar van de erfbelasting.

Je kunt op verschillende manieren besparen op de ontruimingskosten. Als voorbeeld kun je inboedel verkopen om te besparen op de kosten van een woningontruiming na overlijden, maar voordat je dit doet moet je er zeker van zijn dat je de erfenis wil aanvaarden. Het is namelijk zo dat als je de woning ontruimt dat je automatisch de erfenis aanvaardt.

Als je een erfenis hebt aanvaardt mag je uiteraard wel het geld gebruiken om de woning leeg te halen.

Bij een overlijden is het altijd verstandig dat je overleg pleegt met een notaris.

 

 

 

 

Wat kost een ontruiming van een sterk vervuilde woning?

 

 

Het is moeilijk te bepalen hoeveel het kost om een zwaar vervuilde woning te ontruimen en schoon te maken. Bij een normale woningontruiming is dit minder lastig.

De kosten voor het weghalen van de inboedel is goed in te schatten. Het schoonmaken van een vervuild huis is een lastiger punt.

Het volgende is vooral belangrijk bij bezemschoon opleveren van huurwoningen:

Duidelijk moet worden wat de normaal te verwachte staat van de binnenzijde van de woning moet zijn. Als het interieur sowieso verouderd is dan is aannemelijk dat er normale slijtage aanwezig is. In dat geval moet alles weliswaar goed schoongemaakt worden, maar komt het minder nauw dan bij woning die recent nog een net of zelfs nieuw interieur had.

Het is ook van belang om de opnamestaat erbij te nemen. Daar staat op in welke staat de verhuurder de woning heeft overhandigd aan de huurder. Aan de hand daarvan kun je goed inschatten hoe de woning er uiteindelijk uit moet zien.

Bij een sterk vervuilde woning komt het regelmatig voor dat er ook schade aan het interieur is. Mogelijk moet deze schade ook herstelt worden. Ook is belangrijk hoe lang iemand in de woning heeft gewoond. Hoe langer er in de woning is geleefd des te meer normale slijtage er verwacht mag worden.

Ook moet bepaalt worden hoe lastig het is om de vervuilde woning schoon te maken. Hoe lastig gaat vuil van het interieur af.

De kosten voor het ontruimen en schoonmaken van een sterk vervuilde woning is in de regel hoger dan een normale woningontruiming.

 

 

Ontruiming & schoonmaak na lijkvinding

 

 

Er zijn nog extremere situaties waarbij de kosten flink omhoog kunnen gaan, zoals bijvoorbeeld het ontruimen en schoonmaken van een woning na lijkvinding. Dit gaat een stuk verder dan een vervuilde woning schoonmaken.

Het gaat dan wel om een lijkvinding na een lange periode, waardoor door het stoffelijk overschot de woning ernstig is vervuild.

Er moet niet alleen specialistisch schoongemaakt worden, maar de situatie is ook niet zonder risico voor de schoonmakers.

Een van de grootste risico’s is besmetting met een gevaarlijk virus of bacterie door een stoffelijk overschot of resten daarvan.

 

 

Wat kost een ontruiming van een hoarder-huis?

 

 

Een hoarder is iemand die verzamelwoede heeft. In een haorder-huis is veel meer inboedel aanwezig dan in een normaal huishouden. Een ontruiming van een hoarder-huis kost hierdoor een stuk meer dan een normale woningontruiming.  

Er zijn enkele factoren die van invloed zijn op de kosten voor het leegmaken van een hoarder-huis. De afvalstortkosten zijn hoger, doordat er meer volume aan inboedel en spullen zijn dat verwijderd moet worden. Tevens zijn er meer manuren nodig om alles te verwijderen, waardoor de arbeidskosten omhoog gaan.

Bij een haorder heb je vaak ook te maken met spullen van een bepaald soort. Hierdoor kunnen de afvalstortkosten omhoog gaan, maar soms kan het hierdoor juist ook meevallen. Als de haorder metalen of papier heeft verzameld gaan de afvalverwerkingskosten minder snel omhoog.

Een woning van een haorder is in veel gevallen ook sterk vervuild, waardoor de woning ook grondig schoongemaakt moet worden. Je komt dan in een situatie dat je een sterk vervuilde woning moet ontruimen. De mate van vervuiling heeft ook invloed op de hoeveelheid werk. De kosten gaan hierdoor vaak flink omhoog.

Om de prijs van de huisontruiming te bepalen is het van belang om te bepalen wat de omvang van de opdracht is.

 

 

Kostenoverzicht per type woningontruiming in 2025

 

 

De type woning en de daarbij verwachte omvang van de inboedel bepaalt voor een groot deel de gemiddelde ontruimingskosten.

De kosten voor het ontruimen van een appartement begint bij 350,- en kan oplopen tot 2100,-. De gemiddelde kosten voor het leegmaken van een appartement zijn 1100,-.

De prijs voor het ontruimen van een eengezinswoning ligt tussen de 450,- en 2100,- met een gemiddelde van 1250,-.

Er zijn veel verschillende type woningen. Zo zijn villa’s een stuk groter en seniorenwoning een stuk kleiner dan een eengezinswoning. De gemiddelde ontruimingskosten voor dergelijke woningen verschilt daardoor meestal flink.

Vandaar dat we een tabel hebben gemaakt met de meest voorkomende woningen en de daarbij verwachte ontruimingskosten.

 

 

Type woning Laag Gemiddeld Hoog

Eengezinswoning 450,-1250,-2100,-

Appartement 350,-1100,-1800,-

Hoekwoning 500,-1350,-2300,-

Twee onder één kap 500,-1400,-2400,-

Vrijstaande woning 600,-1550,-2600,-

Zorgkamer 225,-375,-700,-

Seniorenwoning 350,-775,-1200,-

Galerijflat 400,-1200,-1900,-

Bovenwoning 400,-900,-1600,-

Benedenwoning 400,-850,-1500,-

Bungalow 500,-1300,-2250,-

Herenhuis 600,-1750,-2800,-

Villa 800,-2100,-3600,

Boerderij (woonboerderij) 800,-2400,-3900,-

Bedrijfspand 850,-1900,-5000,-

Garage 150,-300,-500,-

Kelder 150,-350,-600,-

Berging 125,-275,-450,-

Zolder 150,-350,-600,-

 

Eengezinswoning

 

 

De kosten voor het ontruimen van een eengezinswoning is mede gebaseerd op de vloeroppervlakte dat ergens tussen de 120m2 en 150m2 ligt en de daarbij verwachte volume van de inboedel.

Gratis offertes voor het ontruimen van een eengezinswoning ontvangen?

 

 

Appartement

 

 

De kosten voor het leegmaken van een appartement komt mede tot stand door uit te gaan van de vloeroppervlakte dat ergens tussen de 65m2 en 80m2 ligt en de daarbij verwachte volume van inboedel & huisraad.

Gratis offertes voor het ontruimen van een appartement ontvangen?

 

 

 

 

Hoekwoning

 

 

Hoekwoningen hebben een vloeroppervlak tussen 120m3 en 150m3. Hierbij wordt een hoeveelheid inboedel verwacht. De kosten voor het ontruimen van een hoekwoning is mede op deze factoren gebaseerd.

Gratis offertes voor het ontruimen van een hoekwoning ontvangen?

 

 

 

 

Twee onder één kap

 

 

Een twee onder één kap woning is meestal een stuk groter dan een eengezinswoning. Een twee onder één kap woning heeft een vloeroppervlak dat tussen de 125m2 en 160m2 ligt. De kosten voor het ontruimen van een tweekapper is gebaseerd op het aantal vierkant meters en de daarbij verwachte volume van inboedel.

Gratis offertes voor het ontruimen van een tweekapper ontvangen?

 

 

 

 

Vrijstaande woning

 

 

De kosten voor het leegruimen van een vrijstaande woning is gebaseerd op het volume van huisraad dat te verwachten is bij een dergelijke woning. Om dit te bepalen wordt gekeken naar het vloeroppervlak dat bij een vrijstaande woning tussen de 130m2 en 165m2 ligt.

Gratis offertes voor het ontruimen van een vrijstaande woning ontvangen?

 

 

 

 

Zorgkamer

 

 

Een zorgkamer heeft enkel een klein vloeroppervlak, waardoor er weinig inboedel geplaatst kan worden. De gemiddelde kosten van het ontruimen van een zorgkamer vindt u onderstaand overzicht.

Gratis offertes voor het ontruimen van een zorgkamer ontvangen?

 

 

 

 

Seniorenwoning

 

 

Een seniorenwoning is tussen de 50m2 en 65m2 groot.  Dit kan in sommige gevallen verschillen. De kosten van het leegruimen van een seniorenwoning is met name gebaseerd op de grootte van het oppervlak.

Gratis offertes voor het ontruimen van een seniorenwoning ontvangen?

 

 

 

 

Galerijflat

 

 

Bij een galerijflat zijn de ontruimingskosten o.a. gebaseerd op de toegankelijkheid. Een dergelijke flat is lastiger te ontruimen dan wel te verhuizen dan bijvoorbeeld een rijtjeshuis.  Het aantal m2 is ook van belang. Op basis daarvan zijn de kosten voor het leegmaken van de flat gebaseerd.

Gratis offertes voor het ontruimen van een galerijflat ontvangen?

 

 

 

 

 

Bovenwoning

 

 

De kosten voor het leegmaken van een bovenwoning worden geschat op het aantal m2 van een de woning. In de regel is een bovenwoning tussen de 60m2 en 75m2 groot.

Gratis offertes voor het ontruimen van een bovenwoning ontvangen?

 

 

 

 

Benedenwoning

 

 

Een benedenwoning is gemiddeld even groot als een bovenwoning. Het aantal m2 meters is gelijk. Namelijk tussen de 60m2 en 75m2 qua oppervlak. Een benedenwoning is in de regel iets gemakkelijker te ruimen dan een bovenwoning, waardoor de kosten van de manuren iets lager kunnen uitvallen.

Gratis offertes voor het ontruimen van een benedenwoning ontvangen?

 

 

 

 

Bungalow

 

 

De bungalow is een woning die geen verdieping kent. Hierdoor is de woning gemakkelijker te ontruimen dan andere type woningen. Mede op de toegankelijkheid en de gemiddelde oppervlakte is prijsgrafiek tot stand gekomen. Een bungalow is tussen de 120m2 – 220m2 groot.

Gratis offertes voor het ontruimen van een bungalow ontvangen?

 

 

 

 

Herenhuis

 

 

Een herenhuis geeft het in veel verschillende maten. Het oppervlakte van een dergelijke woning is 140m2 tot 400m2 groot. Kosten van een huisontruiming van een herenhuis is geschat op basis van het gemiddelde oppervlak en de daarbij verwachte volume van inboedel.

Gratis offertes voor het ontruimen van een herenhuis ontvangen?

 

 

 

 

Villa

 

 

Net als een herenhuis geeft het kleine en groter villa’s. Een villa heeft een leefruimte tussen de 250m2 en 450m2. De kosten van het ontruimen van een villa gebaseerd op de gemiddelde leefruimte en de daarbij verwachte omvang van inboedel.

Gratis offertes voor het ontruimen van een villa ontvangen?

 

 

 

 

Boerderij (woonboerderij)

 

 

Boerderijen zijn in in de regel grote gebouwen met meestal ook grote bijgebouwen. Soms is de boerderij een woonboerderij en soms een bedrijf. Het oppervlak van de leefruimte van een boerderij kan flink verschillen. De woningontruimingskosten zijn gebaseerd op het gemiddelde van het aantal geschatte spullen dat men aantreft in een boerderij.

Gratis offertes voor het ontruimen van een boerderij ontvangen?

 

 

 

 

Bedrijfspand

 

 

Bedrijfspanden kunnen groot of klein zijn. Er zijn ook veel verschillende bedrijfsgebouwen, zoals een winkel of kantoor. De kosten zijn gebaseerd op verschillende soorten gebouwen, het oppervlak en de verwachte omvang van roerende zaken.

Gratis offertes voor het ontruimen van een bedrijfspand ontvangen?

 

 

 

 

Garage

 

 

Een garage is gemiddeld 18m2 groot. De kosten voor het opruimen van een garage is gebaseerd op een garage die gebruikt wordt voor opslag van spullen en de verwachte omvang van de spullen.

Gratis offertes voor het ontruimen van een garage ontvangen?

 

 

 

 

Kelder

 

 

Een kelder kan verschillende groottes hebben. De grote is gemiddeld 12m2. De kelder is minder goed toegankelijk. O.a. op basis van deze factoren zijn de kosten voor het opruimen van een kelder gebaseerd.

Gratis offertes voor het ontruimen van een kelder ontvangen?

 

 

 

 

Berging

 

 

De berging van een appartement of flat is meestal minder goed toegankelijk als je dit vergelijkt met een garage. Een berging is in de regel wel een stuk kleiner. De kosten voor het leegruimen van een berging is o.a. op basis van de grote en de toegankelijkheid gebaseerd.

Gratis offertes voor het ontruimen van een berging ontvangen?

 

 

 

 

Zolder

 

 

De zolder van een woning wordt vaak gebruikt voor opslag. Een zolder is in de regel slecht toegankelijk. Een zolder heeft een betrekkelijk groot oppervlak. De ontruimingskosten zijn, met name gebaseerd op voorgaande factoren.

Gratis offertes voor het ontruimen van een zolder ontvangen?

 

 

 

 

 Spoedontruiming: met spoed een woning laten ontruimen

 

 

Soms moet een huis met spoed ontruimt worden. Een dergelijke ontruiming wordt aangeduid als een spoedontruiming.

Een spoedontruiming moet meestal binnen 1 of 2 weken uitgevoerd worden. Soms moet het ook last minute. In dat geval spreek je dan van een 24-uursservice.

De reden om een woning met spoed te ontruimen kan verschillen. In veel gevallen gaat het om een huurwoning die op korte termijn opgeleverd moet worden.

De persoonlijke reden waarom iemand een huisontruiming niet op tijd is uitgevoerd verschilt per geval.

Een spoedontruiming laten uitvoeren door een woningontruimer is goedkoper dan als de verhuurder dit voor je moet doen na de oplevering van de woning. Verhuurders hebben namelijk het recht om de kosten die ze maken om een woning te herstellen aan je door te berekenen. Dit geldt ook voor het leegruimen van de woning.

Het is dan ook verstandig om niet te lang te wachten om een geschikte woningontruimer te vinden.

Start vandaag nog met het aanvragen van vrijblijvende offertes.

 

 

 

 

Wat is een spoedontruiming?

 

 

Een spoedontruiming is een vorm van een woningontruiming, waarbij de opdracht op zeer korte termijn moet worden uitgevoerd. Dat betekent dat jij of een woningontruimer de woning op korte termijn geheel moet leegruimen en gereed moet maken voor oplevering.

Hoe snel een woningontruiming moet worden uitgevoerd ligt met name aan de opleverdatum. Als je de opdracht wil laten uitvoeren dan is het van belang om snel een woningontruimer te vinden die voor de einddatum het werk kan uitvoeren. Als je tot het laatste moment wacht moet je mogelijk gebruik maken van een 24-uursservice woningontruiming. Deze vorm van dienstverlening is een stuk duurder.

Als verantwoordelijke dien je ook rekening te houden met de opleveringseisen van de verhuurder of als het om een koopwoning gaat de afspraken die zijn gemaakt met de nieuwe eigenaar.

Een huurwoning moet aan de opleveringseisen van de verhuurder voldoen. In veel gevallen betekent dit dat niet alleen de woning leeg moet zijn, maar er ook andere werkzaamheden verricht moeten worden. Dit noemen ze ook wel bezemschoon opleveren. Soms zijn dit flinke klussen, zoals bijvoorbeeld muren en plafonds opnieuw witten. Dit soort werk kan ook met spoed worden uitgevoerd, maar er moet tóch wel genoeg tijd zijn om het af te ronden.

Als je niet aan de opleveringseisen voldoet dan mag de verhuurder gebreken aan de woning waar je als huurder verantwoordelijk voor bent laten herstellen op jouw kosten.

Verhuurders rekenen meestal enorm hoge bedragen voor herstellingen die zij moeten verrichten. Bekijk ook de bizar hoge herstelkosten woningbouwcorporatie om inzicht te krijgen in deze hoge kosten.

Wilt je een spoedontruiming uitbesteden? Voorkom hoge herstelkosten van de verhuurder en start direct de gratis & vrijblijvende offerteaanvraag.

 

 

 

Het ontstaan van een spoedontruiming

 

Iedereen wil een spoedontruiming voorkomen, maar dat is niet altijd mogelijk. Er zijn tal van voorbeelden van hoe dergelijke situaties ontstaan. Soms door overmacht en soms door schuld van een huurder of een derde partij.

We gaan ze niet allemaal opsommen, maar hier een concreet voorbeeld van een situatie omtrent een huisontruiming na overlijden, waarbij de inboedel van de overledene niet uit een huurwoning mag worden verwijderd door nabestaanden, omdat er een geschil is. Soms mag de inboedel of een deel enkel onder bepaalde voorwaarden verwijderd worden, omdat het zo in het testament van de overledene staat. Om het geschil op te lossen heb je vaak tijd nodig.

Als een overledene een huurwoning heeft dan eindigt de huur aan het einde van de tweede maand na overlijden. Soms is de verhuurder niet flexibel en eist van de nabestaanden dat het huis leeg en bezemschoon wordt opgeleverd aan het einde van de huurperiode. Hierdoor kan er een situatie ontstaan dat de inboedel pas verwijderd mag worden kort voor de oplevering. Je spreekt dan over een spoedontruiming.

Als je de ontruiming wil uitbesteden dan zijn de kosten een stuk hoger dan normaal gesproken de kosten bij een huis ontruimen na overlijden zijn.

Uitbesteden is echter veel goedkoper dan de kosten betalen die de verhuurder in rekening brengt als hij het huis moet leegmaken en bezemschoon opleveren.

De voordelen van het uitbesteden van een spoedontruiming

 

Bij het uitbesteden van een spoedontruiming zijn de voordelen niet veel anders dan bij een woningontruiming. Het enige voordeel, wat je eigenlijk een oplossing noemt, is dat de ontruiming met spoed uitgevoerd wordt.

Het gemak en het idee dat alles voor je wordt gedaan is natuurlijk wel welkom in een periode dat je veel aan je hoofd hebt.

Lees de overige voordelen van een woningontruiming.

Alle andere voordelen worden in onderstaande lijst genoemd:

 

  • Je wordt geheel ontzorgd: al het zware werk wordt voor je gedaan
  • Je hebt minder of nauwelijks emotionele betrokkenheid
  • Hergebruik van inboedel wordt nagestreefd
  • Er wordt op een respectvolle en discrete manier gewerkt
  • Herstellingen aan de woning kunnen eventueel worden uitgevoerd

 

 

 

Hoe pak je een spoedontruiming aan?

 

Als je te maken hebt met een woning die met spoed moet worden leeggemaakt dan moet je allereerst bepalen of je het werk zelf doet of uitbesteedt.

Als je de woning zelf wil leegmaken dan moet je eerst nagaan of je het zelf wel kunt uitvoeren. Bij een spoedontruiming speelt uiteraard de tijdsfactor een belangrijke rol.

Om een ontruiming zelf uit te voeren heb je de volgende zaken nodig:

  • Mankracht om de inboedel uit de woning te halen, zodat de ontruiming tijdig kan worden uitgevoerd
  • Vervoer om de inboedel te kunnen vervoeren naar de nieuwe bestemming of afvalverwerker
  • Mensen met kennis die bepaalde klussen kunnen uitvoeren om de woning gereed te maken voor oplevering

Bij een ontruiming is het belangrijk om een goed plan te maken en alles voor te bereiden. Vooral bij een snelle ontruiming moet je er zeker van zijn dat je bovenstaande zaken geregeld krijgt. Zeker als je mensen nodig hebt om de ontruiming tijdig uit te kunnen voeren moet je kunnen rekenen op degenen die toezeggen.

Als je de spoed ontruiming geheel wil uitbesteden is het van belang dat je snel te weten komt wat er precies in de woning moet gebeuren. Dit doe je door de verhuurder een vooropname te laten uitvoeren. Vraag om de punten op papier of in een emailbericht te zetten. Als je het niet eens bent met bepaalde aandachtspunten bespreek dit dan netjes met de verhuurder.

Belangrijk: wat doe je met waardevolle spullen?

Of je nou zelf de spoedklus uitvoert of deze uitbesteedt, als er waardevolle inboedel is moet je goed nadenken wat je ermee doet. Soms kun je de inboedel laten opkopen door een ontruimer, maar dat gaat niet altijd. Dit gaat alleen op als je de spoedontruiming uitbesteedt en zelfs dan moet het ontruimingsbedrijf geïnteresseerd zijn. Als je de waardevolle spullen aanbiedt en een ontruimingsbedrijf is geïnteresseerd dan kun je wel reductie krijgen op de ontruimingskosten.

Soms is het beter om waardevolle spullen ergens op te slaan. Zijn ze waardevol genoeg dan kun je ervoor kiezen om opslagruimte te huren. let daarmee op, want opslagruimte huren is niet goedkoop.

Als je precies weet wat er moet gebeuren kun je offertes aanvragen. Omdat het om een spoedontruiming gaat is er geen tijd te verliezen. Zodra een ontruimer contact opneemt bespreek dan duidelijk wat de situatie is. Sommige ontruimingsbedrijven willen de woning bezichtigen om een passende offerte te kunnen afgeven. Maak daar goede afspraken over en vraag of het ontruimingsbedrijf voor de opleveringsdatum de werkzaamheden kan uitvoeren.

Niet ieder ontruimingsbedrijf heeft de mogelijkheid om een spoedontruiming uit te voeren.

 

 

 

Hoe snel is een spoedontruimer?

 

Een woningontruiming kan snel uitgevoerd worden. Een ontruiming kan vaak binnen 1 dag uitgevoerd worden. De meeste ontruimers kunnen ook extra capaciteit inplannen. De belangrijkste vraag is hoe snel kan een spoedontruimer de ontruiming inplannen, voordat de woning leeg moet zijn.

Alhoewel veel ontruimingsbedrijven spoedontruimingen aanbieden is het niet altijd zo dat ze het ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren, voordat de oplevering plaatsvindt. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieperiode als er minder personeel beschikbaar is.

De duur van een spoedontruiming heeft ook te maken met de omvang van de opdracht. Als de woning vies is dan is er ook veel werk om de woning bezemschoon op te leveren.

Er zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in snelle ontruimingen. Dit noemen we ook wel een 24-uursservice.

24-uursservice woning ontruimen

 

Er is ook een spoed ontruiming variant met een 24-uursservice. Deze service houdt in dat er binnen 24 uur een woning of pand wordt leeggeruimd.

Sommige ontruimingsbedrijven bieden deze extra snelle service aan. Hun bedrijfsprocessen zijn hier op aangepast.

De kosten voor een 24-uursservice zijn wel een heel stuk hoger.

De kosten van een spoedontruiming

 

De kosten van een spoedontruiming zijn een stuk hoger dan de kosten van een normale woningontruiming. Dit komt vanwege het extra werk dat het ontruimingsbedrijf heeft. Zeker als de werkzaamheden op korte termijn uitgevoerd moeten worden gaan de kosten omhoog.

Je kunt er vanuit gaan dat de kosten van een spoedontruiming ongeveer 25-30% hoger zijn dan normale woningontruiming kosten.

 

 

 

Zorgkamer met spoed ontruimen

 

Het ontruimen van een zorgkamer moet meestal met spoed worden uitgevoerd. In de meeste gevallen hebben de nabestaanden hier maar 5 tot 7 dagen voor.

Alhoewel er vaak weinig spullen in zorgkamer staan kan het soms lastig zijn voor nabestaanden om binnen zo’n korte tijd na overlijden de zorgkamer te ontruimen. De dagen na overlijden zijn al druk en vaak ook erg emotioneel, daarvoor kiezen veel nabestaanden voor het uitbesteden van de ontruiming.

Veel mensen vragen zich af waarom een ontruiming van een kamer in een verzorgingstehuis al zo kort na overlijden moet zijn afgerond. Dat is een redelijke vraag. Hier het antwoord. Het komt erop neer dat bewoners van in een verzorgingstehuis welke Wlz-instelling is geen normaal huurcontract hebben.

Anders dan bij een gewoon huis leeghalen na overlijden heb je bij een zorgkamer ontruimen geen maanden, maar enkel dagen de tijd.

Een verpleeghuis mag maar 13 dagen na overlijden kosten voor de zorgkamer blijven declareren. Dit is bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. De meeste verpleeghuizen bepalen op basis van dit gegeven samen met de cliëntenraad hoeveel tijd er is om een kamer te ontruimen. Dit is meestal korter dan 13 dagen.

Een verpleeghuis heeft niet enkel financieel belang bij het snel ontruimen van een kamer na overlijden. Ze heeft ook te kampen met een wachtlijst en willen snel nieuwe mensen helpen.

Als u zelf niet de mogelijkheid heeft om een kamer binnen de gestelde termijn te ontruimen dan kunt overwegen om het uit te besteden.

Omdat er meestal weinig spullen staan zijn de kosten niet zo hoog. Omdat het meestal kleine opdrachten zijn kunnen de meeste ontruimingsbedrijven een zorgkamer met spoed ontruimen.

Met spoed een bedrijfsontruiming laten uitvoeren

 

Net als een woning komt het voor dat een bedrijfspand ook met spoed ontruimt moet worden. De omvang van een bedrijfsontruiming kan wel een stuk aanzienlijker zijn dan bij een woning.

De reden voor een snelle bedrijfsontruiming is vaak een faillissement. In sommige gevallen is de situatie schrijnend en moet een bedrijfspand op het laatste moment leeggemaakt worden. De bedrijfseigenaren kunnen ervoor kiezen om de bedrijfsontruiming zelf te doen of om deze uit te besteden.

Als een spoedontruiming bij een bedrijf moet plaatsvinden is het inhuren van een ontruimingsbedrijf vaak een goede optie. Daarmee is gegarandeerd dat het bedrijfspand ook op de datum dat de huur eindigt ook echt leeg is.

 

 

 

 

                        Huis leeghalen na overlijden

 

Nadat iemand is overleden moet het huis worden leeggehaald. Dit gebeurt in de regel door de nabestaanden. Alle bezittingen van de overledene moeten worden gesorteerd en een nieuwe bestemming krijgen. Soms kunnen ze worden verkocht of gedoneerd. In veel gevallen moet er ook veel worden weggegooid. Zeker als het om een gedateerde inboedel gaat.

Het leeghalen van een huis is voor veel nabestaanden een moeilijk en emotioneel proces. Daarnaast is het fysiek zwaar en moet deze zware klus gedaan worden bovenop alle andere zaken die geregeld moeten worden.

Is het overlijden van een dierbare te zwaar voor jou of andere nabestaanden om de woningontruiming uit te voeren? Wat kun je dan doen?

Een van de oplossingen is een professionele ontruimer in te huren die de boedelruiming snel en efficiënt uitvoert.

Start een gratis offerteaanvraag en bespaar tot 50%

Zelf het huis leeghalen is ook een mogelijkheid.

In principe zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor de inboedel. Kun je als nabestaande de klus niet aan? Dan zijn er mogelijk andere nabestaanden, vrienden of kennissen die het huis kunnen leeghalen.

Als het om vrienden of kennissen gaat is het vaak wel ongemakkelijk, omdat ze dan door de spullen van de overledene spitten. Dit voelt vaak niet goed en discreet en respectvol is het ook niet echt.

Ontruimers hebben geen binding met de overledene en hechten weinig waarde aan informatie, zoals bankafschriften.

 

 

Wat zijn de kosten voor het leeghalen van een huis?

 

 

Wellicht ben je benieuwd naar de kosten voor het ontruimen van een huis. Dat is begrijpelijk. Alleen is het erg lastig om daar een eenduidig antwoord op te geven. Bijna iedere woning met een inboedel is anders. Een professionele ontruimer zal een offerte op maat maken, want alleen zo krijg je een passend voorstel.

Bekijk ook: overzicht kosten woningontruiming 2025

Enkele belangrijke factoren die een rol spelen in de totstandkoming van de kosten zijn:

  • De grootte van de woning
  • Het type woning: is deze goed toegankelijk?
  • Omvang van de inboedel
  • Herstelwerkzaamheden

 

 

Vooral de omvang van de inboedel speelt een belangrijke rol. Des te meer spullen des te hoger liggen de kosten. Als er herstelwerk gedaan moet worden, zoals het verwijderen van vloerbedekking dan krijg je ook te maken met extra kosten.

Zoals je ziet zijn er veel factoren die bepalen wat de kosten zijn. Om een duidelijker beeld te krijgen over wat de kosten van het leegmaken van een huis zijn kun je ons artikel lezen dat hier dieper op in gaat: Huis leeghalen na overlijden kosten.

 

 

 

Huurhuis ontruimen na overlijden

 

 

Een huurhuis leeghalen na overlijden is niet het enige wat er moet gebeuren. Om de woning op de juiste manier op te leveren moeten er ook extra werkzaamheden verricht worden.

De verhuurder maakt dit meestal duidelijk als het huurcontract beëindigd wordt. Je ontvangt dan de eisen die aan de oplevering van het huurhuis worden gesteld.

Aanpassingen die niet goedgekeurd zijn moeten bijvoorbeeld weggehaald worden. Enkele voorbeelden zijn het verwijderen van vloerbedekking, gordijnen en lampen. Dit zijn enkele gangbare aanpassingen die vaak verricht worden door een huurder en ook vaak weggehaald moeten worden.

Andere lastigere zaken die niet zo vaak voorkomen zijn het slopen en verwijderen van bijvoorbeeld een tuinhuisje of het afbreken van een gemetselde bloembak.

Aan het einde van de tweede maand moet een huis na een overlijden leeg worden opgeleverd. Dan wordt in principe automatisch het huurcontract beëindigd. Het kan overigens ook eerder. Je kunt de huur eerder opzeggen. Hiermee kun je geld besparen.

Het is belangrijk dat je rekening houdt met de opzegtermijn. Als je te lang wacht kunt je in een spoedontruiming terecht komen. Dat betekent dat je de woning snel moet bezemschoon moet opleveren. Als je dan nog een ontruimingsbedrijf het huis wil laten leeghalen dan gaat het meer geld kosten.

Er zijn nog meer zaken waar je rekening mee moet houden bij het opleveren van een huurwoning na een overlijden. Zorg ervoor dat je precies weet wat je moet doen in jou geval. Als een woning niet goed wordt opgeleverd dan mag de verhuurder op jouw kosten alles laten verhelpen. De kosten zijn vaak heel hoog en niet marktconform.

Een offerte van een ontruiming is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en je krijgt voorstellen van verschillende ontruimingsbedrijven.

 

 

Koophuis ontruimen na overlijden

 

 

Anders dan bij een huurhuis hoef je bij een koophuis geen aanpassingen weg te halen. De aanpassingen van een koopwoning horen immers bij de woning en deze is zoals deze is.

Soms kun je op advies van een makelaar wel enkele zaken aanpakken, zodat de woning gemakkelijk verkoopt. Als voorbeeld zou je zaken die beschadigd of versleten zijn weg kunnen halen. Vooral aanpassingen die er niet direct toe doen.

Uiteraard moeten alle spullen wel worden verwijderd.

 

 

Wat is de werkwijze bij een huis leeghalen na overlijden?

 

 

Het huis leeghalen na overlijden is in theorie vrij eenvoudig. In de praktijk blijkt dat door emoties die vanzelfsprekend door overlijden van een dierbare komt de huisontruiming lastig maken. Vooral als het gaat om het overlijden van een familielid. Vandaar dat er goede keuzes gemaakt moeten worden. Er zijn altijd zaken die je zelf moet doen. Begin hier tijdig mee.

 

 

Wat moet je als nabestaande zelf doen?

 

 

  1. Veiligstellen van dierbare spullen / spullen met emotionele waarde
  2. Privacy gevoelige zaken, zoals papieren, foto’s, computers, smartphones en gegevensdragers veilig stellen
  3. Probeer de waarde van de inboedel te bepalen door onderzoek te doen. Vraag eventueel mensen binnen je netwerk die mogelijk kennis van zaken hebben.
  4. Waardevolle spullen uit de woning halen, zoals sieraden, contanten, kunstobjecten en overige spullen van waarde
  5. Bij een huurhuis: contact opnemen met de verhuurder en opleveringseisen achterhalen
  6. Huur op tijd opzeggen. Belangrijk: Hoe zeg je de huur op?
  7. Blokkeren van bankrekening, opzeggen of aanpassen verzekeringen en abonnementen opzeggen
  8. Huis ontruimen na overlijden laten doen? Vraag tijdig offertes aan bij professionele ontruimers. Vraag altijd na of men een gratis offerte verstrekt.
  9. Start alleen met leegmaken van het huis als je (samen) hebt bepaald wat er met de erfenis gebeurt. Wordt deze verworpen of zuiver aanvaardt. Overleg eventueel met de notaris.
  10. Kosten besparen als je het huis leegruimen wil uitbesteden? Door het volume van spullen te reduceren bespaar je aanzienlijk op de kosten. Lees meer over handige bespaartips bij een woningontruiming.

 

 

De kosten van een huis leeghalen kunnen behoorlijk omlaag als je deze klus zelf kunt uitvoeren. Voor sommige mensen is dit erg lastig en kunnen zelfs de woning na overlijden niet betreden zonder daar veel last van de hebben. Anderen hebben daar weer minder moeite mee.

Vaak hebben ze ook betere mogelijkheden om een huis leeg te maken. Zo zijn er mensen die bijvoorbeeld een bedrijfswagen hebben die kan dienen bij het vervoeren van alle spullen.

Bereid je in elk geval goed voor. Dit doe je onder andere door alles te weten te komen over het thema woningontruiming. 

 

 

 

 

Zelf het huis leegruimen na overlijden

 

 

Mogelijk heb je alles wel overwogen en ben tot de conclusie gekomen om zelf de woning leeg te halen. Je hebt dan in elk geval de regie over wat er precies met de nalatenschap gebeurt.

Allereerst is het verstandig om spullen met waarde uit de woning te halen. Deze moet je ergens opslaan. Als je geen opslagmogelijkheden hebt kun je opslagruimte huren bij een opslagverhuurbedrijf.

Je moet er rekening mee houden dat opslag niet goedkoop is. Wil je een deel van de spullen verkopen zorg er dan voor dat je er niet te lang over doet. Zorg voor de overige spullen dat ze snel hun herbestemming krijgen.

De overige spullen worden gesorteerd. Zo weet je precies waar wat naartoe gaat. Sommige spullen worden gedoneerd en andere weggegooid. Spullen die je gaat weggooien moet je ook scheiden. Enerzijds is de noodzakelijk, omdat een recyclingbedrijf je lading niet aanneemt en anderzijds bespaar je op de kosten. Zo is het storten van enkel meubelhout goedkoper.

Je moet ervoor zorgen dat je ook de mogelijkheden creëert om een woningontruiming na overlijden uit te voeren.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Transportmiddel om huisraad te vervoeren
  • Of een restafval container om het grootste deel in weg te kunnen gooien
  • Mankracht om het huis leeg te halen
  • Kennis en vaardigheden om aanpassingen teniet te doen

 

 

Maak een plan van aanpak. Hierin beschrijf je precies waar de spullen heen gaan en hoe je dit gaat uitvoeren. Uiteraard staat hier ook in wanneer de werkzaamheden uitgevoerd worden.

Tip: Probeer niet alles op een dag te uit te voeren. Soms valt de klus tegen. Het is verstandiger om de werkzaamheden te spreiden. Zo voorkom je dat je met een spoedontruiming komt te zitten.

Als de woning leeggemaakt is kun je bepaalde werkzaamheden verrichten die noodzakelijk zijn. Bij een huurhuis moet je bijvoorbeeld bepaalde aanpassingen verwijderen. De woning moet ook schoongemaakt worden, voordat je deze bezemschoon kan opleveren.

Let op! Moet je een zorgkamer leegmaken? Houd er rekening mee dat deze meestal binnen een paar dagen na het overlijden van de bewoner leeg moet zijn.

 

 

Huis laten leeghalen na overlijden door een ontruimingsbedrijf (werkwijze)

 

 

Als je een ontruimingsbedrijf inhuurt dan werken die op een bepaalde wijze. De algemene werkwijze bespreken we hier:

 

 

  • Het team van ontruimers komt op de afgesproken datum en tijdstip naar de woning die leeggemaakt moet worden. Als opdrachtgever geef je toegang tot de woning.
  • De woning wordt op een gestructureerde manier leeggemaakt. Meestal worden spullen gescheiden en in verhuiswagen of vrachtauto’s geplaatst.
  • Extra werkzaamheden worden uitgevoerd indien dit is afgesproken. Bijv. het weghalen van vloerbedekking en het verwijderen van spijkers, schroeven en pluggen
  • Als de woning leeg is wordt deze als dat is afgesproken schoongemaakt.
  • Als de klus afgerond is loop je samen met een werknemer de woning na om te kijken of alles in orde is.

 

 

De hierboven beschreven werkwijze is zeer algemeen. Ontruimingsbedrijven kunnen hier vanaf wijken. Bespreek dan ook altijd hoe ze te werk gaan.

 

 

 

 

Wie is er verantwoordelijk voor de woningontruiming na overlijden?

 

 

De erfgenamen zijn degene die verantwoordelijk zijn voor het leegruimen van het huis. Dit is een van de taken, waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Zo zijn er meer zaken, maar dat ter zijde.

De erfgenamen moeten de erfenis eerst zuiver aanvaarden, voordat ze de woning leegmaken. In sommige gevallen moet je als nabestaande goed nadenken, voordat je de erfenis zuiver aanvaardt. Soms zijn er schulden en dan is het wellicht beter om de erfenis te verwerpen.

Als je nog niet zeker weet of je zuiver aanvaardt is het verstandig om de inboedel geheel intact te laten. In theorie betekent het wegnemen van 1 voorwerp dat je de erfenis zuiver aanvaardt hebt.

 

 

Besparen op de kosten van een huisontruiming?

 

 

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te besparen de kosten van een huisontruiming. De meeste kosten kun je besparen door werk zelf te doen. Als je de woning zelf helemaal leegmaakt kun je het meeste geld besparen. Hiervoor moet je wel mogelijkheden hebben, zoals een vervoersmiddel om spullen weg te brengen.

Ga je het leeghalen van het huis geheel zelf doen dan kun je familie en vrienden vragen om te helpen. Zo voorkom je dat je de werkzaamheden alsnog moet uitbesteden, omdat je de klus niet zelf aankan.

Je doet er slim aan om de huisraad te inventariseren en classificeren. Zo heb je spullen die je kunt verkopen. Dat brengt geld op en hiermee kun je de kosten dempen. Spullen die nog bruikbaar zijn kun je doneren. Overige huisraad kun je gescheiden afvoeren. Door gescheiden af te voeren naar een recyclingbedrijf betaal je minder geld per lading, waardoor de kosten uiteindelijk lager zijn. Zo zijn er ook spullen die gratis afgeleverd kunnen worden, zoals papier. Metalen brengen bijvoorbeeld weer geld op.

Als je de woning wil laten leeghalen na een overlijden dan is het verstandig om snel in contact te treden met verschillende ontruimingsbedrijven. Zo kun je op je gemak een goede keuze maken. Door meerdere offertes aan te vragen kun je flink besparen op de kosten. Offertes aanvragen is bovendien gratis en vrijblijvend.

Ontruimingsbedrijven baseren de kosten veelal op het type huis en de omvang van de inboedel. Deze twee factoren beïnvloeden de prijs aanzienlijk. Het type huis kun je niet veel aan doen. De hoeveelheid huisraad wel. Het is slim om deze drastisch te verminderen. Zo kun je veel spullen zelf gemakkelijk kwijtraken zonder daar veel voor de betalen. Om maar eens wat te noemen: papier kan aan de straat en glas kan in de glascontainer. Spullen die nog goed zijn, maar lastig te verkopen zijn kun je afgeven of doneren.

Als laatste kun je spullen bundelen, inpakken en in zakken of dozen doen. Zo hebben ontruimers minder uren nodig om spullen uit de woning te dragen.

Minder spullen en goed verpakt betekent lagere ontruimingskosten.

Zijn er spullen die relatief goed verkoopbaar zijn dan kun je deze aanbieden aan de woningontruimer. Mogelijk geven ze hiervoor een vergoeding. De vergoeding wordt afgetrokken van de kosten.

 

 

 

 

 

Waarom huis laten leeghalen: wat zijn de voordelen?

 

 

Als het gaat om een woning die lastig toegankelijk is met een heleboel spullen die zwaar en lastig te verplaatsen zijn dan is uitbesteden een van de beste opties. Zeker als je zelf weinig of geen mogelijkheden ziet om dit zelf uit te voeren. In dit geval praat je niet over voordelen, maar een oplossing voor een probleem.

Wat zijn dan de voordelen van een woning ontruimen laten door een professional:

  1. Een huis na het overlijden leeg laten maken door een professionele woningontruimer betekent gemak. Je hoeft zelfs niets te doen. Zelfs werkzaamheden ter oplevering van een huurwoning kun je uitbesteden. Zoals het weghalen van aanpassingen en het schoonmaken van de woning. Zeker als je te maken hebt met een huisontruiming na een overlijden kun je je tijd aan andere zaken besteden.
  2. Inboedel verkopen aan een woningontruimer is in sommige gevallen ook een optie. Meestal gaat het wel enkel om een deel van de inboedel. De vergoeding wordt in mindering gebracht op de kosten. Dit is een extra service die geboden wordt, zodat je niet zelf hoeft te leuren met de spullen.
  3. Wanneer het huis leeggemaakt wordt door een bedrijf heb je zelf minder emotionele betrokkenheid. Hierdoor creëer je een stukje rust en voel je meer op je gemak.
  4. In geval van een huurhuis: een ontruiming na overlijden moet aan het einde van de tweede maand na overlijden afgerond zijn. De huur wordt dan namelijk automatisch beëindigd. Als je het huis na overlijden snel laat leeghalen dan kun je besparen op de woonlasten.

 

 

 

                                   Huisontruiming

 

 

Moet je een huisontruiming uitvoeren? Wil je dit zelf doen of uitbesteden? In dit artikel omschrijven we hoe je zelf een huis kunt ontruimen en waar je op moet letten bij het uitbesteden van een huisontruiming.

Als je zelf het huis wil leegruimen dan moet wil je ongetwijfeld weten hoe je dit het beste kunt doen. Aan de hand van informatie, advies en tips proberen we jou te helpen om een huisontruiming snel, efficiënt en goedkoop uit te voeren.

Huis ontruimen na overlijden

Moet je een huis ontruimen na overlijden dan moet je goed overwegen of je dit wel aankan. Een huis leeghalen van een overleden dierbare persoon kan namelijk een zwaar en emotioneel proces zijn.

Jij en eventuele andere nabestaanden moeten altijd wel bepaalde zaken in de woning regelen, zoals het weghalen van belangrijke & waardevolle spullen. Vaak kun je dan goed aanvoelen of de verdere huisontruiming je emotioneel zwaar valt. Je moet dan moet je goed overwegen of uitbesteden niet een betere optie is.

Naast dat het emotioneel zwaar kan vallen moet je ook het ook nog eens inschatten of jij en of eventuele nabestaanden fysiek te klus kunnen klaren.

Lees ook: huis leeghalen na overlijden

Huurhuis

Als je te maken hebt met een huurhuis dan moet je deze ook gereed maken voor oplevering. Niet alleen de inboedel moet worden verwijderd, maar er moeten mogelijk ook herstelwerkzaamheden verricht worden. Huurders moeten als ze een huis verlaten de woning opleveren op basis van de eisen van de verhuurder.

Ben je nabestaande of erfgenaam dan kun je ook eens het volgende artikel lezen: huurhuis opleveren na overlijden. Hier lees je over alle wettelijke regels die van toepassing zijn omtrent een huurhuis van een overleden persoon. Zo leer o.a. hoe je een huurhuis moet opleveren en wat de wet erover zegt.

Weet je nu al of je een professionele huisontruiming wil laten uitvoeren door een huisontruimer?

Start dan nu de gratis offerteaanvraag

Info: een huisontruiming betekent precies hetzelfde als een woningontruiming. De woorden zijn synoniemen van elkaar.

 

 

 

Wanneer is een huisontruiming nodig?

 

 

Een huis moet moet je leegmaken als je deze gaat verlaten. Een woning verlaten vindt plaats bij verhuizing of overlijden. Bij een koophuis moet het huis leeg zijn als de overdracht naar de nieuwe eigenaar plaatsvindt. Als het om een huurhuis gaat dan moet de woning leeg en klaar voor oplevering zijn op de dag dat de huur eindigt en de sleuteloverdracht plaatsvindt.

Bij iemand die een woning verlaat spreek je niet altijd van een woningontruiming. Soms gaat iemand gewoonweg verhuizen. Zo heb je ouderen die van groot naar klein verhuizen. Een deel van de inboedel gaat mee naar de nieuwe kleinere woning. Je spreekt dan van een seniorenverhuizing en een deelontruiming.

Als iemand een huis verlaat, omdat deze overleden is dan is het leeghalen van een huis wel altijd aan de orde. Dan is het nodig om het huis leeg te maken. Als het om een huurwoning gaat dan moet dit ook nog eens binnen een wettelijk bepaald tijdsbestek. De verantwoordelijke moet ervoor zorgen dat het huis klaar is voor de oplevering aan het einde van de tweede maand na overlijden.

Wie is er verantwoordelijk?

 

 

 

Een huisontruiming na overlijden: wie is er verantwoordelijk?

 

Als iemand overlijdt dan zijn de erfgenamen degene die verantwoordelijk zijn voor de nalatenschap. Hieronder valt ook de inboedel en alles wat er nog meer aan bezittingen zijn. De erfgenamen zijn meestal de nabestaanden.

In het testament van de overledene staat beschreven wie de erfgenamen zijn. Is die er niet dan geldt het wettelijk erfrecht.

In een testament wordt meestal een executeur testamentair aangewezen. Deze persoon regelt alles omtrent de erfenis. Dit betekent dat deze ook verantwoordelijk is voor de woningontruiming. Als deze niet is aangewezen of er is geen testament dan is zijn de erfgenamen verantwoordelijk om dit te regelen.

Als je niet zeker weet of er schulden zijn achtergelaten door de overledene dan is het verstandig om niet zomaar de woning leeg te maken. Je moet de inboedel onberoerd laten. Doe je dat wel door bijvoorbeeld meubelstukken weg te halen dan heb je de erfenis zuiver aanvaard. Dat betekent dat je ook verantwoordelijk bent voor eventuele schulden.

Je kunt een erfenis ook beneficiair aanvaarden. Dan accepteer je de erfenis enkel als er geen schulden zijn. Zeker als er veel onduidelijk is over de financiële situatie van de overledene is het verstandig om voorzichtig te zijn. Bespreek de situatie met de notaris voor advies.

Tip: huur een bedrijf in dat de afwikkeling van de erfenis voor je kan doen.

Als je de erfenis hebt aanvaardt dan worden de nabestaanden verantwoordelijk voor het leegmaken van het huis. Als er geen executeur testamentair is aangewezen dan is het verstandig om één iemand verantwoordelijk te maken voor de afwikkeling. Deze persoon coördineert de gehele afwikkeling, waaronder het huis leegruimen. Zo voorkom je dat er onduidelijk ontstaat.

Als nabestaanden kun je er ook voor kiezen om het leegmaken van de woning uit te besteden. Hiermee creëer je tijd voor andere zaken en je hoeft zelf niet het zware werk uit te voeren. Bij een huurhuis heb je ook nog eens te maken met opleveringseisen. Dat betekent dat er herstelwerkzaamheden moeten worden verricht, zoals het vullen van gaten in de muur.

Huisontruimers kunnen al deze werkzaamheden voor je verrichten. Ze hebben een huis in een mum van tijd leeg en oplever gereed gemaakt.

Wat kost een huisontruiming in 2025?

 

Een vraag die iedereen altijd stelt: wat kost een huisontruiming in 2025?

We hebben dan uiteraard over het uitbesteden van de ontruiming. Je wilt natuurlijk weten wat het kost om een huis te ontruimen in 2025 en als dat nodig is gereed te maken voor oplevering.

Zeker als er weinig geld is na een overlijden moet er duidelijkheid komen over de kosten. Daarnaast betaald niemand graag te veel en is het verstandig om even door te lezen. Zo krijg je inzicht in de kosten wat een ontruimer vraagt voor het leegmaken van een woning.

Als je een normaal rijtjeshuis laat leegruimen dan zijn de gemiddelde kosten 1250,-. De gemiddelde kosten om een flat te leegruimen kost 1100,-.

Alhoewel een rijtjes huis meestal een stuk groter is, waardoor er meer spullen in kunnen staan is het leegruimen van een flat niet veel goedkoper. Dit komt omdat de toegankelijkheid van een flat minder goed is.

Heb je een andere soort woning dan kun je eens het kostenoverzicht per type woningontruiming bekijken.

Je wil natuurlijk een zo scherp mogelijke offerte ontvangen. Dit doe je door een offerteaanvraag te starten, waardoor je tot 50% kunt besparen.

Als er weinig geld is wil je mogelijk het huis zelf leegmaken. Lees in het volgende hoofdstuk waar je rekening mee moet houden.

 

 

Zelf een huis ontruimen

 

Als je zelf de huisontruiming wil doen dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Allereerst moet je inschatten of je en eventueel andere nabestaanden de mogelijkheid hebben om een huis leeg te halen. Je hebt mensen nodig, maar ook materieel en budget.

Budget heb je nodig om de kosten die je maakt op te vangen. Dit moet je van te voren goed inschatten, zodat je het project financieel haalbaar is.

Om dit in te schatten moet er natuurlijk ook geld zijn. Moet je een huis leeghalen na overlijden dan kun je als erfgenaam meestal snel achterhalen of er genoeg geld is. Overleg met nabestaanden en eventueel met de notaris.

Als er genoeg geld is dan kun je eventueel de woning ontruimen laten door een ontruimer. Een team van ontruimers kunnen vaak al binnen een week een woning helemaal leegmaken en eventueel ook schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren.

De kosten die je maakt zijn vooral voor transport en afvalkosten. Vaak moet je zelfs nog bruikbare spullen afvoeren naar een recyclingbedrijf. Vooral als je een woning snel te koop wil zetten of als je een huurwoning op een bepaalde datum bezemschoon moet opleveren moet je niet te lang blijven leuren met spullen die laagwaardig zijn.

Als je waardevolle inboedel hebt kun je deze laten opkopen.

Bij een huurwoning heb je te maken met een opleverdatum. Als je te lang doet om spullen uit te zoeken kun je zomaar in een spoedontruiming terecht komen.

Zo moet je meestal veel spullen afvoeren als afval. Zelfs spullen die nog bruikbaar zijn. Transport en afvalkosten moet zeker op rekenen. De vraag is allen om hoeveel geld gaat het.

Soms zijn mensen genoodzaakt om zelf alles te doen, omdat er geen geld is. Dit is hard werken. Bij een huurhuis is het verstandig het huis zo snel mogelijk leeg te ruimen, zodat je goed kun zien welke gebreken er zijn die je moet oplossen om het huis klaar voor de oplevering te maken.

Ontruimingsbedrijf inschakelen

 

Hoe schakel je een goede woningontruimer in? Dat zal wellicht een vraag zijn die je graag beantwoord wil hebben.

Een woningontruimer moet allereerst betrouwbaar zijn. Je moet erop kunnen rekenen dat hij zijn afspraken nakomt en het werk goed uitvoert. Ten tweede is het belangrijk dat je het beste aanbod ontvangt.

Vraag een offerte aan meerdere betrouwbare woningontruimers. Dit doe je heel gemakkelijk door de gratis offerteaanvraag te starten.

Wil je direct contact leggen dan kan dat ook. Je moet dan zelf even onderzoeken welke huisontruimers bij jou in de buurt actief zijn. Probeer te achterhalen of het betrouwbare partijen zijn en neem dan pas contact op.

 

 

 

Hoe gaat een ontruimingsbedrijf te werk bij een ontruiming?

 

In dit hoofdstuk leggen we uit hoe vakmannen van een ontruimingsbedrijf te werk gaan bij huisontruimingen.

De grootste voordelen van een ontruimingsbedrijf is dat zijn snel een efficiënt werken. Je hebt zelf geen omkijken naar alle zware werkzaamheden. Ze worden allemaal voor je uitgevoerd. Behalve als het om een sterk vervuilde woning of een omvangrijke inboedel gaat kan een ontruimingsbedrijf het huis vaak al binnen één dag de woning leegmaken.

Een ontruimingsbedrijf geeft eerst een vrijblijvende offerte af. Deze gratis offerte is gebaseerd op de werkzaamheden die verricht dienen te worden. Een vrijblijvende offerte betekent dat je nergens aan vast zit.

Neem altijd een betrouwbare ontruimer. Start de gratis offerteaanvraag en ontvang de scherpste aanbieding.

Als je akkoord gaat met de vrijblijvende offerte wordt er een datum of data afgesproken wanneer de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Of een huis binnen een dag of meerdere dagen leeggemaakt wordt is o.a. afhankelijk van de omvang.

De grootte van het huis geeft vaak een goede indicator voor hoeveel inboedel er verwijderd moet worden. Een woning met 3 slaapkamers is meestal voller dan een studio woning met 1 slaapkamer.

Is de omvang van de woning groot en staat er veel huisraad dan zal een ontruimer ook binnen enkele dagen de woning leeg en schoon kunnen maken. Dit wordt allemaal van te voren duidelijk gemaakt.

Op de dag dat de werkzaamheden starten komt een team van woningontruimers naar de woning. Je hoeft eigenlijk alleen maar toegang te verlenen tot de woning en de ontruimers gaan dan direct starten met het leegmaken van de woning. Zeker na een overlijden kan het fijn zijn als je niet te veel aanwezig bent tijdens de werkzaamheden. Dit is echter voor iedereen anders. Soms blijven mensen wel in de woning en soms komen ze af en toe een kijkje nemen.

Zeker als de werkzaamheden wat langer dure kan het handig zijn om af te spreken om op de hoogte te worden gehouden. Wissel dan telefoonnummers uit, zodat jij de ontruimers kunt bereiken en andersom. Zo kun je altijd nog vragen stellen en kunnen zij je op de hoogte houden van zaken. Vraag eventueel om wat foto’s door te sturen, zodat je kunt zien hoe het werk vordert. Dat geeft rust.

Als de ontruimers bijna klaar zijn zullen ze je hiervan op de hoogte brengen. Je gaat dan naar de woning, zodat je kunt zien wat het resultaat is. De ontruimer loopt samen met jou alles na, zodat je kunt zien of alles in orde is voor oplevering of overdracht van de woning.

Een huis ontruimen met spoed

 

Als je een huis moet ontruimen met spoed dan zit je meestal in een lastig parket. De woning moet snel leeg voor een de opleveringsdatum als het om een huurwoning gaat. Bij een koopwoning heb je de maken met de overdrachtsdatum. In beide gevallen moet de woning aan bepaalde eisen voldoen.

Bij een huurwoning is het extra belangrijk dat je de woning op tijd en volgens de gestelde eisen oplevert. Verhuurders geven je na de opleveringsdatum meestal geen tijd meer om werk te verrichten in de woning en zullen het zelf doen. Dit doen ze meestal door het werk uit te besteden en hiervoor vragen ze veel geld. Zo vragen ze zonder blikken of blozen gemiddeld 20,- per m2 voor het verwijderen van losliggende vloerbedekking.

Huisontruimers zijn stukken goedkoper. Het kan dus verstandig zijn om er een in te huren. Doe dit op tijd anders kom je in een spoedontruiming terecht. Bij een spoedontruiming is een huisontruimer meestal ook een stuk duurder.

Overigens is het ook niet vanzelfsprekend dat je tijdig een partij vindt die het huis met spoed kan ontruimen. Het is dan ook verstandig om tijdig een plan te maken en snel te schakelen als het plan niet werkt.

 

 

Huis leeghalen na overlijden: waarop letten?

 

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten als je een huis gaat leeghalen na een overlijden.

Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar een woning leegmaken. Als je dat wel doet dan heb je de erfenis namelijk zuiver aanvaardt. In theorie geldt dit zelfs als je maar 1 item uit de inboedel wegneemt. Als er schulden zijn dan erf je die ook waardoor je die dus moet aflossen.

Overigens geldt dit ook voor de bankrekening. Als je geld van de bankrekening afhaalt dan heb je de erfenis ook zuiver aanvaardt.

Overleg altijd eerst met andere nabestaanden en dan met de notaris. Je kunt misschien ook eens met een accountant of boekhouder praten. Mogelijk kan dit helpen bij het uitzoeken of er schulden zijn of niet.

Er zijn ook praktische zaken waar je op moet letten. Als het om een sterfgeval gaat en er zijn meerdere nabestaanden dan is het verstandig om voorzichtig en overzichtelijk te werkt te gaan. Er spelen namelijk vaak een hoop emoties mee en dan is het verstandig om zaken grondig aan te pakken.

Ben je als nabestaande op zoek naar een woningontruimer? Dan wil je vast weten wat de kosten van een huis leeghalen na overlijden zijn. Op deze pagina krijg je een beter beeld van wat de kosten ongeveer zijn in jouw situatie.

Besparen op een huisontruiming

 

Dit laatste hoofdstuk gaat over besparen op een huisontruiming als je deze uitbesteedt.

Des te minder spullen er in de woning zijn des te goedkoper een huisontruiming wordt. Mocht je tijd en mogelijkheden hebben om zelf spullen op te ruimen dan kun je het beste spullen wegdoen die je gratis kunt afvoeren.

Zo kun je papier aan de straat zetten. Glaswerk kan in de glascontainer. Kleding kun je doneren, maar ook in een textielcontainer doen. Dit zijn voorbeelden van afvoermogelijkheden die meestal in de buurt van een huis aanwezig zijn. Je zou ook boeken en ander soort spullen kunnen doneren aan lokale goede doelen.

Als er een lokaal milieustation is dan kun je via de gemeentelijke website zien welke soort afval gratis kan worden afgevoerd. Zo kan elektronische apparatuur en chemisch afval vaak gratis ingeleverd worden. Je kunt meestal ook zien wat de kosten zijn per soort afval. Heb je vervoer en tijd dan kun je mogelijk gratis afval afvoeren.

Door zelf dingen te doen maak het het gemakkelijker voor een wonigontruimer en zal deze minder kosten in rekening brengen. Hij heeft immers minder uren nodig om het werk te verrichten. Zo kun je spullen verpakken. Doe spullen in dozen en zakken. Bepaalde spullen kunnen niet goed verpakt worden, maar mogelijk wel gebundeld worden.

Door meerdere offertes aan te vragen bij betrouwbare ontruimers kun je tot wel 50%.

Start direct de gratis offerteaanvraag en ontvang direct aanbiedingen.

 

 

 

 

                      Bezemschoon opleveren

 

Als je een woning verlaat moet je deze in de meeste gevallen bezemschoon opleveren. Vooral bij huurwoningen wordt hier vaak veel aandacht aan besteedt.

Wat bezemschoon opleveren inhoudt lees je hieronder.

 

 

 

Definitie van bezemschoon opleveren

 

 

Als je een woning verlaat moet je deze bezemschoon opleveren. Maar wat is dat nou precies? Wat is de definitie van bezemschoon opleveren? De meningen verschillen vaak. Vooral tussen huurder en verhuurder. Die jagen hun eigen belangen meestal na. Zo vind de eigenaar dat er vaak meer moet worden gedaan dan de huurder. De huurder vindt meestal dat er juist niet veel gedaan moet worden.

Wat bezemschoon precies is ligt aan het contract, de wet en wat je onderling afspreekt. Dat laatste is het belangrijkst. Ga altijd in gesprek met de eigenaar van de woning en vraag eerst wat hij vindt dat er gedaan moet worden om het huis netjes over te dragen. Dan heb je een idee en kun je altijd nog in verweer gaan als bepaalde verwachtingen onterecht zijn volgens jou.

 

 

De echte definitie is als volgt:

 

 

Als het om een huurhuis gaat komt het er in het kort op neer dat alle inboedel wordt verwijderd en de woning een nette, schone en originele staat wordt opgeleverd. Verhuurders geven hun eigen interpretatie aan ‘bezemschoon’. Wat bezemschoon opleveren precies betekent in jouw situatie kun je het best bespreken met de verhuurder.

Bij een koophuis gaat de oplevering anders. De woning wordt overhandigd, zoals dat is afgesproken met de nieuwe eigenaar. De roerende zaken lijst is onderdeel van de afspraken. Hierin staat welke spullen worden overgenomen. In de regel wordt de woning leeg en schoon opgeleverd. Van originele staat terugbrengen is meestal geen sprake, omdat de meeste woning te koop worden gezet, zoals deze is.

 

 

De letterlijke opvatting van bezemschoon achterlaten

 

 

Bezemschoon opleveren van je huis betekent niet dat je de vloeren schoon veegt en klaar is kees. Als je “bezemschoon” heel letterlijk neemt dan zou je dat misschien wel denken, maar dat is absoluut niet het geval.

Huurwoning bezemschoon opleveren

 

Om een huurwoning bezemschoon op te leveren kun je het beste beginnen om je huurcontract te raadplegen. Hierin staat hoe de vastgoedbeheerder wil dat een woning wordt opgeleverd. Zo krijg je al een idee hoe de eigenaar wil dat je de woning overhandigd.

Heb je te maken met een woningcorporatie of vastgoed beheerder dan is er vaak een website waarop je informatie kunt vinden. Vaak kun je hier lezen wat je moet doen als je een woning verlaat. Grotere bedrijven willen zo min mogelijk doen, zodat nieuwe bewoners er direct in kunnen trekken.

Bij aanvang van de huur moet er een opnamestaat zijn opgemaakt door de opzichter. Hier staat in beschreven hoe de staat van de woning bij aanvang van de huur was. Als die er niet is en er zijn aanpassingen dan zal de eigenaar van de woning moeten bewijzen dat de aanpassing er niet was bij aanvang van de huur. Dit geldt overigens niet voor roerende zaken die je hebt overgenomen van de vorige eigenaar.

Als je de woning voor 1 augustus 2003 hebt gehuurd dan kan de eigenaar wel eisen dat de woning in nette en schone staat wordt opgeleverd. Voor deze datum ging de wetgever ervan uit dat een huurder de woning altijd in nette en schone staat heeft gekregen. Dit is uiteraard niet altijd het geval, vandaar dat er na die datum het e.e.a. is veranderd.

 

 

Koophuis bezemschoon opleveren

 

Bij een koophuis gelden andere regels. In principe zijn er geen regels en bepaal jij onder welke voorwaarden je een koophuis oplevert.

Tenzij je een huis onder andere voorwaarden te koop zet dan normaal is hoor je je oude woning leeg, schoon en netjes over te dragen. Dit betekent dat de woning leeg, schoon en in nette staat wordt overhandigd.

Om onenigheid te voorkomen kun je het best afspraken maken omtrent de overdracht van een koophuis. De makelaar speelt meestal een rol hierin. Zo maakt hij meestal een roerende zaken lijst op. Hierin staat beschreven welke spullen in het koophuis overgenomen worden. Dit wordt gedaan om discussie te voorkomen.

Schoonmaken van de woning hoort ook onder netjes overdragen van de woning. Hierover kun je ook afspraken maken met de nieuwe bewoner.

Als er onderhoud gepleegd moet worden aan het koophuis dan is het verstandig om dit duidelijk te maken. Je hoeft het onderhoud mogelijk niet eerst zelf te doen, maar het is wel verstandig om dit te melden om narigheid achteraf te voorkomen.

Als je een woning bezemschoon wil opleveren dat anders is dan men normaal verwacht maak dat dan duidelijk bij potentiële kopers.

Zelf een huis bezemschoon maken

 

Zelf een huis bezemschoon maken of uitbesteden? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Een woning bezemschoon opleveren is namelijk geen rocket science, maar het is wel een zware klus. Zowel fysiek als mentaal kan het heel zwaar zijn.

Opleveren van de woning kun je vergelijken met een verhuizing. Het grote verschil is dat de spullen afgevoerd moeten worden. Daarnaast moeten er vaak ook herstelwerkzaamheden verricht worden. Dat geldt bijna altijd bij een huurwoning. Naast de woning leeg te halen moet je ook bijvoorbeeld de vloerbedekking verwijderen. Omtrent de muren en vloeren is meestal ook veel te doen. Zo moeten de muren een neutrale kleur hebben en de vloeren ontdaan zijn van vloerbedekking.

Wil je zelf de woning leeg opleveren? Begin dan de vastgoedbeheerder te vragen hoe jij de woning bezemschoon moet opleveren volgens zijn eisen. Het verschilt namelijk per verhuurder wat er geëist wordt. Als het om een koopwoning gaat dan kun je overleggen met de makelaar en nieuwe eigenaar. Soms staan er ook zaken omschreven in het koopcontract. Als er abnormale eisen zijn ga dan in gesprek met de verhuurder.

Maak in elk geval voor jezelf duidelijk wat er precies moet gebeuren om een veegschone woning op te leveren. Aan de hand daarvan kun je een goed plan maken.

Er zijn een aantal zaken die je nodig hebt:

 

  • Je hebt een vervoersmiddel nodig om alle huisraad te transporten
  • Je hebt handjes nodig om alles op te ruimen en te verplaatsen (ook zware spullen)
  • Materieel, zoals een steekkar en meubelhondje
  • Gereedschap om aanpassingen te verwijderen, zoals vloerbedekking, lampen en raamvitrage
  • Haal schoonmaakspullen in huis die effectief werken

De bovengenoemde zaken kun je soms op verschillende manieren invullen. Voor de een is het gemakkelijker dan de ander. Betrek familie en kennissen bij je plannen. Vaak kunnen zij iets voor je betekenen. Ze kunnen helpen met ruimen, bieden een vervoersmiddel aan of hebben specifieke competenties die mogelijk nodig zijn bij bepaalde klussen.

 

 

 

Wat doe je met alle huisraad en roerende zaken?

 

 

Je kunt een hoop spullen doneren en afgeven. Hier gaat wel tijd in zitten. Natuurlijk kun je ook spullen verkopen want dat kan geld opleveren. Doe je dat via marktplaats en verkoop je vanuit de woning of ga je de spullen tijdelijk opslaan en maak je later een plan om alles te verkopen. Spullen verkopen kost veel moeite en tijd.

Soms is er ook boedel wat een flinke waarde heeft. Die boedel is geschikt om te verkopen en mogelijk ook waardevol genoeg om tegen betaling tijdelijk op te slaan. Heb jezelf veel opslagruimte dan kost het niets, maar als je ruimte gaat huren is dat best wel duur. Overweeg goed of het het waard is om boedel op te slaan.

Als je spullen verkoopt vanuit de leegstaande woning krijg je mensen over de vloer die je niet kent. Dat kan een risico vormen. Zeg in elk geval niet tegen de vreemde potentiële koper dat de woning leeg staat. Je weet niet met wie je te maken hebt.

Belangrijk is om er goed over na te denken en een duidelijk plan te maken, zodat je dat je op tijd de spullen kwijtgeraakt.

 

 

Woning in originele staat terugbrengen

 

 

Om een huurwoning in originele staat terug te brengen moet je eerst weten wat er aan aanpassingen is gedaan. Sommige zaken zijn duidelijk, zoals raamvitrage en meestal ook vloerbedekking dat zijn aanpassingen die weg gehaald moeten worden.

Bouwkundige aanpassingen die goedgekeurd zijn hoeven niet weggehaald te worden. Dit is bijvoorbeeld een aanbouw of een schuur.

Als er een nieuwe huurder is kun je sommige aanpassingen die er netjes uitzien ook aanbieden ter overname. Het is in veel gevallen beter om aanpassingen gratis aan te bieden. Als je de aanpassing weg moet halen dan kost en het tijd, moeite en geld.

Beschadigingen aan de woning moeten hersteld worden door de huurder. Stel dat het aanrechtblad beschadigd is, doordat er een hete pan op heeft gestaan. Dan moet deze vervangen worden door de huurder. Als deze sleets is geworden door veel gebruik dan is dan niet nodig.

Kleine herstellingen moeten ook verricht worden. In het kleine herstellingen besluit staat precies beschreven welk onderhoud en de kosten die daarbij horen voor de huurder zijn. Als voorbeeld: een trapleuning die los zit moet worden gerepareerd door de huurder. En zo zijn er nog veel meer onderhoudswerkzaamheden die verricht moeten worden door de huurder.

Als er zaken zijn die aan onderhoud onderhevig dan mag de eigenaar van de huurwoning eisen dat de huurder deze oplost, voordat de sleutel wordt overhandigd.

 

 

 

Netjes en schoon opleveren van de woning

 

Naast het leegmaken moet je ook het huis netjes en schoon opleveren. Dit geldt vooral voor huurwoningen. Eigenaren eisen namelijk dat de woning netjes verlaten wordt. Naast het leegmaken van alle ruimte in huis moet er ook schoongemaakt worden.

Schoonmaken kan iedereen. Het is wel zo dat je goed moet opletten wat de eisen zijn. De eigenaar van een pand wil dat je de woning ook écht goed schoonmaakt. Let vooral op kalk-, vet- en smeeraanslag in de keuken, wc’s en doucheruimte. Meestal verwacht men ook dat de ramen gelapt zijn en de kozijnen en stopcontacten schoon zijn.

De voor- en achtertuin moet netjes zijn. Dat betekent dat alle losse zaken verwijderd worden. Daarnaast moet het redelijk onkruid vrij zijn. Je hoeft niet alles groene aanslag te verwijderen, maar het opvallende en overwoekerende onkruid moet weg.

Mensen willen zelf de oude woning vaak bezemschoon opleveren. Soms is het verstandig om eens te kijken of uitbesteden een optie is. Vooral als je denkt dat de bezemschone oplevering in jouw situatie lastig wordt kun je misschien beter deze klus uitbesteden. Als je zelf alles gaat doen gaat het ook flink wat tijd in beslag nemen. Je moet ook rekening houden met deadlines, zoals de opzegtermijn van de huur.

 

 

 

Een huis bezemschoon opleveren laten door ontruimers

 

 

Ontruimers zijn vaklieden die gespecialiseerd zijn in het leegmaken van woningen. Daarnaast verrichten professionele services die vaak voorkomen bij het terugbrengen van een huis in originele staat. Een andere nauw verbonden service is schoonmaakservices. Ontruimers maken een huis schoon, zoals dat volgens de eisen meestal wordt gesteld. De eisen verschillen vaak per geval maar kunnen afgeleid worden van de wet: besluit kleine herstellingen.

De kosten van een woningontruiming + bezemschoon opleveren verschilt per geval. Het beste kun je verschillende partijen vragen om hun voorstel af te geven.

Wil je je oude woning bezemschoon laten maken door professionals of doe je het liever zelf?

Weet je het niet zeker en wil je meer weten lees dan alles over woningontruiming.

 

 

 

 

 

                         Vervuilde woning ontruimen

 

 

Moet je een vervuilde woning ontruimen? Dan heb je te maken met een ontruiming die erg zwaar en onaangenaam is om uit te voeren. Het is niet alleen fysiek zwaar en enorm veel werk, maar ook nog eens erg vies werk.

Ga je dit zelf doen? Dan kun je in dit artikel handige informatie vinden.

Of wil je dit liever uitbesteden? Het is namelijk goed voor te stellen dat je daar hulp bij zoekt. Professionele ontruimers kunnen licht tot sterk vervuilde woningen snel, discreet en efficiënt voor je ontruimen.

Vaak worden ontruimers ingeschakeld om een vervuilde woning te ontruimen na een overlijden of verhuizing. Ze kunnen ook ingehuurd worden bij een huis dat nog bewoond wordt om te helpen met opruimen. De bewoner kan eventueel blijven of tijdelijk elders verblijven, totdat de woning weer opgeruimd en netjes is.

 

 

Wil je geen tijd verliezen start dan de direct de gratis offerteaanvraag.

 

Als de bewoner van een vies huis in het huis blijft is het zaak om te onderzoeken wat de reden is waarom de woning zo vervuild is. Mogelijk is er sprake van een psychische aandoening, zoals een verzamelstoornis.

Een verwaarloosd huishouden of overvolle woning kan ook andere oorzaken hebben. Mogelijk heeft de bewoner professionele hulp nodig om ook na het leegmaken van de woning het huishouden op orde te houden.

Als jezelf in deze situatie verkeert dan kun je hulp vragen bij de lokale GGD. Woningvervuiling kan ook door familie, vrienden of derden gemeld worden bij de GGD. De GGD gaat dan op een professionele wijze onderzoeken wat er aan de hand is en onderneemt indien noodzakelijk stappen.

 

 

 

Het ontstaan van een vervuilde woning

 

 

Het ontstaan van een vervuilde woning wordt veroorzaakt door bewoners die om een bepaalde reden het huishouden niet op orde kunnen houden. Ze maken hun huis nooit schoon en ruimen amper of niets op. Als de situatie langdurig aanhoudt krijg je de maken met ernstige vervuiling, waardoor een mensonterende situatie ontstaat.

Soms veroorzaken dieren de verontreiniging. De dieren zijn echter maar een deel van het probleem. Als de eigenaar de dieren niet kan verzorgen dan is dat eigenlijk de oorzaak. Soms moeten de dieren zelfs uit het huis geplaatst worden om de woning weer helemaal netjes te krijgen.

Er zijn ook mensen die erg veel spullen verzamelen, waardoor de woning vol met spullen staat en de woning niet meer op een normale manier gebruikt kan worden. Hierdoor ontstaat achterstallig onderhoud dat ook verontreiniging, verloedering en mogelijk schade aan de woning veroorzaakt.

Soms ontstaat er een erg onhygiënisch en zelfs ongezonde situatie en moet er op een gegeven moment ingegrepen worden. Vaak gebeurt dit door mensen die dicht bij de mensen in de woning staan. Het kan ook zijn dat een omwonende dat doet.

Vaak gebeurt dit nadat er overlast veroorzaakt wordt doordat er onhygiënische of gevaarlijke situatie ontstaat in de directe buurt van de woning. Zo kan er ongedierte in en om de woning actief zijn. Een andere reden is vaak stankoverlast door de verontreiniging in en soms ook buiten de woning.

De omvang van vervuiling verschilt per geval. Sommige mensen ruimen nog redelijk wat afval op, maar maken nooit schoon. In dit geval is het ontruimen van een woning vaak minder omvangrijk. Andere gevallen zijn ernstiger. De bewoner maakt niets schoon, maar ruimt ook bijna niks of helemaal niks op. Hierdoor krijg je een overvolle woning met voornamelijk afval en is nagenoeg onmogelijke om in de woning te komen.

 

 

 

Waarom vervuilen mensen hun woning?

 

 

Er zijn verschillende aandoeningen en situaties waar mensen mee te maken krijgen, waardoor ze hun huishouden niet meer kunnen uitvoeren zoals het hoort. Er spelen vaak meerdere factoren mee die de oorzaak zijn van de verwaarloosde huishouding.

Je kunt dus stellen dat bepaalde mensen hun woning vervuilen, omdat er situaties en/of aandoeningen zijn waar ze zelf geen grip op hebben en het hun onmogelijk maakt om goed te zorgen voor het huishouden.

In de meeste gevallen ontaard dit in vervuiling van de woning. Dit kan variëren van licht tot sterke vervuiling van de woning en de omgeving.

 

 

Welke aandoeningen die mensen hebben veroorzaken een hoog risico tot woningvervuiling:

 

 

  • Mensen met een lichamelijke ziekte die verzorging nodig hebben
  • Mensen met een psychische aandoening, zoals een depressie
  • Mensen met een verstandelijk beperking
  • Mensen met ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme spectrumstoornissen
  • Mensen met dwangstoornissen, zoals verzamelwoede ook wel hoaring genoemd
  • Mensen die in een langdurig rouwproces zitten (wordt soms gezien als een psychische aandoening)
  • Mensen met verslavingsproblematiek
  • Mensen met een motorische of neurologische aandoening die hulp nodig hebben

 

 

Mensen met voorheen genoemde aandoeningen zijn erg kwetsbaar en zijn kandidaten die meer kans maken op een vervuilde woning, omdat ze niet in staat zijn het huishouden uit te voeren en onderhoud aan de woning te plegen.

 

 

Welke situaties waarin mensen verkeren veroorzaken een hoog risico tot woningvervuiling

 

 

  • Lage sociaal-economische omstandigheden
  • Mensen die in armoede leven
  • Mensen in een groot gezin met weinig middelen
  • Oudere mensen die fysieke of cognitieve beperkingen hebben
  • Gezinsproblemen kunnen dermate stress veroorzaken dat dit ten koste gaat van de huishouding
  • Relatieproblemen kunnen enorm veel stress veroorzaken, waardoor het huishouden niet meer goed uitgevoerd kan worden

 

 

Elke situaties is uniek. Er spelen vaak meerdere factoren. Zo kan kunnen financiële problemen zorgen voor enorm veel stress. Uiteindelijk kan dit leiden tot een depressie, waardoor het huishouden hieronder gaat lijden en woningvervuiling ontstaat. Er zijn echter enorm veel situaties en verschillende factoren die hier in rol in kunnen spelen.

 

 

Verzamelwoede is niet altijd de oorzaak van woningvervuiling

 

 

Een groot misverstand is dat men denkt dat mensen met verzamelwoede ook woningvervuiling veroorzaken. Ja, dit gaat vaak gepaard, maar is niet altijd het geval.

Iemand die enorm veel spullen verzameld heeft last van verzamelwoede. Deze situatie wordt ook wel hoarding genoemd. Bij vermoeden van een psychische aandoening moet zorghulp via de GGD ingeschakeld worden.

Mensen met een verzamelstoornis of een ander psychisch probleem, waardoor een ernstig vervuilde woning ontstaat kunnen het ontruimen van een vervuild huis zelf niet aan.

Wil je dit zelf oplossen dan kun je een ontruimingsbedrijf in huren voor het ontruimen van de vervuilde woning. De situatie wordt meestal zelf opgelost doordat er familie of kennissen zijn die helpen.

Mensen met een verzamelstoornis of een ander psychisch probleem, waardoor een ernstig vervuilde woning ontstaat kunnen zelf de woning niet leegruimen.

Als je een haorder probeert te helpen dan is het soms ook erg lastig, omdat iemand met een verzamelstoornis meestal geen afstand kan doen van spullen.

Als je van mening bent dat de persoon in kwestie geen psychische stoornis heeft dan kun je mogelijk gebruik maken van een opruimcoach. Een opruimcoach begeleid mensen bij het opruimen en schoonmaken van hun woning. De opruimcoach leert mensen ook met het neerzetten van een houdbaar huishouden.

Een opruimcoach kan wel uitkomst bieden, nadat iemand met een psychische stoornis een behandeling heeft ondergaan om terugval te voorkomen.

Als de vervuilde woning wordt verlaten vanwege een overlijden of verhuizing dan kun je de woning zelf leegmaken of je besteedt dit uit aan een ontruimingsbedrijf. Een ontruimer kan naast het leegmaken en schoonmaken van een vieze woning ook kleine herstellingen verrichten. Dit is vooral van belang als het om een huurwoning gaat dit bezemschoon moet worden opgeleverd.

 

 

Soorten vervuiling in en om een woning

 

 

Er zijn verschillende soorten vervuiling die in en om een woning kunnen ontstaan. Hieronder een opsomming van de soorten vervuiling die kunnen ontstaan.

 

 

  • Vervuiling door een tekortkoming in het huishouden, waardoor veel stof, viezigheid, ongedierte, urine en uitwerpselen in de woning voorkomen.
  • Vervuiling door het houden van huisdieren die niet of amper verzorgd worden. 
  • Verrommeling van de woning, waardoor er zoveel waardeloze spullen staan dat het huishouden niet geheel mogelijk is om uit te voeren en er verontreiniging ontstaat
  • Verwaarlozing van de woning, waardoor mogelijk schimmel en ongedierte de mogelijkheid krijgt om de overhand te nemen.
  • Problematische verzamelwoede, waardoor er geen afstand gedaan kan worden van alles wat de woning binnenkomt of enkel maar bepaalde spullen die in grote hoeveelheden worden verzamelt. Hierdoor kan verontreiniging ontstaan.

 

 

In nagenoeg alle gevallen gaat het om een multifactoriële situatie. Zo kan iemand verzamelwoede hebben en lichamelijk ziek zijn. Zo ontstaat vaak een situatie die helemaal uit de hand loopt, terwijl het voor de ziekte nog meeviel.

 

 

 

 

Het gevaar van woningvervuiling

 

 

Woningvervuiling is niet alleen mensonterend, maar leidt vaak ook gevaarlijke situaties. Dit geldt niet alleen voor de bewoner(s), maar ook voor mensen die in de omgeving woning.

Hieronder een opsomming van gevaren die kunnen ontstaan:

 

 

  • Psychische impact bij de bewoners kunnen veroorzaakt of versterkt worden door woning vervuiling.
  • Schimmels & bacteriën kunnen vaak goed gedijen in een vervuild huis. Hierdoor kunnen fysieke gezondheidsproblemen ontstaan, zoals infecties, ademhalingsproblemen en allergieën.
  • Ongedierte, zoals kakkerlakken, muizen, ratten en insecten kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Door met name de uitwerpselen van ongedierte bestaat er infectiegevaar door bacteriën en virussen. Daarnaast kunnen er allergieën veroorzaakt worden. 
  • Stress kan ook ontstaan door een vervuilde woning. Vaak is er al een aanleiding tot de verontreiniging. Stress komt daar nog eens bovenop.

 

 

Gevaar voor omwonenden

 

 

Omwonenden kunnen ook gevaar lopen door een verwaarloosd huishouden. Vooral als ongedierte kan ervoor zorgen dat er gevaar is voor de gezondheid van direct omwonende.

Daarnaast kunnen andere mogelijke situaties die op zijn minst ongemak met zich mee kunnen brengen. Stankoverlast is een van de meest voorkomende problemen bij een huisvervuiling. Niet alleen de bewoners, maar ook de direct omwonende kunnen er erg veel last van ondervinden. Vooral als het om appartementencomplexen gaat.

Afval en rommel buiten de woning. Het komt regelmatig voor dat er ook verontreiniging plaatsvindt buiten de woning, zoals in de voor- of achtertuin van een woning. Buren kunnen hier erg veel last van ondervinden.

Omwonenden kunnen naast dat ze ziek kunnen worden van ongedierte, met name veel last hebben van stress en ongemak. Stress en ongemak kan veroorzaakt worden door stankoverlast en verloedering van de woning. Dat laatste is vooral het geval als er ook buiten de woning in de tuin e.d. afval en rommel aanwezig is.

 

 

Gevaar voor zorgpersoneel

 

 

Zorgpersoneel dat aan huis komt loopt regelmatig gevaar. Zo kunnen verzorgende infecties oplopen, doordat de woning volledig vies is. Daarnaast kunnen verzorgenden niet altijd veilig hun werk uitvoeren, vanwege allerhande obstakels. Ook brandgevaar kan een situatie zijn die bestaat.

De bewoner van de vervuilde woning is soms ook patiënt die door de eigen gecreëerde omstandigheden nog meer risico loopt op gezondheidsproblemen. Zo moet er bij wondverzorging bijvoorbeeld een schoon werkveld zijn. Dit kan niet altijd in een dergelijke woning en loopt de patiënt extra gevaar. Dit kan ook extra werkdruk leggen op zorgpersoneel.

 

 

Vervuilde woning ontruimen: hoe het werkt dat?

 

 

Hier volgt de werkwijze van een vervuilde woning ontruimen door een ontruimingsbedrijf. Deze stappen kun je ook gebruiken om zelf de huisontruiming uit te voeren.

Bedank wel dat het zwaar en vies werk is. Soms is er zelfs gezondheidsgevaar. Als de situatie erg ernstig is dan is een specialistische aanpak erg belangrijk.

Allereerst moet goed ingeschat worden hoe ernstig de situatie in het huis is. Aan de hand daarvan kan bepaald worden wat er nodig is om de woning leeg, schoon en bewoonbaar te maken. Soms is leegruimen en reguliere schoonmaak voldoende. Er zijn ook situaties, waarbij de woning speciaal gereinigd moet worden. Daarnaast komt het regelmatig voor dat er ook herstelwerk verricht moet worden. Stel er is veel gerookt dan moet mogelijk ook de nicotine van muren en plafonds verwijderd worden.

 

 

 

1. Inventarisatie

 

 

Tijdens de inventarisatie komt precies aan het licht wat precies de situatie is. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt. Tijdens de inventarisatie wordt ook een risicoanalyse gedaan. Vooral als er een onhygiënische situatie wordt aangetroffen kan dit invloed hebben op de werkwijze en de kosten voor het leegmaken van de woning. Een onhygiënische situatie die veel voorkomt is een woning waar aanzienlijk veel uitwerpselen van mensen en dieren worden aangetroffen. Drugspanden is een voorbeeld van een vervuild huis met een verhoogd risico.

Tijdens de inventarisatie komt vaak ook naar voren wat de staat van de woning is. Soms moet er meer gebeuren dan alleen ontruimen en schoonmaken. Dit betekent dat er schade is ontstaan door de manier van leven in de woning. Vaak is er geen onderhoud gepleegd. Soms kan dit uitgevoerd worden een ontruimingsbedrijf, maar dat is niet altijd het geval.

Alhoewel het in degelijke situaties minder vaak voorkomt als bij een normale inboedelontruiming is het mogelijk dat er inboedel is die genoeg waarde vertegenwoordigd dat deze verkocht kan worden.

In een dergelijk geval kun je inboedel laten opkopen door inboedel opkopers. In sommige gevallen kan dit rechtstreeks of via een ontruimingsbedrijf.

 

 

2. Offreren en plan van aanpak opmaken

 

 

Aan de hand van de aangetroffen situatie worden de kosten voor het leegruimen en schoonmaken van het vervuilde huis berekent. De kosten & het plan van aanpak wordt overhandigd aan de aanvrager. Als de aanvrager akkoord gaat dan wordt een datum bepaald wanneer de werkzaamheden van start gaan.

 

 

3. Onveilige situaties woning aanpakken

 

 

Uit de inventarisatie is naar voren gekomen wat de risico’s zijn. Deze moeten eerst weggenomen worden voordat de inboedel kan worden afgevoerd. Om een veilig werksituatie te creëren moet mogelijk eerst zaken verwijderd worden, zoals bijvoorbeeld uitwerpselen. Soms moeten er ook bepaalde desinfectie behandelingen plaatsvinden om ruimtes of de gehele woning te ontsmetten.

Als de omgeving als veilig bestempeld kan er begonnen worden met de ruimingswerkzaamheden.

 

 

4. Woningontruiming

 

 

In dit stadium kan er begonnen worden met het verwijderen van de inboedel en huisraad. Als er waardevolle of belangrijke spullen worden aangetroffen dan moeten deze worden veiliggesteld, zodat de opdrachtgever ze ontvangt. Tijdens de woningontruiming wordt meestal alle inboedel afgevoerd naar een recyclingbedrijf.

Als een woning snel leeggemaakt moet worden spreek je over een spoedontruiming. Een spoedontruiming bij een overvol of enorm vies huis is een extra uitdaging.

 

 

5. Vloerverwijdering

 

 

In de meeste gevallen is de vloer erg vies. Indien het om vloerbedekking gaat wordt deze verwijderd. In sommige gevallen is het mogelijk om de vloeren schoon te maken. Zo kan vloerbedekking met een dieptereiniger worden schoongemaakt.

 

 

6. Schoonmaak (Reiniging)

 

 

Als de woning geheel leeg is dan kan er begonnen worden met het schoonmaken van de woning. Soms is normale schoonmaak het enige wat gedaan moet worden. In veel gevallen moet de woning echter grondig aangepakt worden. We spreken dan van reiniging van de woning.

Wilt u een vervuilde woning laten schoonmaken start dan de gratis offerteaanvraag.

 

 

7. Herstelwerkzaamheden

 

 

Herstelwerkzaamheden moeten uitgevoerd worden als er zaken in de woning defect of beschadigd zijn waarvoor de huurder verantwoordelijk is. Als voorbeeld een loszittende trapleuning. Deze moet vastgemaakt worden door de huurder.

Tevens moeten door de verhuurder niet goedgekeurde aanpassingen verwijderd worden. Een van de veel voorkomende aanpassingen zijn het verwijderen van een tuinhuisje of om nog eens iets te noemen het verwijderen van een douchewand.

Bij een koopwoning worden herstellingen vaak verricht om de woning verkoopbaar te maken.

 

 

8. Schilderwerkzaamheden

 

 

Alhoewel schilderwerk ook onder herstelwerk valt is het een van de meest voorkomende herstellingen die verricht moeten worden in een sterk vervuilde woning. Schilderwerk komt vaker voor bij verwaarloosde dan bij normale huishoudens.

Nicotineaanslag verwijderen: voordat er geschilderd kan worden moet nicotineaanslag van wanden en plafonds verwijderd worden. Dit is een lastige en tijdrovende klus.

Een vervuilde woning ontruimen is vaak een zware en vieze klus. Om de hele woning weer netjes te krijgen kun je overwegen om dit uit te besteden.

 

 

 

Wat kost het om een vervuilde woning te ontruimen?

 

 

De kosten voor het ontruimen van een vervuilde woning verschilt per geval. Dit komt omdat de ene woning ernstiger vervuild is dan de andere.

De kosten worden onder andere sterk bepaalt door de hoeveelheid inboedel en spullen die aanwezig zijn. Vaak zijn de ontruimingskosten van een dergelijke woning een stuk hoger dan een normale woningontruiming door de grote hoeveelheid aan spullen. 

Vervuiling van een woning gaat in sommige gevallen gepaard met een huishouden van een hoarder. Je spreekt dan van een hoarder woningontruiming. Een hoarder is iemand die aan verzamelwoede leidt. Hoe ernstig de situatie is verschilt sterk per geval. Meestal is worden er spullen verzamelt die als troep bestempeld kan worden. Des te meer troep en inboedel er aanwezig des te hoger de woningontruiming kosten zijn.

De kosten vallen vaak hoger uit als er lastige klussen gedaan moeten worden, zoals het verwijderen van nicotineaanslag en lastige schoonmaakwerkzaamheden.

De prijs voor het leegruimen van een eengezinswoning ligt tussen de 450,- en 2100,- met een gemiddelde van 1250,-. Een vervuilde woning is vaak meer werk en daarom neigen de kosten eerder naar 2100,- en soms zelfs meer. 

Bij een appartement begint het bij 350,- en kan het oplopen tot 2100,-. De gemiddelde kosten voor het leegmaken van een appartement zijn 1100,-. Ook hier geldt dat de kosten vaak naar het hogere tarief neigen.

Hieronder hebben we een overzicht met de gemiddelde ontruimingskosten voor het leegmaken van verschillende type vervuilde woningen. Dit zijn de meest voorkomende woningen. Als je woning er niet bij staat dan kun je het overzicht van woningontruiming kosten bekijken voor nagenoeg alle type woningen.

Als er sprake is van een hoarder woning dan neigen de kosten eerdere naar het hogere tarief en vaak zelfs ver eroverheen.

Hieronder vind u een tabel met informatie over de kosten voor het leegruimen van een vervuilde woning:

 

 

 

Type woning Laag Gemiddeld Hoog

Eengezinswoning850,-1250,-3200,-

Appartement350,-1100,-1800,-

Hoekwoning500,-1350,-2300,-

Twee onder één kap500,-1400,-2400,-

Vrijstaande woning600,-1550,-2600,-

Seniorenwoning350,-775,-1200,-

 

 

Aangezien elke woning anders is en ook elke situatie verschilt kunt je het best gratis offertes aanvragen.

Zo kun je gemakkelijk besparen tot wel 50%. Voor bij woningen die erg vol en vies zijn en waar dus veel werk verricht is is vergelijken erg belangrijk.

Wil je enkel een ontruimingsbedrijf inhuren voor een deel van de klus uit te voeren? Lees dan verder over maatwerk.

 

 

Maatwerk

 

 

Was je zelf al begonnen met het ontruimen van de woning? Lukt het niet helemaal of heb je geen tijd meer om verder te gaan. Dit is vaak het punt waar je denkt. Kan ik hier wel een ontruimingsbedrijf voor laten komen? Natuurlijk. Ontruimingsbedrijven leveren maatwerk en kunnen daardoor ook alleen bepaald soort werkzaamheden uitvoeren. Zoals alleen een vervuilde woning schoonmaken!

Dat kan ook gedaan worden door een ontruimingsbedrijf. Nagenoeg elk ontruimingsbedrijf geeft graag een vrijblijvende offerte af.

 

 

 

Waar zijn de kosten op gebaseerd?

 

 

De kosten voor het leegmaken van een vervuilde woning is gebaseerd op verschillende factoren. De hoogte van de kosten per onderdeel bepaalt samen wat de totale kostprijs voor het leegmaken van een woning zijn. De kosten voor het leegruimen en schoonmaken van een vervuilde woning verschilt per geval.

De prijsopbouw voor het ontruimen van een vervuilde woning is nagenoeg hetzelfde als voor een normale woningontruiming. De extra kostenposten, zoals schoonmaakwerkzaamheden zijn vaak wel een heel stuk hoger.

De prijsopbouw

  • Arbeidskosten
  • Afvoeren van de inboedel
  • Schoonmaakwerkzaamheden
  • Transportkosten
  • Herstelwerkzaamheden

 

 

Als naast het ontruimen de woning ook moet worden schoongemaakt dan kun je dit ook uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf. Hiervoor heb je geen schoonmaakbedrijf voor nodig. Juist de schoonmaakkosten maken het verschil. De schoonmaakkosten voor een vervuilde woning vallen hoger uit dan bij een normaal huishouden.

Zoals bij alles: des te meer werk er is des te hoger de kosten zijn! Wil je snel weten wat het kost? Start nu de gratis & vrijblijvende offerteaanvraag. Je zit nergens aan vast!

 

 

 

Wanneer spreek je van een ernstig vervuilde woning?

 

 

Je spreek over een ernstig vervuilde woning als een persoon langdurig het huishouden en de woning dermate heeft verwaarloosd, waardoor de woning mensonwaardig is om in te leven.

Ernstige vervuiling van een huis uit zich door aanwezigheid van overmatig veel afval, vuil, smeer, rommel, verzamelingen van spullen en/of achterstallig onderhoud van de woning.

Soms is er ook sprake van een onhygiënische situatie die voortkomt door organisch afval of ontlasting van mensen of dieren. Hierdoor ontstaat er regelmatig een ongedierte plaag.

De oorzaak van een ernstig vervuild huishouden komt vaak door problematische omstandigheden waarin de bewoner verkeerd. De bewoner kan een psychische stoornis hebben, zoals verzamelstoornis. Dat is echter niet altijd het geval. Soms kan iemand gewoonweg door ouderdom of lichamelijke ziekte de woning niet meer schoonhouden. Vaak gaat dit gepaard met weigeren van hulp door schaamte. 

In de meeste gevallen heb je te maken met een multifactoriële situatie.

In alle ernstige gevallen is het belangrijk om hulp in te schakelen, zodat de woning snel weer leefbaar wordt gemaakt. Zo kan een verdenking van een vervuilde woning gemeld worden bij de GGD.

Een leefbare woning is niet alleen belangrijk voor de bewoner(s), maar ook voor de veiligheid van andere mensen in de buurt van de woning.

Als er dieren in het spel zijn dan kunnen zij onderdeel van oorzaak van de verontreiniging zijn. Nog belangrijker is het welzijn van de huisdieren.

 

 

 

Hulpverlening bij een ernstig vervuild huis

 

 

Als je te maken hebt met een ernstig vervuild huis dan kun je dit melden bij de GGD.

GGD staat voor Gemeentelijke Gezondheidsdiensten en heeft een breed takenpakket die betrekking heeft op publieke gezondheidszorg. Ze hebben een breed takenpakket en voeren deze lokaal uit. De taken staan beschreven in de wet publieke gezondheid. Daarnaast maken ze afspraken met de lokale gemeente. Deze staan vastgelegd in de gemeentelijke nota’s.

Omdat de GGD verantwoordelijk is voor de publieke gezondheidszorg zullen ze vaak ook het aanspreekpunt zijn als het om een zwaar vervuilde woning gaat.

Als je een ernstig vervuilde woning meldt bij de lokale GGD dan zullen zij het huishouden beoordelen. Daarna stellen ze samen met de bewoners een plan op om de woning op te ruimen en schoon te maken. Andere partijen die mogelijk betrokken worden, zijn de gemeente en eventueel de woningcorporatie.

Als de woning op orde is dan zorgt de GGD meestal ook voor vervolgstappen, zodat de situatie niet weer verslechterd. Zo kan bijvoorbeeld thuiszorg worden ingeschakeld om te helpen bij het huishouden. Bij dit proces kunnen ook andere instanties worden ingeschakeld.

Hulp voor mensen die hun huishouden verwaarlozen kan enkel ingeschakeld worden als zij in leven zijn.

Als het gaat om een overleden persoon dan zijn de nabestaanden verantwoordelijk om de woning te ontruimen en schoon te maken.

Het ontruimen en schoonmaken van een vervuilde woning kan uitbesteedt worden aan een ontruimer.

 

 

De vervuilde woning is weer netjes. Wat nu?

 

 

Als de vervuilde woning leeg en schoon is dan is het zaak om dit zo te houden. Als het om iemand gaat dit een psychische aandoening heeft dan zal er professionele hulp in de buurt moeten blijven om terugval te voorkomen. Regelmatig komt er dan een professional over de vloer om de leefsituatie te beoordelen.

Als er geen professionele hulp ingeschakeld is dan zullen betrokkenen de situatie moeten monitoren en eventueel actief moeten ondersteunen om de woning schoon te houden. Als het dan toch uit de hand dreigt te lopen dan is het zaak voor betrokkenen om de bewoner met professionele hulp in aanraking te laten komen.

 

 

Wat kan een ontruimer voor je betekenen?

 

 

Een woning die zo vuil is dat deze ook grondig schoongemaakt moet worden is geen gemakkelijke en kleine klus. Voor een leek is het vaak onbegonnen werk en kan het verstandig zijn om een professioneel bedrijf in te huren dat op een professionele manier de woning kan leegruimen en schoonmaken.

Een ontruimer kan al dit werk uit handen nemen. Daarnaast kunnen ze ook handyman diensten verrichten. Dit is vooral interessant als het om een huurwoning gaat waarvan de huur is opgezegd. Ze repareren dan zaken aan de woning waar de huurder verantwoordelijk voor is. Daarna kan de woning met een gerust hart worden opgeleverd bij de verhuurder.

Het inschakelen van een ontruimer geeft niet enkel gemak. Je bespaart ook tijd en moeite. Een ontruimer geeft graag een gratis offerte af! Schroom dus niet om er meerdere aan te vragen. Zo kun je tot 50% op de kosten besparen.

Start de gratis offerteaanvraag nu!

 

 

 

                                      Boedelruiming

 

Het verwijderen en afvoeren van alle spullen uit een woning, pand of bedrijf wordt boedelruiming genoemd.

Dit kan nodig zijn om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld na het overlijden van een dierbare, verhuizing of faillissement. In dit artikel geven we meer informatie over wat boedelruiming precies inhoudt, wat de kosten zijn en hoe je het kunt laten uitvoeren.

Eigenlijk is boedelruiming bijna hetzelfde als een huisontruiming of woningontruiming. Het enige verschil is dat alleen inboedel wordt verwijderd en er geen of nauwelijks extra werkzaamheden nodig zijn voor de oplevering van het pand. Meestal hoeft het pand alleen nog bezemschoon gemaakt te worden. Bij andere soorten ontruimingen worden er vaak extra werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verwijderen van vloerbekleding of het repareren van pleisterwerk.

Je kunt een boedelruiming uitbesteden aan een gespecialiseerd ontruimingsbedrijf. Houd er rekening mee dat de kosten voor boedelruiming in 2025 hoger kunnen zijn dan in voorgaande jaren. Door gratis offertes aan te vragen bij verschillende ontruimingsbedrijven kun je flink besparen. Het is goed om te weten dat offertes gratis en vrijblijvend zijn.

Wil je offertes ontvangen van verschillende ontruimingsbedrijven? Start dan nu je offerteaanvraag

Het verwijderen en afvoeren van alle spullen uit een woning, pand of bedrijf wordt boedelruiming genoemd.

Dit kan nodig zijn om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld na het overlijden van een dierbare, verhuizing of faillissement. In dit artikel geven we meer informatie over wat boedelruiming precies inhoudt, wat de kosten zijn en hoe je het kunt laten uitvoeren.

Eigenlijk is boedelruiming bijna hetzelfde als een huisontruiming of woningontruiming. Het enige verschil is dat alleen inboedel wordt verwijderd en er geen of nauwelijks extra werkzaamheden nodig zijn voor de oplevering van het pand. Meestal hoeft het pand alleen nog bezemschoon gemaakt te worden. Bij andere soorten ontruimingen worden er vaak extra werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verwijderen van vloerbekleding of het repareren van pleisterwerk.

Je kunt een boedelruiming uitbesteden aan een gespecialiseerd ontruimingsbedrijf. Houd er rekening mee dat de kosten voor boedelruiming in 2025 hoger kunnen zijn dan in voorgaande jaren. Door gratis offertes aan te vragen bij verschillende ontruimingsbedrijven kun je flink besparen. Het is goed om te weten dat offertes gratis en vrijblijvend zijn.

Wil je offertes ontvangen van verschillende ontruimingsbedrijven? Start dan nu je offerteaanvraag

 

 

 

Wat is een boedelruiming?

 

 

Een boedelruiming betekent dat alle inboedel uit een pand gehaald worden. De inboedel wordt daarna op vaak verschillende manieren afgevoerd. Sommige inboedel heeft nog waarde. Deze kan verkocht worden aan of via een ontruimingsbedrijf. Andere spullen worden gedoneerd of gescheiden afgevoerd naar een recyclingbedrijf.

Een boedelruiming vindt plaats vanwege uiteenlopende redenen, zoals emigratie, verhuizing, scheiding of als je een huis moet leeghalen na overlijden.

Zakelijk komt het vaak voor bij een faillissement van een bedrijf. De locatie van het bedrijf dient dan leeggemaakt te worden. Je spreekt in dit laatste geval over een bedrijfsontruiming.

Bij een boedelruiming worden alle persoonlijke spullen, meubels, apparaten, kleding, boeken, servies en andere roerende zaken uit het pand gehaald en afgevoerd. Het uiteindelijke doel is om het pand compleet leeg en schoon op te leveren.

Gespecialiseerde ontruimers kunnen helpen bij het uitvoeren van een boedelontruiming. Door de expertise en ervaring kunnen zij dit snel en efficiënt uitvoeren.

Het verwijderen van inboedel is een zware klus. Het inhuren van een ontruimer kan een optie zijn. De kosten voor de boedelruiming zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Meer weten over de kosten en mogelijkheden? Lees dan verder..

 

 

Wat kost een boedelruiming

 

Een boedelruiming betekent dat alle inboedel uit een pand gehaald worden. De inboedel wordt daarna op vaak verschillende manieren afgevoerd. Sommige inboedel heeft nog waarde. Deze kan verkocht worden aan of via een ontruimingsbedrijf. Andere spullen worden gedoneerd of gescheiden afgevoerd naar een recyclingbedrijf.

Een boedelruiming vindt plaats vanwege uiteenlopende redenen, zoals emigratie, verhuizing, scheiding of als je een huis moet leeghalen na overlijden.

Zakelijk komt het vaak voor bij een faillissement van een bedrijf. De locatie van het bedrijf dient dan leeggemaakt te worden. Je spreekt in dit laatste geval over een bedrijfsontruiming.

Bij een boedelruiming worden alle persoonlijke spullen, meubels, apparaten, kleding, boeken, servies en andere roerende zaken uit het pand gehaald en afgevoerd. Het uiteindelijke doel is om het pand compleet leeg en schoon op te leveren.

Gespecialiseerde ontruimers kunnen helpen bij het uitvoeren van een boedelontruiming. Door de expertise en ervaring kunnen zij dit snel en efficiënt uitvoeren.

Het verwijderen van inboedel is een zware klus. Het inhuren van een ontruimer kan een optie zijn. De kosten voor de boedelruiming zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Meer weten over de kosten en mogelijkheden? Lees dan verder..

De kosten van het uitbesteden van een boedelruiming kan per situatie sterk verschillen. De grootte van het pand en de omvang van de inboedel bepalen voor het grootste deel de kosten.

Er zijn nog andere factoren die soms flink in de papieren lopen. Als de woning erg slecht bereikbaar en/of toegankelijk is kan dit het kosten van de ontruiming omhoog doen gaan. Als er veel spullen zijn die afgevoerd moeten worden naar een recycling bedrijf en van een bepaald soort materiaal is, waardoor het duur is om af te voeren dan kunnen de kosten daardoor flink omhoog gaan.

Anderzijds speelt de waarde van de inboedel ook een rol. In sommige gevallen kunnen ontruimers voor bepaalde inboedel een vergoeding voor geven. Soms hebben ze ook opkopers in hun netwerk zitten die bepaalde zaken kunnen overnemen. Hierdoor kunnen de kosten om een woning leeg te laten maken juist lager uitvallen dan in soortgelijke situaties normaal het geval is.

Als je spreekt over bezemschoon opleveren dan heb je het meestal over een boedelruiming + herstelwerkzaamheden om een woning opleverklaar te maken. Dit is meestal het geval bij een huurwoning. In dat geval moet je het huis leeghalen en de woning in originele staat terug overhandigen aan de verhuurder. Hierdoor gaan de kosten vaak flink omhoog. Je spreekt hier technisch gezien over een huisontruiming.

De prijs van een boedelruiming is alleen goed vast te stellen als duidelijk is wat de precieze situatie is. De meeste ontruimers komen dan ook naar het pand toe om de situatie te bekijken en geven daarna een gratis en vrijblijvende offerte af. De gemiddelde kosten van een boedelruiming zijn wel te berekenen, maar door de grote verschillen per geval is het geen goede leidraad voor de meeste mensen.

Hieronder vind je een tabel met een kostenoverzicht:

 

De kosten per type woning of pand is verdeeld in laag, gemiddeld en hoog. Bij deze woningontruimingsvariant liggen de kosten lager dan bij de meeste andere varianten, zoals een spoedontruiming.

 

Type woning Laag Gemiddeld Hoog

Eengezinswoning 375,-950,-1800,-Appartement250,-850,-1600,-Hoekwoning400,-1150,-1900,-Twee onder één kap400,-1200,-2100,-Vrijstaande woning500,-1350,-2100,-Zorgkamer150,-275,-600,-Seniorenwoning250,-575,-900,-

 

 

Bespaar waardevolle tijd en energie en besteedt het leeghalen van de woning uit aan een professionele vakmannen.

 

Start de gratis offerteaanvraag

Waar zijn de kosten op gebaseerd?

 

Bij een boedelontruiming gaat het vooral om het leegruimen van een huis. Er wordt enkel de inboedel uit het huis gehaald. Deze variant wordt vaak bij koopwoningen ingezet. Er worden geen extra werkzaamheden verricht, zoals bij een huisontruiming wel vaak het geval is. Vandaar dat de kostenopbouw er iets anders uitziet dan bij een woningontruiming.

  • De hoeveelheid aan inboedel en spullen
  • Type woning of pand
  • De toegankelijkheid van de woning
  • De bereikbaarheid van de woning
  • Voorrijkosten & transportkosten
  • De kosten om inboedel en spullen af te voeren
  • Waarde van inboedel
  • Regionaal kostenverschil
  • Tarief van het ontruimingsbedrijf

De kosten voor een boedelruiming zijn gebaseerd op verschillende factoren, zoals de omvang van de boedel, de hoeveelheid werk die ermee gemoeid is en het tarief van de boedelruimer. Het is belangrijk om te weten dat sommige boedelruimers mogelijk extra kosten in rekening brengen voor speciale vereisten, zoals een spoedopdracht of het verwijderen van gevaarlijke stoffen.

Wat is het verschil tussen een boedelruiming en een huisontruiming?

 

Bij een boedelruiming worden alle losse spullen uit de woning gehaald. Het doel is om het huis leeg te maken en te ontdoen van alle roerende zaken.

Andere ontruimingsvarianten zijn uitgebreider qua dienstverlening. Zo wordt bij een huisontruiming vaak ook herstelwerk verricht, zoals het verwijderen van vloerbedekking.

Als de woning of appartement een koopwoning is dan is er vaak niet meer nodig dan alleen de boedel te verwijderen. Hiervoor zet je enkel een ontruimer in om de boedel te verwijderen en spreek je over een boedelruiming. Bij huurwoning is er vaak meer werk nodig, omdat de woning klaar voor de oplevering gemaakt moet worden. Je spreekt dan over een huisontruiming.

Er zijn ook ontruimingsvarianten die zijn afgestemd op een bepaalde situatie, zoals een spoedontruiming of een bedrijfsontruiming. Een bedrijfsontruiming is een variant die bedoeld is voor het leegruimen van bedrijven.

 

 

De voordelen van het uitbesteden van een boedelruiming

 

Een boedelruiming uitbesteden heeft tal van voordelen.

Zelf leeghalen van een huis kost tijd en geeft stress. Dat laatste is zeker in het geval van overlijden van een dierbare, waarvan het huis leeg opgeleverd of overgedragen moet worden. Daarnaast is het leeghalen van een woning fysiek zwaar. Zelfs als je materieel hebt die het vergemakkelijkt, zoals een busje of auto met aanhanger om de spullen te vervoeren kan het erg zwaar zijn.

Als je dit uitbesteedt aan een ontruimingsbedrijf dan heb je de volgende voordelen. Je hebt minder stress en je kunt je tijd aan andere zaken besteden. Een ontruimingsbedrijf kan een project vaak snel afhandelen. Meestal binnen een dag of bij grotere ontruimingen binnen enkele werkdagen, waardoor je eerder de volgende stap kunt ondernemen. Wat dat ook mag zijn. Twee voorbeelden: de volgende stap in de afhandeling van een nalatenschap of het te koop zetten van een woning. 

Door snellere afhandeling kun je besparen op de woonlasten. Zo kun je eerder verzekeringen en nutsvoorzieningen opzeggen. Bij een huurwoning kun je zelfs eerder de huur opzeggen, waardoor je op de huurkosten bespaard.

Kleine herstelwerkzaamheden waar expertise voor nodig is wordt op een professionele manier uitgevoerd. Dit laatste is vooral bij huurwoningen van belang die volgens de eisen van de verhuurder netjes en schoon opgeleverd dient te worden. Dit laatste is van belang voor mensen die niet erg handig zijn met klussen.

Een ontruimingsbedrijf kan ook extra diensten verlenen, zoals een kleine verhuizing. Een aantal spullen, zoals bepaalde dierbare bezittingen worden dan verhuisd naar een locatie naar wens. Het is zelfs mogelijk om spullen op te laten staan. Vaak wordt hiervoor een derde partij ingehuurd die gespecialiseerd is in mini-opslag.

De meeste ontruimers zijn bereid om ook extra werk te leveren wat niet zo vaak voorkomt. Maatwerk hebben ze namelijk veel mee te maken. Bijna altijd hebben ze veel ervaring met het leeghalen en bezemschoon opleveren van woningen na overlijden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook ingezet worden voor het maken van een boedelomschrijving of andere diensten. Of wat dacht je van het uitbesteden van de eindinspectie van een huurwoning.

Er is veel mogelijk. Ze kunnen zelfs zorgen dat alles wat je wil houden netjes ingepakt wordt, alvorens je het zelf of door hen laat verhuizen. Er is te veel om op te noemen, omdat elke situatie anders is en er daardoor ook telkens andere wensen zijn. 

Woon je veraf? Huur dan een flexibel ontruimingsbedrijf in dat kan assisteren bij taken die komen kijken bij het verlaten van een woning.

Kortom, minder stress, tijd besparen en binnen korte tijd een leeg en schoon huis voor de oplevering of overdracht.

 

 

 

Een boedelruimer inschakelen

 

 

Een boedelruimer wordt ook wel een ontruimingsbedrijf genoemd.

Een ontruimingsbedrijf inschakelen kan lastig zijn. De meeste mensen hebben nog nooit gebruik gemaakt van een dergelijk bedrijf. Het kan dus lastig zijn om een betrouwbaar bedrijf in te huren dan ook nog tegen een scherpe prijs werkt.

Als je op zoek gaat naar een bedrijf, zoek dan altijd in de regio. Ontruimers zijn meestal kleine bedrijven en werken veelal regionaal. De kosten zijn daardoor lager. Een lokaal bedrijf hoeft namelijk minder kilometers af te leggen en daardoor zijn ze goedkoper. Een lokaal bedrijf heeft meestal ook een sterk lokaal netwerk van partners, waaronder recyclingbedrijven waarmee men scherpe tarieven heeft afgesproken. Door het lokale netwerk kunnen ze ook sneller en efficiënter werken.

Zoek via internet lokale bedrijven die je geschikt acht. Een verzorgde & transparante website met heldere informatie en NAW gegevens van het bedrijf laat zien dat men niks te verbergen heeft.

Zoek naar informatie en recensies van de bedrijven die je hebt gevonden. Dit kun je vaak al op de website van Google zien. Veel bedrijven hebben zich aangemeld bij Google mijn bedrijf. Klanten kunnen hier recensies achterlaten. Zoek ook naar informatie over de bedrijven door te zoeken naar bijvoorbeeld: Ervaring over bedrijf X. Door goed onderzoek te doen kun je vaak veel informatie vinden.

Je kunt ook een offerteaanvraag starten. Je krijgt dan contact met verschillende bedrijven die actief zijn in jouw regio. Wij controleren deze bedrijven, maar het is wel altijd belangrijk dat je zelf oplet met wie je te maken krijgt. Dit is altijd verstandig om te doen, zodat je niet tegen problemen aanloopt.

 

 

 

Zelf een boedel ontruimen

 

 

Veel mensen kiezen ervoor om zelf de boedel uit een woning te ontruimen. In veel gevallen is dat ook mogelijk. Je hebt in elk geval mensen nodig die fysiek het ontruimen van het huis aankunnen. Als je dan ook nog een vervoersmiddel hebt waarmee je meubels en huisraad kan vervoeren naar de daarvoor bepaalde bestemmingen dan kom je een heel end.

Gaat het om een huurwoning dan zijn er soms kleine herstellingen die verricht moeten worden. Hiervoor heb je soms bepaalde vakkennis voor nodig. Soms heb je hiervoor mensen nodig die dit kunnen uitvoeren. Bij een huurwoning moet je opletten dat je het zo oplevert, zoals het hoort. Dat kan verschillen in bepaalde gevallen, maar als er gebreken zijn aan de woning die je niet of niet goed hebt opgelost dan kan de verhuurder de herstelkosten daarvan in rekening brengen.

Als je niet alles kunt uitvoeren dan kun je mogelijk wel besparen op de kosten. Dit kun je doen door de ontruiming zelf deels uit te voeren. Je ontruimt dan enkel wat jezelf aankan. Je kunt ook zelf bepaalde herstelwerkzaamheden verrichten. Als laatste kun je de woning ook, nadat deze geheel leeg is zelf schoonmaken. De rest besteedt je dan uit aan een ontruimer.

Je kunt tijd, stress en moeite besparen door een ontruimingsbedrijf in te huren.

 

 

 

Een spoed-boedelruiming

 

 

Soms moet een woning met spoed verlaten worden. Dit noemen we een spoedontruiming. Als het enkel om de boedel gaat dan noem je het een spoed-boedelruiming.

Er zijn verschillende redenen voor een “laatste moment” ontruiming. In principe is dat niet relevant.

Als je de woning zelf wilt ontruimen dan is het belangrijk om het huis zo snel mogelijk leeg te halen. Maak een goed plan en beoordeel of het haalbaar is.

Een spoedontruiming komt meestal alleen voor bij een huurwoning, want die moet altijd snel opgeleverd worden. Als de woning niet op de op tijd en niet volgens de eisen van de verhuurder is opgeleverd dan kan de verhuurder je een rekening sturen voor het huis leeg te halen en de herstelkosten.

Wil je het huis snel leeg dan kun je ervoor kiezen om een ontruimingsdienst in te huren dat gespecialiseerd is in spoedopdrachten. Dan weet je zeker dat het huis leeg en netjes is voor de oplevering. Wacht echter niet tot het laatste moment, want ook gespecialiseerde ontruimingsdiensten kun je niet een of enkele dagen van te voren opdracht geven.

Als je snel handelt kun je ook op tijd meerdere bedrijven benaderen. Mogelijk krijg je dan van elk bedrijf op tijd een offerte toegestuurd, waardoor je flink in kosten kunt besparen. Afhankelijk van de grootte kan er redelijk wat verschil in de kostprijs zitten. Zeker als het om veel spullen gaat en het gehele huis ontruimt moet worden zijn de verschillen vaak relatief groot. De meeste bedrijven maken een offerte op maat. Deze zijn meestal gratis en geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Let wel op dat je dit altijd even navraagt.

 

 

De werkwijze van boedelontruimers

 

 

De meeste ontruimingsbedrijven werken als volgt:

Eerst komt iemand van het bedrijf de leeg te maken woning bezichtigen. Zo krijgt men een beeld van de omvang van de opdracht. Ook wordt er besproken welke andere werkzaamheden eventueel verricht dienen te worden. In sommige gevallen wordt er direct een offerte afgegeven, maar vaak wordt enkele dagen later afgegeven.

Als je akkoord gaat met het voorstel dan wordt er gezamenlijk een datum geprikt voor wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. Bij een normale of kleinere woning wordt de ontruiming meestal binnen 1 dag uitgevoerd. Als het langer gaat duren dan wordt dat in de meeste gevallen direct kenbaar gemaakt.

Nadat alle werkzaamheden worden uitgevoerd ga je samen met iemand van het bedrijf de woning bekijken. Als alles in orde is wordt de woning aan je opgeleverd. Je kunt dan met een gerust hart de woning opleveren of overdragen aan de makelaar of koper.

 

Besparen op kosten bij uitbesteden

 

Je kunt kosten besparen door zelf dingen te doen. Des te minder werk er is des te minder kosten een ontruimingsdienst in rekening brengt. Je kunt veel spullen kwijt door ze zelf weg te doen. Vaak als om de hoek. Zo kun je glaswerk in de glasbak doen. Textiel kun je in zakken doen en in een kledingcontainer doen. De kleding wordt dan gesorteerd en via verschillende kanalen weer verkocht en of ingezet.

Als je spullen sorteert en verpakt dan kan een bedrijf het sneller uit de woning halen. Om te sorteren gebruik je dozen, zakken en touw. Met het touw bundel je zaken die niet in zakken of dozen passen.

Verkoop spullen die gemakkelijk verkocht kunnen worden. Spullen met weinig waarde kun je aan familie, vrienden en kennissen aanbieden. Soms kunnen ze we wel een kast of iets dergelijks gebruiken. Al is het maar voor opslag in de schuur bijvoorbeeld.

De gemakkelijkste manier om te besparen doe je door meerdere offertes te vergelijken. Soms kun je wel tot 50% besparen.

 

 

 

       Bedrijfsontruiming: een bedrijfsruimte ontruimen

 

 

Gaan er voor welke reden dan ook bedrijfsactiviteiten op een bepaalde locatie stoppen? Én moet je de bedrijfsruimte ontruimen en bezemschoon opleveren? Dan praat je over een bedrijfsontruiming.

Een bedrijf leeghalen is een activiteit die jezelf kunt uitvoeren of uitbesteden. In veel gevallen moet je het gehele inventaris en soms soms ook zware spullen, zoals machines afvoeren.

In sommige gevallen is het handig om een pand te laten leeghalen. Vooral als het veel zwaar werk is dat tijdrovend is, waardoor alle andere zaken minder aandacht krijgen. Een gespecialiseerd ontruimingsbedrijf kan helpen bij bezemschoon opleveren van het pand. Dergelijke bedrijven beperken zich niet enkel tot bedrijfsontruimingen, maar leveren ook extra services, zoals vloerbedekking verwijderen.

Wil je weten wie dat kan doen voor je? Wil je ook gemakkelijk tot 50% op de kosten besparen?

Offertes zijn altijd gratis en vrijblijvend.

Start gratis je offerteaanvraag

“Wist je dat ontruimingsbedrijven ook andere services leveren, zoals kleine verhuizingen. Dit kan handig zijn als je een groot deel in een pand wil laten leegmaken en een klein deel wil laten verhuizen naar de opslag of een nieuwe locatie.”

Wil je meer weten over woningontruiming of daaraan verwante zaken. Wie weten hier alles over. Bekijk ons overzicht: alles over woningontruiming.

 

 

 

Wat is een bedrijfsontruiming?

 

 

Een bedrijfsontruiming vind meestal plaats na het opheffen van een onderneming of een vestiging van een bedrijf. Het gaat vaak om een faillissement, maar dat is zeker niet altijd het geval. Als een bedrijfsruimte leeggemaakt moet worden dan wordt er vaak een deel verhuisd en een deel van de roerende goederen afgevoerd.

Bij een een bedrijfsontruiming moeten alle roerende zaken uit een bedrijfsruimte worden verwijderd. Hiermee wordt bedoeld dat alle inboedel en alle andere losse spullen uit het pand gehaald moeten worden. Soms moeten er ook zaken uit de bedrijfsruimte gehaald worden die niet roerend zijn en ook niet bij de bedrijfsruimte horen. Dit gaat meestal op bij een gehuurd object, waarbij de huurder aanpassingen heeft getroffen die weg moeten, voordat je een bedrijfsruimte bezemschoon kan opleveren.

Een bedrijfsontruiming kan vergeleken worden met een huisontruiming. De werkzaamheden zijn in de basis gelijk. Een bedrijf ontruimen is meestal omvangrijker en in veel gevallen is er ook meer demontage werk. Het komt ook vaker voor dat er zwaardere spullen weggehaald moeten worden.

Iedere bedrijfsontruiming is verschillend. In sommige gevallen is het relatief complex en omvangrijk.

Wil je dit uitbesteden?

Neem dan een ontruimingsspecialist in handen. Zij kunnen een bedrijf professioneel en tijdig ontruimen. Zo voorkom verrassingen achteraf.

Bespaar snel tot 50% op de kost door gratis & vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

 

 

Hoe gaat een bedrijfspand ontruimen in zijn werk?

 

 

Het leegmaken van een bedrijfsruimte is meestal maatwerk. Soms kan het zelfs complex zijn. In het geval van grote omvang en complexiteit is het belangrijk dat er een plan van aanpak wordt opgemaakt. Het plan wordt tussen de ontruimer en de opdrachtgever overeengekomen. Vooral bij de complexere opdrachten zijn duidelijke afspraken belangrijk.

 

 

Hieronder volgt de rode draad bij het ontruimen van een bedrijf:

 

 

  1. Inventarisatie van het bedrijfsinventaris
  2. Indien nodig: opmaken van een plan van aanpak
  3. Demonteren, inpakken en bundelen van bedrijfsinventaris
  4. Afvoeren van bedrijfsinventaris
  5. Eventueel interne of externe verhuizing van deel van het bedrijfsinventaris
  6. Indien noodzakelijk: Wegnemen en/of demonteren van aanpassingen
  7. Schoonmaakwerkzaamheden verrichten
  8. Opleveren van de bedrijfsruimte conform afspraken met de opdrachtgever

 

 

De voorgaande stappen komen bij nagenoeg elke bedrijfsontruiming voor. Zijn er andere wensen dan kun je dat bespreken met een ontruimer.

 

 

Welke soorten bedrijfspanden kunnen worden leeggeruimd?

 

 

Alle soorten bedrijfspanden kunnen door ontruimers leeggemaakt en veegschoon worden gemaakt.

De meest voorkomende bedrijfsruimtes die leeggemaakt moeten worden zijn winkels en kantoorruimtes, maar het leegruimen van een fabriek is in principe ook mogelijk. Een opdracht kan groter en complexer zijn, maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is.

 

 

Hier enkele soorten bedrijfsruimtes die veel voorkomen:

 

 

  • Winkelpand
  • Kantoorruimte
  • Magazijn
  • Horecapand
  • Bedrijfshal
  • Bedrijfsunit

 

 

Start je gratis offerteaanvraag en wij zorgen ervoor dat de meest geschikte bedrijven de aanvraag ontvangen.

 

 

Zo zijn er regio’s waar ontruimers actief zijn waar kantoorontruimingen vaker voorkomen dan in andere regio’s. Zij zijn vaak meer geschikt om een kantoorontruiming uit te voeren. Ze werken net iets efficiënter en sneller, daarnaast hebben ze vaak afzetkanalen voor kantoorinventaris en maak je meer kans op een vergoeding. De waarde wordt dan in mindering gebracht op de kosten.

 

Bedrijfsontruiming uitbesteden: de voordelen

 

 

Als je een ontruimingsbedrijf inhuurt voor een bedrijfsontruiming dan krijg je enkele voorname voordelen.

 

 

Je bespaart tijd en fysieke inspanning:

 

 

  • Bij het opheffen van je onderneming of als het enkel om een vestiging gaat heb je al genoeg aan al het regelwerk dat daar bij komt kijken. Zelf leegruimen is tijdrovend en (te) zwaar.

 

 

Je kunt geld besparen:

 

 

  • Een ontruimingsbedrijf kan snel handelen, waardoor je geld kunt besparen op de huur van de bedrijfsruimte.
  • Als de onderneming niet wordt opgeheven en je wil eigen personeel alloceren dan is dat meestal duurder.
  • In sommige gevallen moet je duur materieel huren om bepaalde werkzaamheden te verrichten. Ontruimingsbedrijven hebben dergelijk materieel voorhanden.
  • Afhankelijk van de aard van de inboedel en spullen is het soms verstandig om een afval afvoer plan op te maken. Door afvalscheiding te laten plaatsvinden tijdens het leegmaken kun je geld besparen. Als een ontruimingsbedrijf de opdracht uitvoert zal deze een geoptimaliseerd plan opmaken, waardoor de kosten voor het leegmaken drastisch omlaag kunnen gaan.

 

 

Je kunt risico’s beperken:

 

 

  • Zijn er werkzaamheden die een risico met zich meebrengen dan is het verstandig om dit uit te besteden aan specialisten.
  • Als de huur is opgezegd dan verwacht de verhuurder de sleuteloverdracht op een bepaalde datum plaatsvindt. Na die datum ben je geen huurder meer en kan de verhuurder overgaan om zelf het object leeg te laten maken op jouw kosten. Met een ontruimingsbedrijf kun je afspraken maken dat het object op tijd leeg is.
  • Door de expertise van ontruimingsbedrijven kun je ervan uit gaan dat een ontruiming zonder schade verloopt. Wordt er alsnog schade aangericht dan zal een vakkundige ontruimer dit oplossen door zelf te repareren of de schade te vergoeden.

 

 

Een vakkundige ontruimer levert service en zorgt ervoor dat een pand veegschoon wordt gemaakt.

Wil je weten wat zo’n zorgeloze bedrijfsontruiming kost?

Start dan nu de offerteaanvraag en bespaar in een handomdraai tot 50% op de kosten.

 

 

 

Wat zijn de kosten in 2025 van een bedrijfsontruiming?

 

 

De kosten van een bedrijfsontruiming is lastiger te berekenen dan de kosten voor een woningontruiming.

De kosten voor de ontruiming van een bedrijfspand is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn de omvang van de ontruiming en de extra werkzaamheden die verricht dienen te worden.

De omvang wordt bepaald door de omvang van het inventaris en hoeveel hiervan naar een afvalverwerker moet.

De extra werkzaamheden kunnen verschillend zijn. Bij het verlaten van een bedrijfsruimte moeten vaak aanpassingen weggehaald worden. Welke werkzaamheden er precies verricht moeten worden bepalen mede wat de kosten zijn.

Daarnaast kan de aard van het inventaris ook van invloed zijn op de bedrijfsontruiming kosten. Als voorbeeld: in kantoren bestaat het kantoorinventaris voornamelijk uit bureaustoelen, bureaus en archiefkasten. Vaak is een groot deel daarvan gemaakt van metaal, waardoor het goedkoper is om het af te voeren.

In veel gevallen moet een pand bezemschoon gemaakt worden. Althans dat is vaak een eis van een verhuurder of misschien wel de nieuwe eigenaar van het pand. Dat betekent dat alles schoongemaakt moet worden.

Als laatste is inflatie een factor die meespeelt. In 2025 kunnen de kosten voor het ontruimen van een bedrijf hierdoor een stuk hoger uitvallen dan in voorgaande jaren.

Tabel met de gemiddelde kosten voor het ontruimen van een bedrijf:

 
Type pand Laag Gemiddeld Hoog
Winkelpand (300 m2)1900,-9550,-21000,-Kantoorruimte (350 m2)2550,-10225,-23000,-Magazijn (600 m2)2900,-13550,-30000,-Horecapand (250 m2)1500,-5500,-12500,-Bedrijfshal (450 m2)3600,-11700,-27000,-Bedrijfsunit (130 m2)1500,-2750,-7000,-

 

 

De kosten in de tabel zijn gebaseerd op bepaalde omstandigheden. Zo wordt er uit gegaan van ruimtes die een bepaalde vloeroppervlakte hebben. In werkelijkheid zijn de oppervlaktes van ruimtes erg verschillend. Ook kunnen er veel of weinig spullen aanwezig zijn. De prijzen in inclusief btw.

Vraag gratis vrijblijvende offertes aan. Je krijgt dan contact met verschillende bedrijven. Een erkend ontruimingsbedrijf zal een bezichtiging inplannen, zodat achteraf een offerte op maat afgegeven wordt.

 

 

Extra diensten die beschikbaar zijn bij een bedrijfsontruiming

 

 

De hoofdzaak bij een bedrijf ontruimen is dat alle roerende zaken worden verwijderd. In de meeste gevallen moet een bedrijfsruimte ook veegschoon gemaakt. Als er aanpassingen zijn gedaan moeten deze mogelijk weggehaald worden, zodat de ruimte weer in originele staat is. Dit is de staat, zoals deze bij aanvang van de huur was. Uiteraard moet het dan wel om een huurpand gaan! 

Zoals je je kunt voorstellen zijn er enkele extra diensten die aangeboden worden door ontruimingsbedrijven.

 

 

Hier volgen de meest voorkomende diensten en mogelijkheden:

 

 

  • Inboedel ontruimen van het bedrijf
  • Bezemschoon opleveren
  • Schoonmaakwerkzaamheden
  • Vloerverwijdering
  • Herstelwerk: verwijderen aanpassingen en overige handyman diensten
  • Systeemwanden verwijderen
  • Systeemplafonds verwijderen
  • Demontage werkzaamheden: bijv. verwijderen van magazijn inventaris
  • Sloopwerkzaamheden
  • Informatiedragers met gevoelige informatie vernietigen

 

 

De meeste ontruimers bieden een totaaloplossing voor alle soort bedrijfsontruimingen. In principe worden alle soorten diensten aangeboden voor het casco opleveren van bedrijfspanden. In de meeste gevallen kunnen ontruimers ook ingehuurd worden voor enkel een deel van een klus uit te voeren, zoals bijvoorbeeld enkel systeemplafonds eruit te halen.

Een van de soorten bedrijfsontruimingen is een spoedontruiming van een bedrijfsruimte, hierover meer in het volgende hoofdstuk.

 

Met spoed een bedrijfspand laten leegmaken?

 

 

Heb je een bedrijfsruimte die snel leeggehaald moet worden? Dan spreek je over een spoedontruiming. De werkwijze bij een spoedontruiming verschilt niet zoveel van een reguliere opdracht. Het enige verschil is dat er snel en efficiënt gehandeld worden. Er moeten ook heldere en duidelijke afspraken gemaakt worden. Als opdrachtgever moet je wel snel handelen, omdat het nooit zeker is dat ontruimingsbedrijven de opdracht wel tijdig kunnen uitvoeren. Vooral als de omvang van een opdracht groot is.

Alhoewel er genoeg ontruimers zijn die deze service aanbieden is er geen garantie dat men de opdracht ook op tijd kunnen uitvoeren. Zoals elk bedrijf zijn er vaak meerdere opdrachten die gepland staan en soms kan snel ontruimen van een bedrijf gewoonweg niet ingepland worden. Door als opdrachtgever snel te handelen is de kans ook groter dat er meerdere bedrijven zijn die offreren, waardoor je de opdracht voor een lagere prijs kunt laten uitvoeren.

Is de opdracht van normale omvang dan kan binnen 24 uur vaak al begonnen worden met de opdracht.

 

Bedrijfsinventaris laten opkopen

 

 

Bruikbare goederen kunnen heel verschillend zijn. Soms zijn ze waardevol genoeg om ze relatief snel te kunnen slijten. Deze bedrijfsinventaris kun je laten opkopen door een opkoper, maar soms ook door een ontruimer.

Er zijn bedrijven die inboedels opkopen, echter voor bedrijfsmeubels en bedrijfsvoorraden moet je op zoek meestal op zoek naar gespecialiseerde bedrijven die bijvoorbeeld restpartijen opkopen.

Een ontruimer is mogelijk geïnteresseerd in bedrijfsmeubels en ander inventaris. Bedrijfsvoorraden is meestal niet geschikt om aan te bieden aan een ontruimer. Zeker als het om grote hoeveelheden zijn.

Als je bedrijfsinventaris verkoopt dan moet je wel rekening houden met bepaalde risico’s. Zo heb je bijvoorbeeld PC’s die je wil verkopen, maar mogelijk nog gevoelige informatie bevat.

 

 

Hoe om te gaan met gevoelige documenten en gegevensdragers

 

 

Bij een bedrijfsontruiming is het beschermen van gevoelige documenten en gegevens vaak van groot belang. Voor sommige bedrijven is dit belangrijker dan andere. Zeker als het om privacy gevoelige informatie gaat van werknemers of klanten dan is het verstandig om hier rekening mee te houden.

 

 

Hier zijn enkele tips om deze informatie veilig te houden:

 

 

  • Maak een inventarisatielijst van alle gevoelige documenten en gegevens die aanwezig zijn in het bedrijfspand, zoals persoonlijke gegevens van werknemers, klantgegevens en financiële informatie.
  • Zorg voor een gescheiden opslagplaats voor deze documenten en gegevens tijdens de ontruiming, zodat ze niet in verkeerde handen vallen.
  • Werk samen met een erkend ontruimingsbedrijf die ervaring heeft met het veilig verwijderen van gevoelige informatie.
  • Overweeg het vernietigen van gevoelige documenten en gegevens die niet langer nodig zijn. Dit kan worden gedaan door middel van een papierversnipperaar of andere veilige methoden.
  • Zorg ervoor dat alleen gemachtigd personeel toegang heeft tot de gevoelige documenten en gegevens tijdens de ontruiming en daarna.

 

 

Door deze maatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat gevoelige documenten en gegevens tijdens een bedrijfsontruiming op een veilige manier worden behandeld.

Als er zeer gevoelige gegevens zijn dan kun je apart een gespecialiseerd bedrijf inhuren om deze op te halen en te vernietigen. Dit zijn gecertificeerde datavernietigingsbedrijven. In alle andere gevallen kun je afspraken maken met het ontruimingsbedrijf om bepaalde documenten en/of gegevensdragers op een bepaalde manier te verwerken. Zo kun je een archiefcontainer voor vertrouwelijke documenten huren waar het ontruimingsteam gevoelige documenten in gooien.

 

Besparen op een bedrijfsontruiming

 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op een bedrijfsontruiming. Bij een dergelijke opdracht komt het erop neer dan des te meer spullen er zijn des te duurder het uitbesteden van de opdracht wordt. Door ervoor te zorgen dat er minder spullen aanwezig zijn kun je aanzienlijk besparen op de kosten. Een van de manieren om spullen te verminderen is door ze te verkopen. Er zijn soms spullen aanwezig die relatief snel te slijten zijn. Denk bijvoorbeeld aan PC’s, gereedschap, opbergkasten etc.

Je kunt ook spullen afgeven aan werknemers of bekenden. Zo heb je vaak bureaus, stoelen en archiefkasten die mensen graag thuis kunnen gebruiken. Zeker als de spullen een lage waarde en ze niet gemakkelijk kunt verkopen is dit een goede oplossing.

Soms moet je ook wat creatiever worden. Stel je hebt een groot archief. Hier liggen mogelijk tonnen aan kilo’s papier. Een lokale vereniging die papier inzamelt is hier mogelijk blij mee. Dit laatste is natuurlijk een voorbeeld dat niet altijd voorkomt, vandaar dat ook het woord creatief genoemd wordt. Jouw situatie biedt misschien geen mogelijkheden om spullen te slijten of juist wel maar dan op een andere manier.

De beste methode om geld te besparen is om een ontruimer in te huren die de scherpste prijs afgeeft.

Dit doe je door de gratis en vrijblijvende offerteaanvraag te starten.

 

 

 

 

 Kantoorontruiming: professioneel ontruimen van een kantoor

 

Stop je met de activiteiten van je bedrijf en moet je daardoor een kantoorontruiming uitvoeren? Of is gaat het om een van de kantoren die gaat sluiten?

Wat de precieze reden ook is het is belangrijk het kantoorpand netjes achter te laten om problemen met de verhuurder te voorkomen.

Je kunt een kantoor laten ontruimen of zelf doen.

Als het zelf wilt doen moet je een plan maken waar alles duidelijk in staat beschreven, zodat je zeker weet dat alle inboedel tijdig uit het kantoorpand geruimd is.

Als je het kantoor laat ontruimen creëer je meer tijd voor andere zaken die je moet regelen. Gespecialiseerde ontruimingsbedrijven zijn geoliede machines die een bedrijfsontruiming razendsnel en efficiënt kunnen leegmaken. Daarnaast bieden ze tal van extra dienstverleningen aan die nuttig kunnen zijn bij kantoorontruimingen.

 

Hoe moet ik een kantoorruimte bezemschoon opleveren?

 

 

Om achteraf verrassingen, extra kosten en ongemakken te voorkomen moet je weten wat je precies moet doen om de kantoorruimte bezemschoon op leveren.

Als het om een huurpand gaat:

Als eerste neem je het huurcontract erbij. Hierin staat vaak geschreven hoe je de kantoorruimte moet overdragen aan het einde van de huur. Aan het huurcontract ben je gebonden en alles wat hier instaat over het opleveren van de kantoorruimte moet je in principe naleven.

Als tweede neem contact op met de verhuurder en bespreek van te voren de voorwaarden voor de ontruiming, zoals de deadline voor oplevering en de eisen voor de eind oplevering. Het beste kun je de verhuurder vragen om een voorinspectie te doen in het kantoor. Je kunt dan ook direct afspraken maken over hoe je de ruimtes oplevert om zo achteraf problemen met de verhuurder te voorkomen.

Nu weet je waar je aan toe bent.

Lees meer over oplevering van een bedrijfspand bij einde van huurcontract om je onenigheid van de verhuurder te voorkomen.

Als het om een kooppand gaat:

Gaat het om een kooppand dan is het enkel zaak om de bedrijfsruimte klaar te maken voor de verkoop. In principe kun je het pand zo te koop aanbieden als je wil. Meestal wordt met de makelaar overlegd wat het beste is om te doen om de kantoorruimte zo snel mogelijk en tegen de beste prijs te verkopen.

 

Kantoor zelf ontruimen

 

 

Als je zelf een kantoor wil ontruimen dan gaat het vaak om een deel van een kantoorpand dat je bedrijf niet meer gebruikt. Of het gaat om een vestiging van kantoorpand dat gaat sluiten. En soms gaat het om een verhuizing naar een nieuw kantoor.

In dit geval heb je vaak eigen personeel ter beschikking die ingezet kan worden om deze helemaal leeg te halen. Als het om een algehele bedrijfsbeëindiging gaat dan is er vaak geen personeel meer aanwezig om deze klus te klaren.

Het inzetten van personeel kan een goede oplossing zijn voor het leeghalen van het kantoor. In principe kan het personeel alles uitvoeren en het gehele kantoor ontruimen. Natuurlijk moet het wel mogelijk zijn om het personeel hiervoor in te zetten zonder dat de andere bedrijfsprocessen in gedrang komen.

Als jullie ervoor kiezen om de klus uit te voeren begin je met het alloceren van het personeel. Daarna moet je nog een boel andere belangrijke zaken regelen.

Hieronder een opsomming van zaken die je moet regelen:

 

 

  • Achterhaal de opleveringseisen van de verhuurder (zie huurcontract en bespreek de zaken met de verhuurder).
  • Maak een inventarisatielijst waarin duidelijk staat beschreven welke spullen moeten worden verwijderd, hergebruikt, verhuist of tijdelijk opgeslagen
  • Als je geen eigen herbestemming hebt voor kantoormeubilair dan kun je deze aanbieden aan een inboedel opkoper.
  • Maak een planning voor de ontruiming. Hierin staat o.a. wie, wat en wanneer gaat uitvoeren.
  • Vraag advies aan een afvalverwerker over hoe om te gaan met afvalstromen en baseer daarop je plan.
  • Metalen zijn geld waard en worden gratis opgehaald. Heb je veel metaal dan levert het geld op. Denk aan bureaus, archiefkasten etc.
  • Als je plan gereed is kun je het kantoor leegruimen.
  • Begin met het demonteren van zaken die gedemonteerd dienen te worden, zoals bepaald soort meubilair.
  • In de meeste gevallen werk je met afvalcontainers. Soms heb je meerdere containers voor verschillende soorten afval. Waak ervoor dat de juiste afvalsoort in de juiste container wordt gedaan. Zo voorkom je extra kosten achteraf.
  • Zijn er gegevensdragers met gevoelige informatie zorg er dan voor dat deze vernietigd worden of dat deze opgehaald worden door een gespecialiseerd bedrijf. Voor vertrouwelijk papier kun je een gesloten container huren.
  • Voor PC’s, servers, hardeschijven en andere digitale gegevens dragers kun je een gecertificeerd computer recycling & datavernietigingsbedrijf laten komen.

 

 

De bovengenoemde punten kun je gebruiken om een plan op te maken voor de succesvolle kantoor ontruiming. De grootste kostenposten zijn afvalverwerking, omdat je afvalcontainers moet inhuren. Dit is over het algemeen duur en soms is het inhuren van ervaren en kundige ontruimers een betere keuze.

Het is daarom een belangrijk om alle kosten op een rijtje te zetten als je zelf de ontruiming wil uitvoeren. Als je dit weet kun je offertes aanvragen bij specialisten in bedrijfsontruimingen. Wellicht krijg je een vrijblijvende offerte met een goede prijs, waardoor je tot de conclusie komt dat je de werkzaamheden beter kunt overlaten aan een vakkundig ontruimingsbedrijf.

Een ontruimingsbedrijf kan op een professionele wijze ontruimen. Ze zijn meestal gespecialiseerd in woningontruimingen en bedrijfsontruimingen. Geheel afhankelijk van de situatie kan het goedkoper zijn om een kantoor te laten leeghalen door een gespecialiseerd bedrijf.

Het scheelt in elk geval kopzorgen!

Meer weten over uitbesteden? Lees dan verder!

 

Kantoorontruiming uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf

 

 

De meest gemakkelijke en zorgeloze manier is om een kantoorontruiming uit te besteden aan een ontruimingsbedrijf. Ontruimingsbedrijven kunnen een vakkundige ontruiming, zoals een dergelijke bedrijfsontruiming effectief en razendsnel uitvoeren.

Door een kantoor ontruiming uit te besteden aan een betrouwbare partner heb je geen omkijken naar de fysieke werkzaamheden. Tevens heb je geen omkijken naar het afvoeren van de kantoorinrichting. 

Professionele ontruimingsbedrijven kopen ook spullen op die nog een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Soms kopen ze dit zelf op en soms werken ze met partners. Zo hebben ze meestal contacten met partijen die meubels opkopen. In de meeste gevallen wordt de waarde verrekend met de kosten. Een ander deel wordt hergebruikt en de rest wordt verantwoord afgevoerd naar afvalverwerker.

Op het gebied van kantoorontruiming worden ook gerelateerde diensten aangeboden. Dit varieert van schoonmaken van de bedrijfsruimte tot het demonteren van installaties.

Bij het leegruimen van bedrijfspanden worden bepaalde klussen door opdrachtgevers vaak onderschat. Vaak is er geen kennis, ervaring of materialen aanwezig om bepaald werk uit te voeren. Vaak is er vakkundige hulp nodig. Indien nodig kan een ontruimer ervoor zorgen dat deze klussen professioneel worden uitgevoerd.

Door met een professioneel ontruimingsbedrijf in contact te treden krijg je gratis advies dat je kunt gebruiken voor het opzetten van een goed werkend plan.

Deskundige ontruimingsbedrijven krijgen elk kantoor geheel leeg binnen de afgesproken deadline.

Start nu de gratis offerteaanvraag!

 

 

Kantoorontruiming kosten

 

 

De kosten van een kantoorontruiming is lastig vast te stellen zonder precies te weten wat de omvang van het project is. Zeker als het om grote klussen gaat moet alles nauwkeurig bekeken worden.

Dit is anders bij een woningontruiming. Daarvoor kunnen we beter inschatten wat de gemiddelde woningontruiming kosten zijn. Dat komt omdat dezelfde type woningen ongeveer hetzelfde oppervlak hebben.

Daarnaast moeten er ook vaak extra werkzaamheden uitgevoerd worden om aan de opleveringseisen van de verhuurder te voldoen of om het bedrijfspand verkoopklaar te maken. De extra werkzaamheden kunnen een klein, maar ook een groot deel van de kosten zijn.

Als je de ontruiming zelf uitvoert moet je een begroting en plan maken. Zo weet je wat de kosten van het project zijn en of het haalbaar is om het zelf uit te voeren. 

Door met ontruimers in contact te treden krijg je advies en kun je bepalen wat beter is: zelf doen of uitbesteden?

Stel de kantoorruimte is erg klein en er hebben maar enkele mensen gewerkt. Dan staat er meestal maar weinig meubilair. In dat geval kost het leegmaken van de ruimte enkele enkele honderden euro’s.

Uit ervaring en onze data weten we echter dat de meeste opdrachten groter zijn. De meeste opdrachten beginnen bij een bedrag van 2550,- en kan oplopen tot 21000,-.

 

 

 

Spoedontruiming van een kantoor

Een spoedontruiming van een kantoor is een stuk lastiger, omdat er minder tijd is om te ruimen. Er zijn gevallen dat een bedrijf dit zelf kan doen. Je moet dan wel alles zeer goed organiseren. 

In het geval van een spoedontruiming kiezen de meeste bedrijven ervoor om dit uit te besteden. Ontruimingsbedrijven hebben de capaciteit, ervaring en middelen om een kantoorruimte op korte termijn en voor de deadline leeg te maken.

Vaak kan al binnen 24 uur begonnen worden met werkzaamheden uit te voeren. Dit kan door heel Nederland. Als je een scherpe offerte wilt ontvangen dan is het zaak om niet te lang te wachten met het aanvragen van offertes. 

Een kantoor ontruimen betekent dat je alle mogelijke losse spullen, zoals kantoormeubilair uit het kantoorpand ruimt.

Meestal moet een kantoor ontruimt worden bij het stoppen van de activiteiten van een bedrijf of bij de sluiting van een vestiging. Je kunt de ontruiming zelf uitvoeren of een professioneel ontruimingsbedrijf inschakelen.

Als je het zelf doet, is het belangrijk om een plan te maken en ervoor te zorgen dat alles op tijd wordt verwijderd.

Als het om een huurpand gaat, moet je het huurcontract raadplegen voor richtlijnen over de oplevering van het huurpand. Afspraken maken met de verhuurder zijn ook aan te raden. Vraag de verhuurder ook voor een voorinspectie. Zo weet je zeker wat er moet gebeuren.

Als het om een kooppand gaat, moet je de ruimte gereed maken voor verkoop, meestal met overleg met een makelaar. 

 

                 

                       Huis leeghalen na overlijden kosten

 

Ben je als nabestaande en op zoek naar een woningontruimer? Dan wil je ongetwijfeld weten wat het huis leeghalen na een overlijden gaat kosten. Er kan niet zomaar even een prijs voor het ontruimen van een huis genoemd worden. Daarvoor moet eerst duidelijk worden wat de opdracht precies inhoudt.

Hoeveel inboedel staat er bijvoorbeeld in het huis? Hoe staat het met de toegankelijkheid van de woning? Optioneel kunnen ook handyman diensten verricht worden door een ontruimingsbedrijf, zodat de woning verhuur- of verkoopklaar wordt gemaakt. Welke handyman diensten zijn dat dan? De antwoorden op deze vragen bepalen wat de kosten voor het ontruimen van een huis na overlijden zijn.

Wat kost een woningontruiming na overlijden gemiddeld?

 

Wij hebben de gemiddelde kosten voor een woningontruiming na overlijden inzichtelijk gemaakt door data van ontruimingskosten te vergelijken.

De omvang van de opdracht bepaalt de kosten. Zo is het leegruimen van een zorgkamer een stuk lager dan een grote villa. We hebben de gemiddelde kosten uitgerekend en deze in een tabel geplaatst. Zo krijg je een goed idee van de kosten, maar het is niet 100% accuraat, vandaar dat je altijd vrijblijvende offertes moet aanvragen om wel duidelijkheid te krijgen.

Kostenoverzicht van een huisontruiming

 

De kosten voor het leeghalen van een woning na overlijden wordt gebaseerd op het type woning. Des te groter de woning des te meer inboedel er uit de woning geruimd moet worden. Het is overigens mogelijk dat er veel minder spullen staan in een grote woning dan verwacht. Andersom is het ook mogelijk dat er juist meer inboedel aanwezig is dan verwacht. Daarom worden er ook 3 prijzen aangegeven per type woning.

Hier vind je de gemiddelde kosten voor meest voorkomende woningen in Nederland.

 

Type woning Laag Gemiddeld Hoog

Eengezinswoning450,-1250,-2100,-Appartement350,-1100,-1800,-Hoekwoning500,-1350,-2300,-Twee onder één kap500,-1400,-2400,-Vrijstaande woning600,-1550,-2600,-Zorgkamer225,-375,-700,-Seniorenwoning350,-775,-1200,-

 

De prijsopbouw van een huisontruiming

 

Zoals bij de alle dienstverleningen is ook de totale prijs voor het ontruimen van een woning na overlijden gebaseerd op verschillende onderdelen.

De prijsopbouw van een huisontruiming ziet er als volgt uit:

  • Arbeidskosten
  • Afvoeren van de inboedel *
  • Transportkosten
  • Herstelwerkzaamheden **

 

* Inboedel wordt gescheiden afgevoerd naar een recyclingbedrijf. Bepaalde inboedel wordt als recyclingproduct verwerkt en soms krijgt het een tweede leven, zoals kleding. Kleding gaat weliswaar naar een afvalverwerker, maar wordt grotendeels hergebruikt. Kleding wordt bijvoorbeeld geëxporteerd naar derdewereldlanden. Ander soort inboedel en spullen worden vaak ook gedoneerd. Denk bijvoorbeeld aan gereedschap dat aan “gered gereedschap” wordt gedoneerd. Gered gereedschap steunt leerling vakmensen in ontwikkelingsladen en doneert onder andere ingezameld gereedschap.

** Met herstelwerkzaamheden wordt bedoelt: Werk dat meestal verricht moet worden in een huurwoning, zodat deze in een staat verkeerd die de verhuurder accepteert bij de eindoplevering.

Onder herstelwerkzaamheden vallen ook handyman diensten.

Weten wat handyman diensten zijn..?

Handyman diensten bij een huis leegruimen na een sterfgeval

 

Als een huis wordt verlaten vanwege een sterfgeval dan moet er naast het leegruimen vaak ook handyman diensten verricht worden. Deze handyman diensten worden ingezet om ervoor te zorgen dat het huis in oorspronkelijke toestand wordt teruggebracht. Dit is vaak nodig bij een huurwoning. Een huurwoning moet in principe altijd teruggebracht worden in oorspronkelijke toestand. Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals aanpassingen die goedgekeurd zijn door de verhuurder. Die aanpassingen mogen blijven. Als huurder mag je goedgekeurde aanpassingen wel verwijderen. Dit noemt men het wegbreekrecht.

Bij een koopwoning moeten soms ook handyman diensten verricht worden om de woning klaar te maken voor de verkoop. Denk bijvoorbeeld aan versleten vloerbedekking, waardoor de verkoopkans vergroot.

De kosten van deze handyman diensten worden bepaald door het type werk en de daarbij horende kosten.

Veel voorkomende handyman diensten:

    • Lampen afhalen
    • Schroeven, pluggen en spijkers verwijderen
    • Pleisterwerk repareren, zoals gaatjes in muren en plafonds dichten
    • Raamvitrage verwijderen
    • Vloerbedekking verwijderen
    • Schilderwerkzaamheden
    • Behang verwijderen
    • Overige reparaties
    • Overige aanpassingen ongedaan maken

De meeste ontruimers kunnen herstellingen aan een woning verrichten. Herstellingen laten verrichten door een ontruimingsbedrijf zorgt ervoor dat de kosten hoger zijn. Je kunt besparen op de ontruimingskosten door zelf bepaalde werkzaamheden te verrichten.

Wil je leren hoe je kosten kun besparen?

Kosten besparen op een huisontruiming

 

e kunt op verschillende manieren kosten besparen op een huisontruiming. Een van de meest voorkomende manier om te besparen doe je door zelf spullen te ontruimen. Zo kun je bepaalde spullen verkopen. Inboedel die bruikbaar, maar lastiger te verkopen is kun je afgeven aan vrienden en familie. De beste manier is om delen van de inboedel te laten ophalen. Je laat dan een deel van de inboedel ophalen door vrienden en familie.

Des te minder spullen er in de woning staan des te lager zijn de kosten die een ontruimingsbedrijf in rekening brengt.

Als jezelf handig bent kun je wellicht ook herstellingen verrichten die nodig zijn om het huis in oorspronkelijke staat terug te brengen. Uiteraard zijn er mogelijk ook andere familieleden, nabestaanden of vrienden die daarbij kunnen helpen. Dit geldt in principe alleen voor huurwoningen, waarbij de verhuurder heeft aangegeven dat bepaalde zaken herstelt moeten worden.

Als laatste kun je besparen op een woningontruiming door meerdere offertes op te vragen 

Start de gratis en vrijblijvende offerteaanvraag.

 

Hoe ruim je zelf een huis leeg?

 

Als kind ben je verantwoordelijk voor het leegruimen van het huis na overlijden van je ouders. Je hebt als nabestaande een hoop zaken te regelen, waaronder de uitvaart.

Daarnaast zijn er nog een heleboel andere zaken die geregeld moeten worden. Om maar iets te noemen: het stopzetten van allerhande services: zoals gas, elektra en het tv abonnement. Zo zijn er nog veel meer dingen. Het is een hele waslijst. Het meemaken van een overlijden is uiteraard ook nog eens erg emotioneel. Alleen dit al is genoeg reden om de woningontruiming uit te besteden.

Toch zijn er ook redenen te bedenken om zelf het huis te ontruimen. Zo kun je op kosten besparen en alle spullen grondig bekijken, voordat je ze wegdoet. Zo voorkom je dat je geen spullen wegdoet, waarvan je achteraf spijt krijgt.

Hiervoor moet je wel enigszins moeite doen. Naast al het regelwerk moet je ook je handen uitsteken.

Allereerst moet je nadenken wat je gaat doen met de spullen die achterblijven na het overlijden van je familielid.

Je begint met de spullen te verzamelen die waarde hebben, zoals sieraden. Verzamel ook spullen die een sentimentele waarde hebben. Zorg dat je deze spullen zeker stelt.

Mogelijk zijn er meerdere nabestaanden die ook recht hebben op een deel van de erfenis. Als er geen duidelijke verdeling staat beschreven maak dan maak dan duidelijke afspraken over wat wie toekomt. Doe dit zorgvuldig om achteraf gedoe te voorkomen.

Bespreek ook met de overige nabestaanden of jullie de woning zelf gaan leegruimen om kosten te besparen of dat jullie het uitbesteden.

Als je alle spullen van waarde en sentimentele waarde hebt zeker gesteld dan kun je gaan bepalen wat je met de rest van de inboedel doet.

Bepaalde spullen kunnen gemakkelijk verkocht worden. Andere spullen kunnen bijvoorbeeld gedoneerd worden. Denk aan boeken, CD’s en gereedschap.

De rest van de inboedel kan als verloren gezien worden. Zo zijn er weliswaar spullen die waarde hebben, maar zeer slecht te slijten zijn. Ook deze kunnen mogelijk gedoneerd of afgegeven worden.

Omdat je te maken hebt met een overdrachtsdatum van de huur- of koopwoning heb je vaak weinig tijd. Het is dan ook belangrijk om kritisch te zijn en grote delen van inboedel gescheiden af te voeren naar een afvalverwerker.

Als met de overige nabestaanden is afgesproken om de woning zelf te ontruimen dan moeten de taken en verantwoordelijkheden verdeelt worden. Hiervoor maak je een plan. Dit plan moet uiteraard ook strikt uitgevoerd worden.

 

 

Gratis huis leeghalen na overlijden

 

Veel mensen zijn op zoek naar een partij die na een overlijden gratis een huis doet leeghalen. Als er weinig spullen van waarde zijn wordt dit al lastig

Gangbare en zeker gedateerde spullen hebben weinig waarde. Op zichzelf hebben de spullen vaak wel een kleine waarde, maar doordat ze zeer moeilijk te slijten zijn zijn ze eigenlijk toch waardeloos. Zeker bij een woningontruiming wordt gangbare en gedateerde inboedel als waardeloos gezien.

Een ontruimingsdienst zal dus eerder kosten in rekening brengen voor het verwijderen van de inboedel.

Sterker nog een ontruimingsbedrijf ontleent zijn bestaansrecht juist aan het feit dat de meeste inboedel als waardeloos kan worden bestempelt.

Een ontruimingsdienst zal de meeste spullen bij een woningontruiming gescheiden afvoeren naar een afvalverwerker.

Veel spullen worden ook gedoneerd om hergebruik te bevorderen. Het gaat hier om textiel, gereedschap, boeken, CD’s etc.

Een kringloopwinkel kan in sommige gevallen wel het huis voor een deel gratis leeghalen. Meestal blijft er echter een groot deel over dat tegen een prijs ontruimd moet worden. Een kringloopwinkel kan in sommige gevallen ook tegen bepaalde kosten de gehele woning leeghalen.

Of de ontruimingskosten lager zijn dan bij een woningontruimer is lastig in te schatten. Het is verstandig om gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen. Zo weet je zeker wie de meest gunstige ontruimer is.

 

 

 

Huis ontruimen in ruil voor inboedel

 

Over het algemeen wordt veronderstelt dat inboedel een flinke waarde heeft. Daarom zoeken mensen in eerste instantie dan ook vaak naar een opkoper voor inboedel. In de meeste gevallen krijgt men nul op het rekest.

Dit komt doordat de meeste huishoudens uit reguliere en gedateerde inboedel bestaat. Dit soort inboedel hebben we in overvloed in Nederland en inboedel opkopers zijn daar niet in geïnteresseerd. De volgende stap is om een partij aan te spreken die de woning in ruil voor de inboedel willen ontruimen.

Een kringloopwinkel kan mogelijk voor een deel uitkomst bieden. Kringloopwinkels ontruimen huizen deels in ruil voor de inboedel. Kringloopwinkels zijn meestal maar geïnteresseerd in een klein deel van de inboedel. Voor de rest moet betaald worden.

Ontruimingsdiensten ontruimen soms ook in ruil voor een deel van de inboedel. Ze geven dan een vergoeding voor spullen die snel en goed te verkopen zijn.

De vergoeding ligt meestal dicht tegen de marktwaarde aan. Het gaat de ontruimingsdienst niet om winst te maken op de spullen, maar om de kosten die ze maken te compenseren. Dit is een extra service die wordt aangeboden, zodat de klant een korting krijgt op de ontruimingskosten en hij de spullen niet zelf hoeft te verkopen.

 

 

 

Huis leeg voor bepaalde datum

 

Als een huis leeggemaakt moet worden dan moet dat gebeuren voor een bepaalde datum. Bij een koophuis is dat meestal pas als de woning verkocht is. Je moet dan de woning bezemschoon opleveren op het moment dat de sleuteloverdracht plaatsvindt.

Bij een huurhuis weet je wanneer de opleveringsdatum is als je de huur opzegt. Als je een woning moet ontruimen na een overlijden dan moet de woning aan het einde van de tweede maand na overlijden leeg & bezemschoon overhandigd worden aan de verhuurder. Dit is wettelijk zo geregeld.

Vooral bij een huurhuis is het verstandig om tijdig te handelen. Kom je in tijdnood dan krijg je mogelijk te maken met een spoedontruiming. Dit betekent dat je erg weinig tijd hebt om de woning op orde te brengen. Je kunt een spoedontruiming ook uitbesteden, maar dan wordt het wel een stuk duurder dan een normale woningontruiming.

Ben je van plan om de woningontruiming uit te besteden? Wacht dan niet te lang en start de gratis en vrijblijvende offerteaanvraag.

Wie is er na een overlijden verantwoordelijk voor het ontruimen van het huis?

 

We hebben het in dit artikel over de kosten voor het leegruimen van een huis na overlijden. Het is dan ook verstandig om precies te weten te wie er verantwoordelijk is voor het ontruimen van het huis na overlijden.

Degenen die verantwoordelijk zijn betalen ook de kosten. De wet geeft aan dat de erfgenamen degenen zijn die verantwoordelijk zijn voor de woningontruiming en alles wat daarbij komt kijken. Daar horen ook de kosten bij.

De erfgenamen zijn degenen die door het wettelijke erfrecht worden aangewezen. Als er een testament is dan wordt daarin vaak bepaald wie de erfgenamen zijn.

Soms wordt er in het testament ook een executeur testamentair aangewezen. Deze persoon of personen kunnen erfgenaam zijn, maar kan ook om een buitenstaander gaan. De executeur testamentair regelt alles na het overlijden, waaronder ook het bezemschoon opleveren van het huis. 

Als de overledene schulden nalaat dan kunnen erfgenamen de erfenis verwerpen of beneficiair aanvaarden. In dat geval hoef je het huis niet leeg te halen. Sterker nog je mag de woning niet zomaar leeghalen. Doe je dat wel dan loop je het risico dat je de erfenis aanvaardt. Vooral als er schulden zijn dan wil je dit risico niet lopen.

Als het om een huurwoning gaat en de erfgenamen de erfenis verwerpen dan moet de verhuurder het huis leegruimen. De verhuurder zal de kosten proberen te verhalen op de erfgenamen. Als je de erfenis hebt verworpen, maar je wil mogelijk wel de woning leegruimen, omdat je zaken netjes wil afhandelen en spullen van emotionele waarde onttrekken uit de inboedel dan is dat soms mogelijk.

Er zijn namelijk manieren om een erfenis te verwerpen en toch het huis leeg te halen. Meestal is dit enkel mogelijk als de inboedel nagenoeg geen waarde heeft. Als er wel waardevolle spullen staan dan ontneem je de schuldeisers de mogelijkheid om de spullen te verkopen en daarmee een deel van de schuld af te lossen.

Hoe gaat een vakkundig ontruimingsbedrijf te werk?

 

Nadat je offertes hebt aangevraagd bij ontruimingsbedrijven worden er op maat gemaakte offertes afgegeven die precies aansluiten op jouw situatie.

Als je een vakkundig ontruimingsbedrijf hebt gekozen wordt er een datum geprikt om de werkzaamheden uit te voeren. Soms zijn dat enkele dagen. Dat ligt aan de omvang van de werkzaamheden.

Op de dag zelf zullen de werknemers van het ontruimingsbedrijf zich melden bij de woning. In de meeste gevallen komen ze met een of meerdere verhuiswagen. Het is afhankelijk van de ontruimer hoe ze het transport van de inboedel aanpakken. Soms wordt er ook met afvalcontainers gewerkt. Van te voren wordt duidelijk aangegeven wat de werkwijze van de huisontruiming is.

De ontruimers maken de gehele woning leeg. Als dat afgesproken is worden er ook herstelwerkzaamheden verricht. Als voorbeeld: het weghalen van de vloerbedekking of het verwijderen raamvitrage.

Als het werk is afgerond dan wordt de woning aan je opgeleverd. Meestal belt het ontruimingsbedrijf je een tijdje van te voren op om een tijdstip af te spreken bij de woning. De woning wordt gezamenlijk geïnspecteerd. Eventuele werkzaamheden die niet verricht zijn worden opgelost.

Dit is in het kort de uitleg van de manier van werken.

 

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van een huisontruiming?

 

Het uitbesteden van een huisontruiming biedt enkele voordelen. Een van de voordelen is dat je geheel ontzorgt wordt. Alle inboedel en overige roerende zaken worden uit de woning verwijderd. Je hoeft zelf dus geen fysiek werk te verrichten.

Niet alleen het gemak dat uitbesteden van de werkzaamheden met zich meebrengt is fijn, maar je hebt ook meer tijd over voor andere zaken. Zo kun je dingen regelen die ook moeten gebeuren, zoals het wijzigen van een tv abonnement of verzekeringen.

Vaak gaat het om een woning die ontruimt moet worden na een overlijden van een dierbare. Voor nabestaanden is het leegmaken van een huis vaak emotioneel beladen. Doordat een ontruimingsbedrijf de werkzaamheden verricht heb je hier minder last van.

Als de woning eenmaal leeg is dan geeft dat het gevoel van afsluiting. Het huis is leeg en je kunt de volgende stap ondernemen. Het geeft meestal ook een stukje rust en kun je je volledig concentreren op zaken die ook belangrijk zijn.

 

 

                        Huis ontruimen in ruil voor inboedel

 

 

Om maar direct met de deur in huis te vallen: een huis ontruimen in ruil voor voor inboedel komt bijna nooit voor. Een ontruimingsbedrijf dat meestal wordt ingezet om een ontruiming uit te voeren is geen opkoper. Wel wordt er soms een vergoeding gegeven voor bepaalde spullen. De waarde daarvan wordt verrekend met de woningontruiming kosten.

Je kunt spullen uit een inboedel die voldoende waarde heeft wel verkopen aan bedrijven die een inboedels opkopen. Je zult dan zelf aan de slag moeten om de spullen te verkopen.

Er zijn ook uitzonderlijke gevallen. Zo zijn er huishoudens die veel waardevolle spullen bevatten. In dat geval kun je kiezen voor een ontruimingsbedrijf op het moment dat er ook veel waardeloze & doneerbare spullen zijn. De meeste ontruimingsbedrijven hebben een netwerk van opkopers die de waardevolle spullen opkopen. De rest van de inboedel geven ze een tweede leven door ze te doneren, maar het gros wordt wordt verantwoord afgevoerd naar een recyclingbedrijf.

Bij laatste geval zou je kunnen spreken over ontruimen in ruil voor inboedel. Het is dan wel zo dat er andere partijen betrokken worden bij de ontruiming. In uitzonderlijke gevallen kun je er zelfs geld aan over houden.

Bij een zeer waardevolle inboedel is het wellicht beter om een strategie te kiezen, waarbij je eerst zelf de spullen verkoopt en daarna het huis laat ontruimen. In het geval van verzamelingen, bepaalde antiek, kunst en zeldzame objecten kun je ook kiezen voor een veilinghuis. Bij een waardevolle inboedel is het verstandig om deze eerst te laten taxeren.

 

Hoe je gratis een huis kunt ontruimen

 

 

Je kunt een gratis een huis ontruimen als er inboedel en spullen zijn die genoeg geld opbrengen om de kosten te dekken van de huisontruiming. Hoeveel de inboedel en spullen opbrengen is afhankelijk van de waarde van de spullen.

Daarnaast zal je zelf aan de slag moeten om de woning leeg te maken.

Als je genoeg geld ontvangen hebt voor de waardevolle inboedel kun je misschien ook een ontruimingsbedrijf inhuren. Soms dekt de opbrengst van de verkoop de kosten van de woningontruiming.

Je moet je wel realiseren dat inboedel verkopen en zelf een woningontruiming uitvoeren tijd kost. Dit is vaak een probleem bij een woning die verlaten moet worden. Zeker als het om een huurwoning gaat. Op de dag dat het huurcontract afloopt moet de woning namelijk leeg, schoon en in nette staat zijn.

Bij het overlijden van een dierbare heb je ook te maken met emotionele last. Dat is normaal en daardoor kan een woningontruiming zelf uitvoeren erg zwaar zijn. Als je het zelf wil uitvoeren bedenk dan of het leegruimen van de woning wel haalbaar is. Het ontruimen van een woning is namelijk ook fysiek zwaar.

De tijddruk wordt verhoogt als de overleden een huurwoning had. De moet leeg zijn aan het einde van de tweede maand na overlijden. Een huurcontract eindigt dan namelijk automatisch. Bij een huurwoning moet je er ook rekening mee houden dat woning weer originele staat terug gebracht wordt. Bezemschone oplevering op basis van de eisen van de verhuurder kan een lastige taak zijn.

Bij een koopwoning heb je meer tijd. Als je de woning snel wilt verkopen dan zal u wel actie moeten ondernemen.

 Ontruimers kunnen je geheel ontzorgen. Het ontruimen van woningen is hun hoofdactiviteit en daardoor kan het snel en efficiënt uitgevoerd worden.

 

Inboedel opkopen en laten ontruimen

 

Als de inboedel voornamelijk uit waardevolle spullen bestaat, zoals antiek of design meubels en artikelen dan kun je deze verkopen aan een inboedel opkoper. Opruimen inboedel en spullen die geen of lage waarde hebben wordt meestal niet uitgevoerd door een opkoper. Desalniettemin kun je het wel proberen te combineren. De meeste opkopers nemen echter alleen het deel van de inboedel en spullen mee die ze gekocht hebben.

Als de omvang van de inboedel erg groot is en een deel wordt maar opgekocht dan zal het lastig worden. Een opkoper is namelijk niet gespecialiseerd om een woningontruiming uit te voeren. Zeker als er ook nog extra werkzaamheden verricht moeten worden, zoals bij een huurwoning die in originele staat moet worden teruggebracht als de woning verlaten wordt.

Sommige opkopers doen dit wel. Ze hebben zich naast het opkopen ook gespecialiseerd in huisontruimingen. Als je dit zo met een opkoper regelt krijg je geld voor de waardevolle inboedel en moet je betalen voor de nagenoeg waardeloze inboedel die afgevoerd moet worden.

Afhankelijk van de situatie krijg je geld erbij uit. Soms spreek je van een gesloten beurs en zou je kunnen zeggen dat de opkoper de woning doe ontruimen in ruil voor inboedel. Het huis laten ontruimen in ruil is niet het geval als er meer kosten zijn gemaakt dan dat de waardevolle inboedel opbrengt.

Het is dus mogelijk om met sommige inboedel opkopers een regeling te treffen om ook het huis te ontruimen.

 

Om verschillende redenen raden wij echter om op de volgende manier te handelen: 

  1. Als er weinig waardevolle spullen zijn stel ze dan veilig en verkoop ze op een later tijdstip 
  2. Is er veel waardevolle inboedel en je kunt ze nergens opslaan verkoop deze dan aan een opkoper
  3. Rest van de inboedel ontruim jezelf of laat je ontruimen door een ontruimer
  4. Met de opbrengst van de verkoop kun je een deel of de gehele ontruiming bekostigen als je deze uitbesteedt
  5. Is de omvang van de inboedel groot en moet de woning op een bepaalde leeg en denk je dat het jezelf niet op tijd lukt overweeg dan om de huisontruiming uit te besteden

 

Wil je uitbesteden dan kun je flinke korting afdwingen door bij meerdere ontruimers een offerte op te vragen.

Start met een gratis offerte aanvraag. Je kunt tot 50% besparen.

Meer weten over de kosten van een woningontruiming.

Inboedel gratis laten ophalen door een kringloopwinkel

 

Vaak wordt gedacht dat kringloopwinkels in ruil voor de inboedel het hele huis leeghalen. Behalve in enkele uitzonderlijke, waarbij de waarde van de inboedel de ontruimingskosten genoeg overstijgt komt dit niet voor. 

Waar komt dit door?

Een kringloopwinkel maakt kosten en moet genoeg omzet draaien om een financieel gezonde organisatie te blijven. Dit is het belangrijkste argument. Niet alleen kringloopwinkels met een winstoogmerk werken zo, maar ook de non-profit organisaties moeten financieel gezond blijven.

Een ander argument is dat men bruikbare spullen met een lage waarde die lastig te slijten zijn zoveel mogelijk uit de winkel proberen te mijden. Dat betekent dat veel van deze spullen als verloren kunnen worden gezien en men deze moet afvoeren naar een recyclingbedrijf. Dit zijn extra kosten die men probeert te vermijden.

Zelf een inboedel opruimen bespaart geld. Het is dan ook verstandig om zelf de waardevolle spullen te verkopen en de spullen met genoeg waarde aan de kringloopwinkel te doneren. De rest kun je zelf afvoeren of een ontruimingsbedrijf voor inhuren.

Kringloopwinkels bieden vaak ook huisontruimingen aan. Een deel kun je laten ontruimen in ruil voor de inboedel. Voor dat deel hoef je niet te betalen. Voor de rest kun je een gratis offerte laten opmaken.

Een kringloopwinkel kan dus een deel van de woning ontruimen in ruil voor spullen. Voor de laagwaardige spullen moet je meestal toch betalen.

 

Gratis bedrijfsontruiming: is dat mogelijk?

 

Uiteraard zijn er ook wel eens bedrijfspanden die ontruimt moeten worden. Een veel gestelde vraag is of het mogelijk is om een bedrijfsontruiming gratis te laten uitvoeren. Er wordt dan bedoeld om in ruil voor het inventaris alles mee te nemen uit het bedrijfspand.

Een bedrijfsontruiming wordt uitgevoerd na bedrijfsbeëindiging. Soms is er situatie waarbij er geen geld meer aanwezig is om het bedrijf te laten ontruimen. De inboedel laten staan is geen optie, want dan zal de verhuurder de kosten van de ontruiming doorberekenen aan de huurder. In deze situatie moet je creatief zijn. Sommige ondernemers ontruimen zelf en proberen inventaris en voorraad te verkopen. In sommige gevallen zijn ze op zoek naar een opkoper.

Als het inventaris en de voorraad waardevol is dan kan deze verkocht worden aan een opkoper. Vaak moet het bedrijfspand op korte termijn verlaten worden. Het is dan zaak om om snel te handelen. Dit doe je door te inventariseren en alles voor een goede prijs aan te bieden aan de juiste opkoper.

Met de opbrengst kun je veel kosten opvangen. Je spreekt niet over gratis ontruimen, maar je kunt mogelijk wel kosteloos het pand klaar voor de oplevering maken.

Als je niet op tijd handelt kom je mogelijk tijd tekort hierdoor krijg je mogelijk met een spoedontruiming te maken. Als de tijd dringt is het belangrijk om de meest waardevolle spullen veilig te stellen. Mogelijk heb je zelf opslagplek en ook vervoer om de spullen te verplaatsen. Is dat niet zo dan kun je mogelijk zaken doen met een ontruimer of een verhuizer. Een verhuizer kan spullen verhuizen naar een opslagplek. Dit kan ook een derde partij zijn.

Een ontruimer kan je helpen om spullen te vervoeren naar een opslaglocatie en de rest van de inboedel te ontruimen.

In sommige gevallen is het mogelijk dat een ontruimingsbedrijf de inboedel of een deel daarvan opkoopt. De waarde van de opgekochte inboedel zullen zij dan op de rekening in mindering brengen.

Met voorraden is het een stuk lastiger. Daarvoor heb je meestal een opkoper nodig. Als het overnemen van inboedel niet mogelijk is door een ontruimer zal hij vaak zijn netwerk raadplegen. Zo is het soms ook mogelijk om voorraad te slijten.

Soms gaat een bedrijf ook gewoon verhuizen en laat dan een heleboel inboedel achter in het oude pand. In dat geval kun je ook zaken doen met een ontruimingsbedrijf. Een offerte op maat is mogelijk.

Zo zijn er veel situaties bij het verlaten van een bedrijfspand waar een ontruimingsbedrijf uitkomst kan bieden. Ontruimingsbedrijven leveren maatwerk en de offerteaanvraag is gratis.

Besparen op de ontruimingskosten

 

Een huis gratis laten ontruimen is nagenoeg niet mogelijk. Natuurlijk zijn er situaties, zoals eerder omschreven dat het wel mogelijk is. Meestal gaat het dan wel om een inboedel of een deel daarvan die waardevol is. met de opbrengst kun je dan een deel of een groot deel bekostigen.

Je kunt ook besparen op de ontruimingskosten door zelf dingen te doen. Des te minder volume er aanwezig is des minder kosten er in rekening worden gebracht. Als je de mogelijkheid hebt om zelf dingen af te voeren met bijvoorbeeld een auto dan kun je veel zaken gratis wegbrengen. Denk bijvoorbeeld aan glaswerk in de glascontainers. Of boeken die je doneert aan een stichting in de buurt. Kleding kan in een kledingcontainer. Gereedschap kan ingeleverd worden bij een gereedschap inleverpunt. Zo zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen op ontruimingskosten. Lees het rustig door als je zelf wilt ontruimen of wilt besparen op de kosten.

 

 

De kosten van een woningontruiming

 

 

Als jezelf de woning ontruimt zult u ook kosten maken. Soms zijn ze best wel hoog als er veel afgevoerd moet worden naar een recyclingbedrijf. Je hebt dan te maken met transportkosten, maar ook met afval afvoerkosten. Daarnaast is het enorm veel werk en soms als het om een huis van een dierbare gaat is het ook nog eens emotioneel zwaar.

Als je de woningontruiming wil uitbesteden is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Dit kost niks en de offertes zijn vrijblijvend. Een team van specialisten zal de woning zo snel mogelijk leegmaken. Ze werken efficiënt en voeren de spullen op een kostenefficiënte manier af. De kosten zullen je vaak verwonderen.

Als je een appartement wil laten ontruimen moet je rekeningen op een gemiddelde prijs van 1100,-. Het begint bij 350,- als er weinig instaat, maar als er bovengemiddeld veel spullen aanwezig zijn dan kunnen de kosten oplopen tot 2100,-.

Bij een eengezinswoning beginnen de kosten bij 450,-. De gemiddelde kosten zijn 1250,- en deze kunnen oplopen tot 2100,- als er veel spullen aanwezig zijn.

 

Type woning Laag Gemiddeld Hoog
Eengezinswoning450,-1250,-2100,-Appartement350,-1100,-1800,-Hoekwoning500,-1350,-2300,-Twee onder één kap500,-1400,-2400,-Vrijstaande woning600,-1550,-2600,-Zorgkamer225,-375,-700,-Seniorenwoning350,-775,-1200,-

 

 

 

huis laten leeghalen

 

expand_more

huis leeghalen

 

expand_more

huis leeghalen kosten

 

expand_more

huis leeghalen na overlijden

 

expand_more

huis ontruimen

 

expand_more

huis ontruimen in ruil voor inboedel

 

expand_more

huis ontruimen kosten

 

expand_more

huis ontruimen na overlijden

 

expand_more

huis ontruiming

 

expand_more

inboedel ontruimen

 

expand_more

inboedel opkopen

 

expand_more

inboedel opkopen en ontruimen

 

expand_more

inboedel opkopen prijs

 

expand_more

leeghalen woning

 

expand_more

leegruimen woning

 

expand_more

ontruimen woning

 

expand_more

ontruiming woning

 

expand_more

opkoper inboedel

 

expand_more

opkoper inboedel particulier

 

expand_more

woning leeghalen

 

expand_more

woning leegruimen

 

expand_more

woning ontruimen

 

expand_more

woning ontruimen kosten

 

expand_more

woning ontruimen na overlijden

 

expand_more

woning ontruiming

 

expand_more

1 item van het type responsieve zoekadvertentie gemaakt

 

expand_more

Kop is 'Huis leeghalen na overlijden'
Kop is 'Huis ontruimen ruil inboedel'
Kop is 'Inboedel laten opkopen'
Kop is 'Inboedel opkopen prijs'
Kop is 'Opkoper inboedel particulier'
Kop is 'Opkoper inboedel'
Kop is 'Woning leegruimen'
Kop is 'Woning ontruimen kosten'
Kop is 'Woning ontruiming opkoper'
Omschrijving is 'Uw inboedel laten opkopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.'
Omschrijving is 'Uw specialist in het ontruimen van huizen.'
Uiteindelijke URL is 'https://www.inkoopruimers.nl/diensten/inboedel-opkopen'